Jump to content

Ulja za 2T motore

38 replies to this topic

#21 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 27 March 2017 - 17:26

slucajno zaso u radnju sa uljima :D Attached File  akumulator 080.jpg   772.13K   35 downloads

jel neko imo iskustva sa shell i repsol uljima.......mislim da sam procito da je neko koristio total polusintetiku :)

ja od kad imam s9 samo koristim ipone sa jagodom , mada mi deluju interesantna shell ulja

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 March 2017 - 18:53

Jesu li ti ista ova sa slika iz rusije ?

http://forum.pyrothe...165#entry130165

#23 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 27 March 2017 - 22:43

View PostMario, on 27 March 2017 - 18:53, said:

Jesu li ti ista ova sa slika iz rusije ?

http://forum.pyrothe...165#entry130165

strasno ...a ovi ladno imaju profi fabriku za falsifikovanje ,za neverovati :(

#24 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 27 March 2017 - 22:45

View Poststeva85, on 27 March 2017 - 22:43, said:

strasno ...a ovi ladno imaju profi fabriku za falsifikovanje ,za neverovati :(
Stevo,nisi jos nista video,ja od kad sam dosao iz ru,ne pada mi na pamet da vise ikada sipam total ulje...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#25 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 28 March 2017 - 17:32

View Postvlayco85, on 27 March 2017 - 22:45, said:

Stevo,nisi jos nista video,ja od kad sam dosao iz ru,ne pada mi na pamet da vise ikada sipam total ulje...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

pa valjda je ova firma gde sam gledo shell ulja ,ona je uvoznik ..gledo sam imaju ceo asortiman od shella..

ps: kako mozemo biti sigurni da je ipone orginal sto se kod nas prodaje

#26 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 28 March 2017 - 17:33

i od totala imaju komlet skoro asortiman

#27 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 28 March 2017 - 17:57

Sto se tice ulja ako ima na ambalazi odstampano zemlja porekla (made in bilo "koja evropska zemlja") i deklaraciju uvoznika, koje uvezao i odakle je uvezao mozemo do nekle biti sigurni da je ulje original. Sve ostale oznake tipa made in ECC, EU, EC, i bez deklaracije uvoznika su sumljiva rabota.

#28 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 March 2017 - 18:50

Stevo, AutoMika je samo prodavnica (ne kazem da ne prodaju originale) i nisu uvoznici. Generalno treba bežati od velikih pompeznih firmi koje prodaju auto-ulja kao sto su Shell, Total, Castrol. To jesu vrhunska ulja ali mi nemožemo biti sigurni jesu li na našem tržištu originalna. Ipon ima svog uvoznika kod nas i skuter-mreža dobavlja direktno od uvoznika, u toliko smo sigurni.

#29 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 28 March 2017 - 19:14

razredni ti je vec rekao,samo smo sa ipon sigurni...

#30 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 28 March 2017 - 21:53

ipone sa jagodom znaci onda :ziveli: nemenjamo ulje

#31 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 29 March 2017 - 00:33

Tocim kaufland ulje 7g i nikada nista. Tako da vam ovo da iz velikih ducana ne valja ulje ne drzi vodu.

#32 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 29 March 2017 - 03:09

Moj drug od kad je uzeo skuter kinesce 2T vozi samo na repsol full synthetic , evo da sada ima prodjeno 13,000km ali malo je redak taj repsol , ipak ipone je ipone.

#33 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 23 September 2018 - 08:54

E, jbo ovu moju Mitrovicu ....nema cestitog ulja po dobroj ceni ! a, imao sam ...vec godinama kod istog uzimam Total ili Elf , original francuski od direknog uvoznika , toga trosim 6-7 flasa u toku sezone , a sad od pre dva meseca nema , izgleda da je uvoz za ovu godinu gotov ...ja trazim jeftino , a dobro , ( to je nespojivo ) ali to sam imao kod ovih , Total na ceni 650 , Elf 600 ...Ne pada mi na pamet da dajem silne pare za preskupi Motul , Repsol ili stagod slicno kad ova dva savrseno rade posao , dobro mazu motor i odrzavaju higijenu klipa, glave i izduvnog kanala ...

