Posted 23 September 2018 - 08:54
E, jbo ovu moju Mitrovicu ....nema cestitog ulja po dobroj ceni ! a, imao sam ...vec godinama kod istog uzimam Total ili Elf , original francuski od direknog uvoznika , toga trosim 6-7 flasa u toku sezone , a sad od pre dva meseca nema , izgleda da je uvoz za ovu godinu gotov ...ja trazim jeftino , a dobro , ( to je nespojivo ) ali to sam imao kod ovih , Total na ceni 650 , Elf 600 ...Ne pada mi na pamet da dajem silne pare za preskupi Motul , Repsol ili stagod slicno kad ova dva savrseno rade posao , dobro mazu motor i odrzavaju higijenu klipa, glave i izduvnog kanala ...
Pa , dobro , Miso , ajde snadji se , kad nema - nema ,,,ajd po prodavnicama da vidim sta ima ,,,necu preskupo ...mislim da sam ih obisao nekoliko , skoro sve za 4-t motore izbor , nema sta nema ...za 2-T , skromno , ja znam sta hocu , trgovci uglavnom neuki , najbolji je jedan koji me pita , a za koji motor ti treba , i to na tome insistira , kao on ce me uputiti ...na kraju ja - aman sta te briga za koji ,daj da vidim sta imas , a ja znam sta hocu ...
Ja od kada vozim squt naucio sam se na Jaso standard , API i druge vise i ne gledam ...standardni skut, trazi Jaso fb , to je mineral oil ...Jaso fc je nesto bolji ima malo sintetike , a Jaso fd je ili puna sintetika ili jaka polusintetika ...e to trazim ...
Na kraju ipak nadjem neki Mogul ( sam naziv i isti font slova govori da su pokusali da iskopiraju Motul ) proizveden u Slovackoj na ceni od 450 din u Jaso fd standardu , crvene boje , na nalepnici nacrtan trimer , znaci za motore koji se brzo vrte ...nisam bas odusevljen , al` ajde , sta je , tu je ...nece motoru nista biti ni ako se napravi mesavina ni sa traktorskim sae 30 , ali , treba ipak , provereno i zbog higijene motora ...
Ocu Total i Elf !