Tomos APN 6 - tuned edition
Posted 11 April 2013 - 00:45
šta su majstori i vreme učinili apencu, samo liči spolja i to je to!! sećam se onih slika iz mlađanih dana tebe pored apenca, kao i svih onih video klipova gde si radio na njemu...
Posted 11 April 2013 - 00:53
a ovaj je bio uglavnom upicanjen... bokte sad kad malo razmislim onaj kumov je bio milina raditi, njega smo spakovali pre 15 godina i sad ga samo ponovo raskupusali, taj je do poslednjeg šrafa originalni tomos...
ovde će biti veselo...
Posted 21 November 2013 - 13:18
Na redu je demontaža rama i delova sa njega, stanje je blagi užas, nisam siguran je li motor ili ram lošiji...

ovde se nazire mojih ruku delo od pre 20g, poravnata ivica zadnjeg blatobrana, niklovane kape na zadnjim amortizerima, isečen ram da bi mogla proći usisna grana za Bing20, nisam imao SL cilindar već obični sa pravim usisom...

zadnja lampa je polupana, nosači fuzastera su pokrivljeni.. samo zbrajam, sada je baš sve jedno.. što mogu popraviti, uradiću, što moram kupiti kupiću....

evo i prekidača, masu je čovek rešio po novom sistemu, mada su šarafi dugi od pre 89-e

ručica gasa je metalna, navlake su "lagano" zaprljane... ležište je blago rasklimano

volan sam ja ispravljao pre 20g, nije baš 100% uspeo u motocross fazonu, ali nije ni savijen prema vozaču kao svi ostali.. tako da je on unikatan.. donju vođicu sam pofleksao još davno, a poklopac je od verzije na koju može Kmh sat da se prišrafi, to sam bio naknadno kupio...

Posted 21 November 2013 - 14:05
Posted 21 November 2013 - 19:02
Posted 21 November 2013 - 20:12
Posted 22 November 2013 - 10:10
Koji su planovi, za farbu, za motor itd itd?
Posted 22 November 2013 - 11:27
Posted 22 November 2013 - 20:47

prednji blatobran je još kod mene napukao, imao sam jednu interesantnu posetu asfaltu... dolazim kući mrkli mrak, i vozim sa nekom 12V sijalicom na 6V namotaju, jer su 6V stalno pregorevale, jasno je i zašto, i jedan magarac stao da bere šljive sa drveta kraj puta, a trkačko biciklo samo položio po sred asfalta.. ja naravno.. moja ulica pun gas, kad sam se sastavio sa trkačkim biciklom, letili smo i ja i apn i biciklo svi u kanal jedno 4-5m, meni se polomio blatobran i pokrivio fuzaster, bolela me i noga jedno 2-3 dana, a njemu sam pokrivio zadnji točak... jbg ludost, mislim šta mene može iznenaditi u mojoj ulici... jedino ako je stao u pola noći da bere šljive..

zadnji paktreger ili rukohvat je isto pokrivljen, napuknuta je i zadnja plastika stop lampe

zadnji točak je sišao dole, njegovo isto dolazi, najverovatnije kompletno rasklapanje

i tako stigoh do ove tačke

e sad zadnje viljuške su se počele klimati još u moje vreme, pa ih je neko u međuvremenu reparirao, ali ovo ne deluje dobro

potrebna mi je mala pomoć, kako i sa kojim alatom ovo rasklopiti ? koje umetke menjam ?
Posted 22 November 2013 - 22:41
Kad odvrnes maticu i skines podlosku, na taj navoj navuces cev (staru iz tocka, izmedju lezajeva) i udari cekicem po cevi. Ako je zapeklo, 2l vrele vode u flasu i polako sipaj preko navoja i tu gde su zubi, posle kad se zagreje onda leti napolje.
Nakon toga desni krak vile (onaj sa osovinom) lako ide. Caure postoje plasticne i PVC koje su navodno dugotrajnije, ali ako je dugo prisutan problem, verovatno se i osovina vile ojela pa je najbolje resenje napraviti nove caure na strugu od mesinga ili jos bolje, teflona. Ja sam svoje promenio, ali opet klima.

http://motobikeshop....-or_205919.aspx
Edited by tuningfanatic, 22 November 2013 - 23:00.
Posted 23 November 2013 - 01:27
Posted 23 November 2013 - 01:31

Posted 24 November 2013 - 00:50
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Posted 01 December 2013 - 17:38

evo i zadnje viljuške, na samoj osovini postoji utrošak materijala od oko 0,5-1 mm gde naležu prstenovi

dosed u rami deluje ok

osovina guvernale isto deluje malo oštećena, učinilo mi se da je dole falilo kuglica, tačnije ima ih u zbiru čak 37, gore je bilo 21 a dole 16...

prednje viljuške deluju kompletno.. naravno bez trunke ulja...

izvadio sam i opruge, mora biti sve pregledano i spremno za farbanja

međutim učinile su mi se malo krive... biće interesantno...

bogami učinila mi se i sama vaza malo kriva u guvernali...

iskren da budem dosta deprimirajuće deluje sve ovo, zaista je sve oštećeno i ako mislim sve rešiti redovno, biće mnogo peripetija... imam još jedan blok u rezervi od T14, taj je još nevin, nikad otvaran, taj sam koristio u prelazima kada se reparirala tuning mašina da imam sa čime da se vozim..

malo ću sad razmisliti kako dalje... mašina je na polici, kao i svi delovi koje imam u rezervi od ranije...

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users