Jump to content

Aprilia Scarabeo 50-70

• This topic is locked This topic is locked
270 replies to this topic

#1 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin
  • VozimAprilia Scarabeo 50

Posted 14 March 2012 - 22:51

Evo resio i ja da predstavim svoj skuter. Nisam neki u pisanju tekstova ali cu se potruditi. Za pocetak da pokazem o kakvom skuteru je rec.Posted Image
Posted ImagePosted Image
Posto sam letos imao havariju sa radilicom evo sta sam nabavio od delova:
Radilica
Posted ImagePosted Image
Polini varijator
Posted Image
Posted Image
Malosi primar
Posted Image

E sad hteo bih da pitam gde da nabavim kvalitetne semeringe? Citam da se dosta govori o korteko, ili kako vec, semerinzima pa me interesuje gde mogu da se kupe? Posto planitam da menjam i termo grupu hteo bih da pitam za savet dali kupiti recimo Stage6 sport pro ili motoforce alu-racing i sta mislite dali moze moja radilica da izdrzi te termo grupe. Lik od koga sam kupio radilicu kaze da je on serijska za Aerox-a sa oznakom "R". I da dodam da karburator sam vec nabavio delorto PHBG 21 DS i spuh Yasuni ali neznam koji jer neznam da ga prepoznam, zato bice slika pa ce mi neko, valjda, reci.

#2 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 March 2012 - 23:33

http://shop.motobike...zi/cat_179.html
Ne moraju bas da budu Corteco[ al je pozeljno],bitno da su silikonci...Athenini su sasvim ok. S6 pro ili MF-neces da pogresis ni sa jednim,bitno je sta mu prikljucis na izduv i cime ces da ga "napojis"...
Radilica ti je sasvim ok,samo dobri lageri...

#3 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 March 2012 - 00:44

radilicu koju si kupio je sa punim polutkama što je dobro...Ako je sačuvana, iako mi po slikama ne izgleda najsvežije, trebalo bi bez problema da drži bilo koji od ova 2 cilindra što si naveo..

U principu svejedno ti je koji ćeš cilindar uzeti, dal Stage6 Sport pro ili Motoforce alu racing, ima puno zadovoljnih korisnika kako za prvi tako i za drugi..Po snazi su tu negde...nećeš pogrešiti ni sa jednim i trebalo bi da budeš veoma zadovoljan snagom koju možeš dobiti u kombinaciji sa 21mm karbom i rezo auspuhom...
Bitno je koji si yasuni uzeo...nabaci sliku da rastumačimo.. :)

Fale ti pokoje plastike, i malo tapaciranja... hoćeš to sređivati?

#4 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 15 March 2012 - 14:27

Ja sam sa serijskom radilicom Sprintovom vozio na Motoforcu Racingu bez ikakvih problema...jedini problem je sto su lezajevi na pola sezone otisli ali sam ih zamenio i vratio opet radilicu i oko 4000km sam presao sa njom i Motoforce Racing cilindrom...oba cilindra su super...dosta poznanika ima ili je imalo Sport Pro ja sam vozio Motoforce Racing i prezadovoljan sam bio...za nijansu je jaci od Sport Pro-a...taman toliko da opravda naziv "Racing" nasprem Sprot Pro-a :)

#5 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 15 March 2012 - 21:34

Danas sam bio da kupim neke lezajeve pa sam usput pitao i za lezajeve za skuter. Prodavac mi je nudio koyo lezajeve sa poliamidnim kavezom i sa oznakom tolerancije C3 i rekao mi je da moze da mi nabavi corteko semeringe. E sad me zanima dali da uzmem sa tolerncijom C3 ili C4?

@Pita ne fale mi plastike vec je filter za vazduh bez krivine pa nema mesta da se uglavi a sediste cu morati da tapaciram jer izgleda uzasno. Inace je farban u neku smuckanu tamno tamno plavu metalik boju sa sarama po ivicama koje lice na usijanje (paljenje) ivica.

Nesto sam razmisljao i o airsal tech T6R ali mi cudno sto ima dve karike.
Poceo sam sa poliranjem unutrasnjosti blokova
Posted ImagePosted ImageDruga strana ceka na zavrsetak...
Posted Image

Edited by Vica, 15 March 2012 - 21:35.

#6 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 16 March 2012 - 11:39

Danas sam bio da kupim neke lezajeve pa sam usput pitao i za lezajeve za skuter. Prodavac mi je nudio koyo lezajeve sa poliamidnim kavezom i sa oznakom tolerancije C3 i rekao mi je da moze da mi nabavi corteko semeringe. E sad me zanima dali da uzmem sa tolerncijom C3 ili C4?

Ok su i Kojo, e sad c3 ili c4....bolje bi bilo da su c4 al ako ih ne nadjes zavrsice poso i c3.Nemoj da te mrzi-pozovi Mbike ...

