Jump to content

Aprilia SR 50 97 AC

130 replies to this topic

#1 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun
  • VozimSuzuki RF 900 streetfighter

Posted 23 September 2011 - 00:57

E ovako,imam Apriliju SR ,sive boje.Kad sam je kupio nije bila bas u ful stanju...masina je i vise nego solidna obizrom da je SR iz 97-me. Plastike u fulu ofarban je u metalik sivo nedelju dana pre nego sto cu ga kupiti.. E sad imao sam problem sa karbom koji nije bio nastelovan i zbog toga mi je trosio oko 7-7.5 l / 100km sto je previse...Mada to sam sredio i realna brzina mu je oko 95.. Sve je fabricko sem auspuha koji je stavljen od ROX-a 98-mo msm (nije mi jasno da motor ide bolje sa fabrickim auspuhom od drugog motora)..

Znaci na SR-u sam uradio sledece:

- mali vizircic je farban u mat crno
- i neke plastike kod km/h sata
- kupljeni su retrovizori (koje nije imao kad sam ga kupio)
- i standarad ulje svecice filteri (ponesto za rezervu,nikad se ne zna)
i od opreme
-kaciga nova
-pojas
-sajla za zakljucavanje

A imam u planu :

- akumulator
- automat anlasera
- anlaser
- sredjivanje farova i prepravka (mozda xenon mozda halogena) videcu jos kako sta i zavisi od finansija
- farbanje u mat crno dela od patosnice do instrument table
- farbanje felni
- nalepnice
- nova kurbla (stara oblajznula ,pa koristim od nekog kineza)
- i da se zavrsi nosac za tablicu koji ce ujedin sluziti i kao blatobran.kad pada kisa
posto se tablica nalazi ispod repa(trenutno) kad bude kisa stavlja se na nosac...

#2 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 23 September 2011 - 01:01

E sad posto je uvod copy paste sa drugog foruma,da skinemo neke stavke :
- akumulator
- automat anlasera
- anlaser
- farbanje u mat crno dela od patosnice do instrument table
-zmigavci led,novi ispod repa

URADJENO !!
Pali na dugme ko mina i ja sam srecan jer tako radi od 17-og septebra,do tad je simke samo kurblao :D
Neke od slika imate u potpisu,a ostatak cu staviti kad budem imao vremena posto je sad kasno... :P
Polako upoznacu vas sa celom situacijom...ako vas nesto zanima pitajte,ako imate primedbu ili savet slobodno kazite :)

#3 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 23 September 2011 - 01:34

Jesi li zavrsio led-zmigavce ?

#4 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 23 September 2011 - 06:24

I to sve u standardu? Bravo!

#5 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 23 September 2011 - 07:42

View PostBlack Adder, on 23 September 2011 - 06:24, said:

I to sve u standardu? Bravo!
Da,da mozda samo padne neka rezona,imam neke kombinacije,al videcemo....trudim se max da ostanem na totalnoj serijali...
@ lenko nisam jos resio problem treptanja...ima vremena,nije hitno :D

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 September 2011 - 09:05

lepo si je sredio, i dobro je što si uspeo da podesiš potrošnju, možda ne bi bilo loše da pojasniš kako, to je uvek škakljivo i opipljivo pitanje, kako podesiti da malo troši a da dobro ide..

ispraviću te na jednom mestu i nemoj mi zameriti, kada govoriš koliko ide, uvek govori ide 95 po satu, to je onda tačno toliko koliko ti je sat pokazao a pritome nikog nisi slagao, ono realno je teško pitanje, uzmeš GPS pa premeriš ako te zanima realna brzina, po mojoj proceni serije idu plafon 75 GPS-a...

što se auspuha tiče, u dugom nizu godina proizvođači su nastojali da poboljšaju učinak auspuha a pročiste emisiju izduvnih gasova, da pritom ostanu na minimalnoj buki.. verovatno je ovaj spuh sa rox-a već savremeniji, polurezonantni i tako, bilo je raznih pokušaja, na kraju minareli agregat i tamo i ovamo, auspuh je aplikativan, i u seriji se većina stvari ne menja, da zanemarimo sitnice koje nosi AC odnosno LC agregat..

verovatno neće više biti potrebno da copy pejstuješ, mi ćemo ti ovde postaviti malo drugačija pitanja, pa će i tvoji odgovori teći u nekom drugačijem pravcu..

dobrodošao

#7 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 23 September 2011 - 12:00

View PostMario, on 23 September 2011 - 09:05, said:

lepo si je sredio, i dobro je što si uspeo da podesiš potrošnju, možda ne bi bilo loše da pojasniš kako, to je uvek škakljivo i opipljivo pitanje, kako podesiti da malo troši a da dobro ide..

ispraviću te na jednom mestu i nemoj mi zameriti, kada govoriš koliko ide, uvek govori ide 95 po satu, to je onda tačno toliko koliko ti je sat pokazao a pritome nikog nisi slagao, ono realno je teško pitanje, uzmeš GPS pa premeriš ako te zanima realna brzina, po mojoj proceni serije idu plafon 75 GPS-a...

