Padovi ( ne daj Boze nikom )
Posted 21 December 2017 - 22:03
Posted 21 December 2017 - 22:28
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Posted 21 December 2017 - 22:35
Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk
Posted 22 December 2017 - 14:40
Ne bi trebao da imam nekih problema sa osteoporozom, i pre oko dva meseca sam zapeo na betonu za fugnu i prosuo se , ubio se ko Nemac, nabio se dobro , obe sake i laktove , pa nista nisam slomio, a mogao sam ...tada sam prosao ko na lutriji...
Sad sam pao sa svojih 80 kg, svom tezinom na jednu tacku- rame i desilo se to sto se desilo, splet okolnosti...
Ako se nastavi u sledecoj, Vlajko ima zadatak da nadje neku...a, valjda nece trebati ...bice to sve ok za dvadesetak dana , nadam se ...najteze mi pada sto ne mogu nista raditi , a na to nisam navikao, uvek ima sta da se radi , a ova zima je bila puna planova , ovo me sad malo usporava ...
Posted 22 December 2017 - 20:05
Jel sad bar miruješ?
Posted 31 December 2017 - 15:25
Otvorim CD sa snimkom zgloba , jasno se vidi prelom , cista sreca je da se nije dislociralo , smaklo , onda bi zarastanje trajalo znatno duze ...posto je bila fiksirana uz telo ispod sisa , a vislje stomaka , tako je provela deset dana , ruka je blago atrofirala ...poceo sam samostalno fizikalnu terapiju onoliko koliko mogu , sam sebi sam merilo , bol je granica , pa svaki dan po malo ...ruka je predvidjena da radi , a ne da miruje , nadam se da ce povratiti funklciju , malo po malo ...
Danas sam posle par dana uspreo da nesto sitno uradim u radionici , pa i kad pocistim metlom pod i to je uspeh , ponesto rasklonio , ne predajem se ...ja zadnjih par dana sve rasklonim sa radnog stola sto se nakupilo tokom godine , gomila sarafa i raznih poluispravnih delova i kojecega , sve ono kao trebace , a u stvari je smece koje zauzima radnu povrsinu ...mnogo toga je zavrsilo u kanti , ali ima jos ...
Proci ce jos izvesno vreme dok ne pocnem da ista vozim , kola najpre , a za skut cu videti ...naravno da cu voziti nikakav splet okolnosti me nece spreciti ...do sada sam imao srece sa vremenom , blaga je zima , nema snega ni poledice , ne smem rizikovati bilo kakav pad koji moze svakom od nas da se desi , jer ja ne mogu cestito ni da padnem , jedne ruke ko da nemam , na nju ne smem nikako , a jedna je malo da ublazi pad ...kad bude klizavo ne izlazim ...
Posted 09 January 2018 - 09:34
Posted 10 January 2018 - 23:43
Posted 02 April 2018 - 22:39
Slike nemam,bar dok ne uzmem drugi telefon,stari je polomljen.
Elem,krenuo na posao oko 13 i15h put Novog Beograda,preko Topcidera i mosta na Adi.Kod iskljucenja prema Sava centru,pokupio me covek(kavezar) sa skodom fabiom...Vozio sam propisno desnom trakom,na 500m od iskljucenja dajem levi migavac da produzavam pravo ka iskljucenju za tosin bunar.
U tom trenutku mi dolece auto i nosi me jedno 50-100 metara tj gura u desno .Gubim ravnotezu i padam na levu stranu,alat i neki sitni delovi se rasipaju po putu,skuter produzava da kliza jos 20-30 metara i staje,cujem da jos broji taktove i gasi se posle par sekundi.
Oguljen levi kuk,lupio levom stranom kacige(glavom) u auto ili asfalt(ne znam) ugruvan i u soku.
Na autu probusena leva guma jer je pretrcao preko odbojnika na cosku bankine itd (zabole me za njega i njegov kavez).
