Jump to content

Pomoć pri odabiru maxi skutera

167 replies to this topic

#121 terzin

Član

• Member-w
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoPadej opština Čoka
  • Vozimkymco agility 50 4t

Posted 26 January 2013 - 19:30

Dali neko ima predstavu koliko idu ostale obaveze prema drzavi kad se kupuje motor u inostranstvu pdv,carina bla bla i dali postoji neki limit godiste ili sta ja znam :D

#122 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 27 January 2013 - 03:17

Kataloska vrednost vozila se gleda pa od toga 8% + spediter oko 50e + 18% pdv :D

#123 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 27 January 2013 - 10:10

A ovo ukidanje carine za vozila iz EU sto je stupilo na snagu od Nove godine, da li se odnosi i na skutere/motore? :D

#124 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 January 2013 - 14:23

View PostDragan NS, on 27 January 2013 - 10:10, said:

A ovo ukidanje carine za vozila iz EU sto je stupilo na snagu od Nove godine, da li se odnosi i na skutere/motore? :D

trebalo bi...znači ostaje samo pdv 20%..

#125 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 27 January 2013 - 15:53

Racunali smo drugar i ja to oko uvoza, izadje 100-200e jeftinije kada ga uvozis. A to sto moras da imas nekoga tamo da ti to pogleda da se ne cimas ti i placas put? Po meni ne isplativo. Ja sam za varijantu domacih tablica.

#126 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 27 January 2013 - 16:45

Ne vredi ti se zezati za 100-200e,nadji nesto kod nas,znam treba vremena ali naici ce nesto dobro za ok pare...

#127 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 27 January 2013 - 18:15

Ја мислим да се исплати, јер сам сигуран да је тамо сипано боље уље и гориво + вожено на путевима, а не на калдрми.

#128 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 27 January 2013 - 18:52

View PostBoza, on 27 January 2013 - 18:15, said:

Ја мислим да се исплати, јер сам сигуран да је тамо сипано боље уље и гориво + вожено на путевима, а не на калдрми.

Jako gresis, u inostranstvu ljudi imaju para, a cena polovnjaka je smesna za njihove uslove. Tamo se to tera i ne cuva preterano. Dok u Srbiji ljudi s' velikom mukom odvajaju novac za kupovinu skutera-motora, pa ga cuvaju kao oci u glavi. Putevi su u svakom gradu losi, jer grad kao grad ima veliku koncentraciju saobracaja, a sve sto se exploatise se i haba, tako i putevi. A sto se tice ulja i goriva, ulje je isto i ovde i tamo, na poledjini ulja imas standarde koje to ulje zadovoljava. A ako bas zelis, mozes da sipas i premium gorivo pa ce biti kvalitetno.

#129 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 27 January 2013 - 21:06

Uvoz se ispalti ako hoćeš da za više novca uvezeš bolji primerak.
Jeftinije nije nikako.

#130 terzin

Član

• Member-w
  • PipPipPip
  • 114 posts

Posted 27 January 2013 - 23:29

ajd ako vam nije problem cisto da uporedim malko ukoliko je u italiji placen motor 700 eura koliko bi trebalo da izadje kod nas na mom imenu bez registracije,unapred zahvalan ukoliko neko ima informaciju :D

#131 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 28 January 2013 - 00:56

Ima vise faktora koji uticu na ukupnu cenu
iz italije jedino mozes da uvezes skuter/motor ako je odjavljen, nikako da se doveze na tockovima, da li je to uracunato u cenu (odjava+transport)?
zatim zemlja proizvođača, ako je EU carina je 1% ili bez carine, zanemarljivo
PDV 20% na fakturnu cenu i obicno dodaju i cenu transporta!?
troškovi špeditera (minimum 50e)
Ako ti neko doveze "na ime kupca" , odlično si prošao, ako ti ideš po njega, troškovi smeštaja uvećavaju cenu kao i troškovi transporta

Nema teorije da jeftinije uvezeš skuter/auto od ljudi koji se time profesionalno bave i već imaju razrađene kanale i kombinacije (kupovina na veliko, neko kupuje za njih i lageruje pa objedine transport i sl)

Osnovna cena(700e) sa carinom i špediterom ti je oko 900e plus eventualni troškovi transporta i odjave. uporedi sa cenama ovde za sličan primerak pa vidi da li ti se isplati

ne znam šta si napikirao, ali mislim da ćeš pre i lakše naći ovde prevoz koji ti odgovara nego da uvoziš, pogotovo što možeš lično da pregledaš primerak ili da ti se pošalju slike ili da kontaktiraš prodavca na jeziku koji oboje razumete :)

#132 terzin

Član

• Member-w
  • PipPipPip
  • 114 posts

Posted 28 January 2013 - 01:11

:) iskreno nista posebno nema napikirano vec gledao neke cene i sa tvojim odgovorom vidim da nema tu nista od kupovine u inostranstvu(bar sto se tice mene)al ono otvorio sam temu gde cu moci zdusno da vas maltretiram sa svojim"e jos samo ovo nisam pitao :)))"

#133 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 28 January 2013 - 01:21

Istu dilemu sam i ja imao prilikom kupovine, otud i toliko informacija. Nekoliko meseci sam prikupljao informacije i trazio prikladnu ponudu.

#134 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 28 January 2013 - 02:13

ma samo peglaj i :)

#135 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 January 2013 - 10:05

to su sve slatke muke i treba uživati u njima...polako razgledati, probati, vagati i na kraju pazariti...

#136 terzin

Član

• Member-w
  • PipPipPip
  • 114 posts

Posted 29 January 2013 - 22:24

e ovako imali neko informacije o kymco xciting ili beverliy vidim da imaju solidne cene B)

#137 terzin

Član

• Member-w
  • PipPipPip
  • 114 posts

Posted 10 February 2013 - 12:29

vozeci kymca video da su tajwanski motori skroz odlicni ali interesuje me dali neko ima iskustva sa Sym motorima tj sa konkretno sym gts joy max 250 :)

#138 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 10 February 2013 - 12:53

http://forum.bjbiker...x-250-300i-evo/

#139 terzin

Član

• Member-w
  • PipPipPip
  • 114 posts

Posted 10 February 2013 - 13:01

citao cvele,nego reko da pitam mozda neko nesto zna :) dosad sam bio nekako najvise okrenut na x9 ali kazem vozeci kymco bio sam bas prezadovoljan a kontam da je sym slican kymcu i dobra cena, a manje godina za novac koji bih mogao da izdvojim mi nekako ubacila i taj sym u razmisljanje ;)

#140 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 10 February 2013 - 13:59

ja sam čuo od jednog skuteraša baš sa BJB foruma sve reči hvale...Vozio ga 2 sezone i kaže bez greške je...treba googlati za informacijama!

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users