što se auspuha tiče, u dugom nizu godina proizvođači su nastojali da poboljšaju učinak auspuha a pročiste emisiju izduvnih gasova, da pritom ostanu na minimalnoj buki.. verovatno je ovaj spuh sa rox-a već savremeniji, polurezonantni i tako, bilo je raznih pokušaja, na kraju minareli agregat i tamo i ovamo, auspuh je aplikativan, i u seriji se većina stvari ne menja, da zanemarimo sitnice koje nosi AC odnosno LC agregat..

verovatno neće više biti potrebno da copy pejstuješ, mi ćemo ti ovde postaviti malo drugačija pitanja, pa će i tvoji odgovori teći u nekom drugačijem pravcu..

dobrodošao

Hvala puno,problem potrosnje je bio zavrnut vazduh,bacao je ziv benzin na spuh,znaci ako trosi 4l on je 3l bacao uzalud...malo je vazduh ustelovan ali tu ima jos da ce cacka,ali za sad sam zadovoljan sa brzinom... A sto si tice brzine po satu je znao i da dodje do 105km/h pri punom gasu i pri zagrejanoj masini....inace kad sam solo ne prelazim 75 po satu...
A o brzini scoota mogu posvediciti i neki clanovi koje poznajem licno a i znamo se sa drugog foruma....Ne kazem da on stvarno ide 95 ali meni je dovoljno da sam bar za nijansu brzi od "markiranih serijala" tu mu vrv spuh pomaze....ali otom potom imam ja jos dosta da otkrivam o ovom skuteru :D

#8 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 September 2011 - 13:29

Najlepša serija SR modela..Svaki detalj na svom mestu! Ovo bi bilo šteta ne kitovati u neki jaki midrace jer delova ima pregršt a i nisu skupi u poređenju za druge modele...
Malo se ja zanesem odma, ali vidim da si zadovoljan i sa snagom koju motor daje i kao fabrički..+ taj auspuh koji je veorvatno malo drugačiji od tvog fabričkog i nije toliko zatvoren...Na starijim modelima svih skutera je bilo manje blokada, manje restrikcija, manje se obraćalo pažnje na eko standarde itd itd...Danas postoje razni standardi koje treba ispoštovati i u tom cilju su skuteri sve više prigušeni sa fabričkim delovima sa kojima dolaze!!!

#9 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 23 September 2011 - 14:17

View PostPita, on 23 September 2011 - 13:29, said:

Najlepša serija SR modela..Svaki detalj na svom mestu! Ovo bi bilo šteta ne kitovati u neki jaki midrace jer delova ima pregršt a i nisu skupi u poređenju za druge modele...
Malo se ja zanesem odma, ali vidim da si zadovoljan i sa snagom koju motor daje i kao fabrički..+ taj auspuh koji je veorvatno malo drugačiji od tvog fabričkog i nije toliko zatvoren...Na starijim modelima svih skutera je bilo manje blokada, manje restrikcija, manje se obraćalo pažnje na eko standarde itd itd...Danas postoje razni standardi koje treba ispoštovati i u tom cilju su skuteri sve više prigušeni sa fabričkim delovima sa kojima dolaze!!!
Nisam ja rekao da necu,samo sam rekao da necu jos....ispostovacu bar jos 15k serijalu...taman ce mi trebati toliko da skupim pare .... A ova mackica ide sl leto u CG(to ce biti pravi test),a mozda ovih dana padne neka rezona,pa cemo videti kako ce da je podnese,ako sve bude kako treba bice namontirana :D

#10 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 23 September 2011 - 19:21

Sad sijam kao las vegas,uradio sam led diode pre 15 min....Skroz neplanski....
Kacim snimak uskoro,pa vi procenite jel dobro :D

#11 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 23 September 2011 - 20:17

Najbitnije je da se tebi svidja

#12 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 23 September 2011 - 20:33

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Blic sve sjebe,uzivo se 3X bolje vidi...i sija na mozda 25-35cm oko skutera imacete prilike uzivo da vidite,bar neki...

#13 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 23 September 2011 - 20:57

evo snimak,al opet kazem uzivo je mnogo bolje !!

#14 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 23 September 2011 - 21:11

nije loše, moj ti je savet i preporuka da one iznad tablice zasenčiš nečim ili staviš crvene, da te organi reda ne bi zezali, jer po pravilu na zadnjoj strani vozila ne smeju biti bela svetla (diode) osim za vožnju u nazad

#15 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 23 September 2011 - 21:58

View PostBlack Adder, on 23 September 2011 - 21:11, said:

nije loše, moj ti je savet i preporuka da one iznad tablice zasenčiš nečim ili staviš crvene, da te organi reda ne bi zezali, jer po pravilu na zadnjoj strani vozila ne smeju biti bela svetla (diode) osim za vožnju u nazad

Pa jbg nisam imao u boji,al treba da radim mali rep tako da ce i tablica da se premesta...A ni svetla nece biti stalno upaljena,samo ponekad... nadam se da necu u to vreme naleteti na njih... :D

#16 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 30 September 2011 - 23:41

Ja msm da jos samo trek i rolnice,uz stelovanje karba treba da odradim i da to bude u fulu... :D

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 October 2011 - 10:14

uglavnom tako počinje.. :D

hmm tuning....imaš moju podršku

#18 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 05 October 2011 - 00:18

View PostMario, on 01 October 2011 - 10:14, said:

uglavnom tako počinje.. http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

hmm tuning....imaš moju podršku

Hahahah montirao sam bulet,jaoooo znaci haos od motora ahhahah ne moze da se prepozna,a sta bi bilo sam stavio trek ili zx hmmmm :) A sto se tice tuning-a nedaj boze da mi dospe u ruke bar 300e eheheh :) :)

#19 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 October 2011 - 08:06

nema neke značajne razlike između bulet-a i tecnigas next-ra, to je identična kopija, samo je možda lak malo slabiji i treba duže da se sinteruje (zapeče), a i nešto ranije otpadne... sad jedino da si uzeo neki savremeniji kao što je trek ili zx, tu bi već imao širi powerband..

#20 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 05 October 2011 - 16:38

Majstor je sve zasro,previse je isekao aupuhi nema vise onaj zvuk rezone...mozda malo...znaci popizdeo sam sve je uradjeno uz ku*ac nije ni brzina ista kao onda ali je mnogo slicna....Nema kupujem rezonu original za minareli i cao.... Majstor indijanac !!! http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users