Ustajem besan,krecem da skidam kacigu,ali ne mogu jer nisam otkopcao vezicu ispod brade,ne znam sta cu pre,da podignem skuter skupljam alat..
Posle cele zbrke i svadje sa vozacem auta i saobracajnom policijom,uspeo sam da upalim skuter posle 10 ak kurblanja,prelio karb pa malo dok je progutao goriva...Uglavnom kako sam mogao da prodjem-dobro sam,s obzirom da na mostu znaju da voze i po 150km/h...Skuter je izgubio retrovizor,pukla je plastika kormana,levi migavac,izguljena leva strana prednje plastike i kurbla je malo kriva.
Jbo materijalnu stetu,bitno da je glava na ramenima...
Posted 03 April 2018 - 08:08
Posted 03 April 2018 - 08:23
Posted 03 April 2018 - 08:35
ja sam već odavno u režimu velikog opreza pošto su me u novijoj istoriji već dva puta pokupili na skuteru kojekakvi bahati praznoglavci, onaj period sa Tomosima sam već i pozaboravljao a bilo je takvih scena..
Posted 03 April 2018 - 10:29
Da Neso,ljudi na ulicama jos nisu svesni da su motoristi u velikom broju na putevima.
Po saobracajnoj policiji krivica je moja,jer sam kasno krenuo u prestrojavanje,zanemaruje se pravilo desne stane i secenje kolovozne trake(iz srednje trake pravo na iskljucenje)...jednom recju ,banana drzava i nasi zakoni.Tako da je dvotockas gotovo uvek kriv u ocima zakona.
Posted 03 April 2018 - 11:11
Ta saobracajnica je zeznuta, skoro zavrsena, neobelezena linijama na kolovozu. Ko se nije tuda vozio tesko moze recima da shvati. Tri trake kao na auto putu, idu u blago zakrivljenje u levo. Iskljucenje je sa desne strane. Ti kao sporiji ucesnik vozio si desnom trakom, to sto je neko hteo da skrene na iskljucenje iz srednje trake nije opravdanje. Tvoja traka se ne zavrsava na iskljucenju, normalno nastavlja pravo i normalno je da ti zadrzavas svoj pravac kretanja. Ne mogu da razumem kako je moguce da si ti kriv?! Sta bi bilo da si vozio kombi ili kamion da li bi taj vozac i onda pokusao da te izgura, nasilno da skrene kroz tebe?!
Posted 03 April 2018 - 11:23
vide se jasno 3 trake i pre i posle iskljucenja, znakova nema, niti su obelezene strelice za iskljucenje na kolovozu.
Razumem da je tvoja krivica koriscenje levog migavca, jer ti nastavljas "pravo" svojom kolovoznom trakom, nisi duzan da se prestrojavas, ali mozes da se vadis da je migavac ostao ukljecen ili da si signalizirao vozacu pored sebe da nemas nameru da se iskljucis.
Ovo sto se desilo tebi treba da se tretira kao nasilnicka voznja za kolegu iz automobila, presekao ti je putanju iz srednje trake. Ja bih uzeo dobrog advokata i terao ovo do kraja, cak bi i tuzio te policajce na uvidjaju, ocigledno je da se ovde radio o vezama a ne ko je zapravo kriv!
Posted 03 April 2018 - 17:41
Posted 04 April 2018 - 08:35
Posted 06 April 2018 - 18:26
Pa kako je moguće da je on u pravu ako te je isekao čoveče?
Posted 06 April 2018 - 23:29
nisam mogao razumno tada da razmisljam,adrenalin navalio,pomucena glava od udarca u bok auta.
vozac i suvozac napali da ne gledam gde vozim i jos na sve to saobracajna policija iza koja kaze kako se nisam na vreme prestrojio...
Skupo me kostala "skola",ali bitno da je lekcija naucena i glava na ramenima,lim i plastike se okrpe-glava ne.
Posted 07 April 2018 - 10:12
8 user(s) are reading this topic
0 members, 8 guests, 0 anonymous users