Nesto sam razmisljao i o airsal tech T6R ali mi cudno sto ima dve karike.
Poceo sam sa poliranjem unutrasnjosti blokova
Druga strana ceka na zavrsetak...

I to je dobar izbor...to sto ima dve karike je samo prednost na nizim obrtajima i u gradskoj voznji..

#7 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 16 March 2012 - 14:54

Ja bi Koyo umesto SKF.. c3 zavrsava posao..

#8 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 18 March 2012 - 22:43

Mogu da mi nabave i c4 lezajeve, ako je to bolji izbor kupicu njih.

Nesto sam gledao po netu i naisao na top performances due plus za AC. Dali bi to radilo sa ovom mojom radilicom. Radilica mi u solidnom stanju. Nema da se oseti luft ni malo. Dajte neke savete i oko KIT-ova jer nisam toliko upoznat sa tim stvarima a kupio bi nesto dobro jer to se ne kupuje svaki dan...

Edited by Vica, 18 March 2012 - 22:44.

#9 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 18 March 2012 - 22:58

Due + u AC varijanti je strasno zahtevan kit [ a i u LC ]i ja ti ga ne preporucujem...idi na ova dva sto si sam predlozio i to ti je sasvim dovoljno...

#10 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 24 March 2012 - 21:58

Evo slike za identifikaciju spuh-a.

Posted Image
Posted Image

Posted Image

Pisite ako treba da slikam jos neki detalj.
Ima malo radova na njemo jer je predhodni vlasnik pao motorom pa je i spuh malo ulubljen sa strane na topu a nasadjen pa ulubljen i ispod.
Ali sve se to da resiti.

Edited by Vica, 24 March 2012 - 22:02.

#11 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 24 March 2012 - 22:37

Ovo je neki BAS race auspuh...Yasuni top i nosac,flansa na oprugice .....jbm li ga al deluje jako...evo pa probaj da uporedis..

http://www.motoclub-...t/t205993s.html

#12 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 24 March 2012 - 23:06

Mislim da je Carrera 20. Znaci da mogu da razmisljam u nekom ozbiljnijem KIT-u.

E sad pitanje: koji KIT da kupim?

Molim za preporuke jer nisam bas upucen u te stvari.
Hvala unapred.

#13 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 21 January 2013 - 01:32

Nasao stari video snimak

Edited by Vica, 21 January 2013 - 01:33.

#14 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 January 2013 - 01:43

hahah lepo driftuje, vidi se da ima snage iako je vlažno :čiča:

#15 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 30 January 2013 - 01:05

Imam jedno pitanje: Dali je neko upoznat sa ovom elektronikom i dali to moze nekako da se uklopi sa mojim orginalnim paljenjem?

Elektronika
Posted Image

Bobina
Posted Image

Paljenje
Posted Image

Posted Image

#16 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 January 2013 - 10:11

Polini CDI, za naziv bobine nisam čuo a namotaji su dosta zapušteni ali može to da se očisti ako nisu oštećeni...Vidi dal odgovaraju rupe na ploči, konektori itd itd...ako da, što ne bi moglo da se iskoristi...

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 January 2013 - 11:47

C20 je auspuh , samo popravi to ulubljenje na grani, to ume da smeta kod većih brzina protoka gasova...

auspuh je za 12000 obrtaja, kreće da radi na 9000, snaga se oseća tek preko 10, a ispid toga je neupotrebiv...

za ovaj spuh ti treba ozbiljan cilindar,... zaobiđi kombinacije T6 sa mahle klipovima sa dve karike, to su umireni cilindri za ljude sa stock auspusima...

ako uzimaš T6 obavezno juri sa airsal klipom koji je sa jednom karikom...

inače u obzir dolaze još

Stage6 racing
MHR Team
Airsal T6
Motoforce racing
i naravno taj DUE+

#18 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 January 2013 - 13:34

Ok je Mariov savet oko izbora cilindra samo se tu zadnji na spisku ne uklapa u niz. Due+ je gus koji bi trebalo da se zavrti 12000ob a jos je AC ...imaces problema sa pregrevanjem i vrlo mogucim "lepljenjem" ...zato uz c20 obavezno alu cilindar...

#19 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 January 2013 - 15:33

ne znam da li je negde Vica spomenuo da prepravlja sistem na LC...

#20 Vica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoPorodin

Posted 31 January 2013 - 11:38

Planiram da pazarim Stage 6 racing MK2, da ubacim el pumpu za vodu, nasao sam vec hladnjak od rox-a. Palenje je ispravno sa mog skuta je, samo je prljavo jer se plasim da ga perem vodom da ne oksidira nesto dok stigne na red da se ugradi. E sad: konektori nisu isti na mom ducai paljenju i na tom polini CDI-u zato sam u dilemi sta da radim sa njim. Sta mislite, kako da uklopim to?

Edited by Vica, 31 January 2013 - 11:38.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users