Jump to content

Na more sa 50cc na leto 2012

• This topic is locked This topic is locked
78 replies to this topic

#1 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun
  • VozimSuzuki RF 900 streetfighter

Posted 16 October 2011 - 12:16

Na more sa 50cc na leto 2012 Molim sve koji zele da pomognu da daju savete i podele iskustva

#2 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 16 October 2011 - 12:18

Inace Destinacija je Crna Gora, BGD-vrv Budva ili Sutomore ili 3-4 mesta za 10 dana to je jos ne bitno... Uglavnom Krenulo bi se iz BGD-a i na zlatiboru bi nocili,i ujutru na more lagano...Nas par vem imamo veci deo plana razradjen ali da cujem vase komentare i misljenja pa cu vam lagano otkrivati deo po deo da vidimo da li se uklapa... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

#3 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 16 October 2011 - 13:20

Aco ne paranoisi coveka bre, kakvo belo prijavljivanje policiji i problemi. http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif
Ne smeju jedino auto-putem da se krecu i milina. Nntom je isao sa kymcom od 50 kubova i nista mu nije falilo. Treba samo planirati da oni sam vazdusnim hladjenjem na skuterima staju otprilike svakih pola sata-45 min da se skuteri malko ohlade i da ih ne voze non stop pod punim gasom da se ne bi pregrejali.
Takodje pripremite i deblje stvari jer ako vas uhvati kisa ili jednostavno hladnoca necete se lepo provesti.
Budite 100%legalni, pazite na saobracaj i uzivajte. :D

#4 BojmeNS

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCustom Sprint

Posted 16 October 2011 - 13:39

Nekom je problem da ide nekom nije tako da ce ici samo onaj ko hoce i voli da putuje kao nas par.

#5 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 16 October 2011 - 13:42

Kao sto rekoh extra ideja,samo da se razrade svi detalji i put pod noge http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

#6 BojmeNS

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCustom Sprint

Posted 16 October 2011 - 13:43

:D http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#7 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 16 October 2011 - 17:10

Simke de napisi ako imate neki plan ili ono sto je vec razradjeno msm ideje itd http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

#8 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 16 October 2011 - 18:17

Super izazov.. Po meni apsolutno izvodljiv... Treba poneti malo alata, zamenski kais, sveciu, i napraviti motor da pre polaska bude u tip top stanju... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png
Ali mi je nekako pametnije da se naprave grupe 50 i 70ccm, da bi se kolona lakse kretala, velike su brzinske razlike.. Ja npr nisam mogo da vozim u rezonanci ispod 70, takav je prenos.. A voziti van rezonance nema smisla..

#9 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 16 October 2011 - 18:46

Ja ne verujem oko cega se vi raspravljate :) Covek je samo pitao ko bi isao sa njim, a ne koliko koji skuter moze da ide i na kojim obrtajima, a da mu pritom porosnja ne bude velika i da mu se cajger poklopi sa GPS-om i to ne na mobilnom aparatu :D http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

#10 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 16 October 2011 - 19:17

View PostBoza, on 16 October 2011 - 18:17, said:

Super izazov.. Po meni apsolutno izvodljiv... Treba poneti malo alata, zamenski kais, sveciu, i napraviti motor da pre polaska bude u tip top stanju... :D
Ali mi je nekako pametnije da se naprave grupe 50 i 70ccm, da bi se kolona lakse kretala, velike su brzinske razlike.. Ja npr nisam mogu da vozim u rezonanci ispod 70, takav je prenos.. A voziti van rezonance nema smisla..
Slazem se :) :D

#11 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 16 October 2011 - 19:20

Izvodljivo je, sa ispravnim skuterima, kao što perlx reče nntom je sa serijalom stigao za 12 sati do budve, petrovca ili već gde. I božin predlog je dobar, rezervni kaiš, svećica, alat za krpljenje guma (ima rms paket sa patronama komprimovanog vazduha i čepovima) i piči. A ako je već nešto krucijalno u maleru, pa prvo dvorište, pparkiraj, pa mobilni i zovi u pomoć ili nastavi dalje busom.

#12 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 October 2011 - 19:50

šta da nije izvodljivo, uz malo rezervnih delova za nedaj bože moguće je...Samo jadan taj koji krene na toliki put na skuteru 50cc,guzica će mu se raspasti!!!

#13 BojmeNS

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCustom Sprint

Posted 16 October 2011 - 20:12

manite se prepirke oko brzina nego razmisljajte o putu :D

#14 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 17 October 2011 - 00:31