Pa , dobro , Miso , ajde snadji se , kad nema - nema ,,,ajd po prodavnicama da vidim sta ima ,,,necu preskupo ...mislim da sam ih obisao nekoliko , skoro sve za 4-t motore izbor , nema sta nema ...za 2-T , skromno , ja znam sta hocu , trgovci uglavnom neuki , najbolji je jedan koji me pita , a za koji motor ti treba , i to na tome insistira , kao on ce me uputiti ...na kraju ja - aman sta te briga za koji ,daj da vidim sta imas , a ja znam sta hocu ...

Ja od kada vozim squt naucio sam se na Jaso standard , API i druge vise i ne gledam ...standardni skut, trazi Jaso fb , to je mineral oil ...Jaso fc je nesto bolji ima malo sintetike , a Jaso fd je ili puna sintetika ili jaka polusintetika ...e to trazim ...

Na kraju ipak nadjem neki Mogul ( sam naziv i isti font slova govori da su pokusali da iskopiraju Motul ) proizveden u Slovackoj na ceni od 450 din u Jaso fd standardu , crvene boje , na nalepnici nacrtan trimer , znaci za motore koji se brzo vrte ...nisam bas odusevljen , al` ajde , sta je , tu je ...nece motoru nista biti ni ako se napravi mesavina ni sa traktorskim sae 30 , ali , treba ipak , provereno i zbog higijene motora ...

Ocu Total i Elf !

#34 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 September 2018 - 22:33

Eeee Mišo pa gde nađe Mogul....to ti je ono kao Smatch sat (Swatch) ili Nike patike (Hike) ili Playstation konzola (Polystation) ili Adidas patike (Adidos)....
Ajd pazi samo da ne zariba...mada možda je i bolje od nekog falširanog Motula...

#35 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 24 September 2018 - 12:36

Sipaj ipone kao i svaki tuner, sta je 100 dindzi vise na flasu ;)

#36 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 September 2018 - 14:48

Mi smo se smejali kada je Čeda moj drugar to kupio, pa došao u radionicu da pita "Mogul ja da sipam ovo, ima trimer na slici"..

Eto mogul ja, pa ti možeš kako da ne i trava može da se pokosi i što šta sa tim Mogul-om.. Inače fabrika u slovačkoj, moguće da ulje odgovara karakteristici napisanoj, pitanje je samo istinitosti informacije...

#37 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 24 September 2018 - 15:57

Mogul = smdol,dzibrol,dolivol...itd nastavi niz.
Ako ti nije zao truda,znoja,zivaca i para ulozenih u Aliena ti sipaj...
Moj je okusio do sada sam 100gr plavog Alpine ulja...
A i trimer i motorka su mi se povampirili,sad i oni dobijaju fine jagodice.

Sent from my SM-G925I using Tapatalk

Edited by vlayco, 24 September 2018 - 15:58.

#38 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 25 September 2018 - 07:58

Ma, nece mu nista biti od Mogula , ali stvar navike je onaj Total i Elf , a cena odlicna ...cena sve govori , Mogul tek malo skuplji od mineralnog ...ali FD standad ...

#39 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 07 October 2018 - 09:34

Batali Mišo te neproverene sumnjive proizvode, IPONE i kraj priče, nemoj posle da se pokaješ kad Airsal zaplače, šteta bre da ga ubogaljiš. Ja sam i u Zorkinu PRC Pežolu natočio IPONE da me glava ne boli.. i da mi nebi pominjala sve po spisku ako nege daleko ispusti dušu, a uloženo je dosta para na reanimaciju Pežole, ne radi mi se ponovo sve, pare za delove da ne spominjem, bolje provereno ulje i pouzdanost mašine nego da posle, što ne platim na mostu, debelo platim na ćupriji.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users