Od ekipe koja bi isla ,nadam se, znam za 2 da imaju 70cc bojme i jos jedan lik.. Svi ostali su na serijali(ne potpunoj) Ovako ,Krenulo bi se iz BGD-a u ranim ali ranim jutarnjim satima i spicili bi do Zlatibora gde bi proveli ostatak dana i prenocili,i onda rano ujutru za Crnu Goru... Al kazem plan nije u potpunosti razradjen jer sve je usmeno i preko fb-a ili sms-a treba sesti jedan dan za sto olovka i papir i lagano....(ne bukvalno olovka i papir imamo KOMP ;D ) Znaci treba da se razradi ruta tj svako mesto kroz koje se prolazi,svaki ovlasceni servis u blizini ili radnja sa delovima (za nedaj boze) ako nemamo bas taj deo kod sebe.... Sto se tice alata znam da ga treba mnogo i da treba spisak da se napravi ,ali znamo za 80% (bar tako mislim) i to bi se rasporedilo u motore od svih ucesnika puta.. naravno od stvari ne treba bog zna sta ,jer vecina stvari koje smatramo da ce trebati za hladnije vreme ce biti na nama(jakne ,podkape,rukavice duksevi trenerke-farmerke) A sto se tice ovako za poneti ,par gaca i carapa koji sorc i majica,msm ipak idem na letovanje jel tako? :D Naravno to bi sve stalo u ranac ili 2 manje torbe koje bi bile vezane kao bocne (iliti bisage) sad sve zavisi neko mozda ima kofer ili neku drugu soluciju.... A ja bi licno poneo sto se tice delova (komplet gedore,komplet inbusa,jos po koji odvijac ,svecice,kais ,slajdere,pumpu(da izdrzi bar do pumpe) set za krpljenje tj ono sranje sa cepovima,sprej za busne gume rolnice ne bi jer nije moguce da se uniste za 1200km .... mozda sam nesto propustio a sigurno jesam ,li verujte kad se sve stavi crno na belo nadam se da nece biti nista izostavljeno,inace vidite i vreme kada pisem ko ce se setiti svega... I da redovan servis pred polazak i detaljna provera motora.... ( u mom slucaju ce morati da se menjaju dihtunzi ,cisti karb menjaju klip i karike) i da klip i karike bi poneo za svaki slucaj... i naravno iskljucio bi uljnu pumpu i pravio sam mesavinu bar tih 1.000 km.... A sto se tice putne brzine i odmaranja nece biti problema jer kad idemo u grupi na dalje ne prelazimo 60-70 "po satu" sto odgovara svima(zna se iz iskustva) niko nema bas takvu turpiju da ne bi mogao ispod 70 da vozi....e sad da vidim vase odg pa cu se nadovezati,propustio sam mnogo toga sigurno.... :)

#15 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 17 October 2011 - 00:46

I da naravno sto se tice nekih delova (rezervnih) i mozda ulja pitali bi neke ljude da nas sponzorisu tj da nam pomognu u vidu tih delova a za uzvrati mi nosili na majici imena tih radnji i nalepnice bi zalepili na motor(ne postoji samo jedna radnja sa delovima za motor i molio bi neke clanove da ne tumace glupost pre vremena) Rado cemo da saradjujemo sa svima koji zele da pomognu,znaci sa svima ne sa pojedincima... Reklama bi isla kroz celu Srbiju i Crnu Goru...Bile bi slike i video zapisi mi se nadamo da bi uspeli da napravimo manji amaterski dokumentarac koji bi bio stavljen na internet.... Kad se plan detaljno razradi i ustanovi sta moze sta ne moze i koliko ljudi ide,koliko para treba....onda cemo da trazimo sponzore i dalje da pricamo... znaci polako...i onako ovo nije bilo u planu da se postavlja...Al kad sam poceo da jedem go..a da ih pojedem onda do kraja... :D

#16 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 17 October 2011 - 01:42

ako sve bude ok i dogovoreno ja qpujem kofer i pridruzujem se ekipi :D

#17 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 17 October 2011 - 02:35

View PostAlexandar ':D', on 17 October 2011 - 01:42, said:

ako sve bude ok i dogovoreno ja qpujem kofer i pridruzujem se ekipi :)
Inace kad smo vec kod toga,ja se dvoumim izmedju kofera i ranca....ali videcu jos....

#18 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 17 October 2011 - 08:05

Ako mene pitas kofer + ranac na ledja.Jer ako ja budem isao 100% znam da cu imati bar 2litre rezervnog goriva u flashi ili vise u onim bocama za benzin tipa 5L.Tako da bi gledao da mi gorivo rezevno stane sa uljem ispod sedista sve zajedno sa alatom.A kofer i ranac za stvari :D

#19 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 17 October 2011 - 08:31

Prenociste na Zlatiboru je odlicna ideja.
Ako cete vec snimati put ne bi bilo lose da nabavite neku kvalitetniju kameru, tipa gopro ili contour.
Sponzora je najpametnije da trazite kada se budo 100% znalo kada idete, kojim putem i ko sve ide.

#20 simkeSR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • MestoZemun

Posted 17 October 2011 - 08:49

View Postperlx*, on 17 October 2011 - 08:31, said:

Prenociste na Zlatiboru je odlicna ideja.
Ako cete vec snimati put ne bi bilo lose da nabavite neku kvalitetniju kameru, tipa gopro ili contour.
Sponzora je najpametnije da trazite kada se budo 100% znalo kada idete, kojim putem i ko sve ide.
Pa da ,sponzorstvo skroz na kraju....a ima tu da se dogovara i planira punoo punoo,nije sve tako jednostvano kao sto pise..hehehe :) Sve cemo slikati 100% i bice brdoooo slikaa,ali bilo bi dobro kao sto kazes da nadjemo neku kvalitetniju kameru...i da napravimo mini dokumentarac... A spavnje na zlatiboru jer nema potrebe da sve idemo u jednom danau,niko nas ne juri,ne tera...znaci samo lagano,sticicemo kad-tad. :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users