Jump to content

Pitanja - merenja i instrumenti

25 replies to this topic

#1 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 29 April 2012 - 20:01

Pre par dana bio kod Kineza kod nas u SM , zaista je ogromna nema sta nema( ko je bio u jednoj kineskoj bio je u svim ) , al` kod ovih sam video ono sto drugi nemaju ...

Mala DIGITALNA VAGICA meri od pola kile , pa na nize sa preciznoscu od 0, 1 gram...dakle , alat idealan za tunere koji bi da mere precizno rolnice...znamo da na njima gramaza pise na onoj kliznoj povrsini koja se haba, ja sam na mojima rezervnim morao da na paljenoj zici sa kojom su pokupljene stavim i parce kartona na kojoj pise gramaza, jbg , zaboravi se ...a i zgodna je za olaksavanje rolnica sto je jeftinije od kupovine novih...

Ko puno i cesto radi nije lose da je ima, izgleda ko malo veci digitron, cena 800,00 din...

Da , osim za tunere , pogodna je za zlatare, dilere droge precizno meri heroin , kokain i sl. , ostale namene otkrijte sami... ;)

#2 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 29 April 2012 - 20:06

Aliene nzm jesi gledao kod mene u temi,ali bolje zameni tu vagu za preciznost od 0.01g.Ova od 0.1 moze da ti za toliko laze,a ona sto meri na jedan stoti je mnogo bolja,a cena je ista.

#3 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 April 2012 - 20:10

;)

#4 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 29 April 2012 - 20:21

Nisam znao da ima i jos preciznijih, ta meri i kad muva prdne...ja je necu kupiti , ja imam one stelujuce Pavese rolnice na kojima je sve jasno za stelovanje sa onim valjcicima...

#5 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 29 April 2012 - 20:24

Ma da bre ja sam uzeo tu od 0.01g,a bila je jedna za 1800 din koja meri samo do 10g tezine ali meri u 0.001g !!! Imas slike kod mene u temi te vagice ;)

#6 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 April 2012 - 20:29

Ma odlicana alatka za sitne pare...kad se setim kolko sam bio dosadan oko premeravanja rolnica u jednoj zlatari u komsiliku :) Nego gazdarica je bila puna razumevanja za moje muke ;)

#7 GoranPerak

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoBeograd - Bele Vode
  • VozimVespa Sprint 50

Posted 13 September 2016 - 12:35

Evo ovako,

nemam obrtaljku,pa bih stavio externi dodatni cajger,a ovaj Koso bi se taman uklopio u tablu i iluminaciju na Vespi:

Da li ga je neko koristio i ima li nekih iskustava sa njim?
Prodavac naravno nema pojma da li može na 2t skutere ali sam na netu pronašao da je univerzalan i da ide i na 2t mašine.
Ako neko ima da preporuči nešto drugo,rado ću saslušati sve predloge :)

Attached File  RP13903.JPG   20.92K   23 downloadsAttached File  Obrtaljka.PNG   105.13K   23 downloads

#8 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 September 2016 - 13:41

Nisam siguran kako ces uklopiti tu obrtaljku u volan-plastike-dizajn vespe. Nije niko kod nas koristio, uglavnom koristimo digitalne u obliku plocice, koji ispisuju broj obrtaja a neki i maju i funkciju merenja temperature. Tvoja vespa u proseku radi na 6-7000 obrtaja.
Koso je poznata i kvalitetna marka, orjentisani su proizvodnji skuter i moto opreme pa ce i ovaj model sigurno raditi i na 2 i na 4t kao i na 1 ili vise cilindara...

Predlog je da pogledas i ponudu na racing-planet.de

#9 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 30 October 2016 - 15:20

Ja imao pre par godina neki slican , uzeo sa Alija , bio oko 12-13 dolara , al` od prvog dana nije radio kako treba , dok posle godinak dana nije skroz pokvario ...najverovatnioje se radi samo o mom primerku ...onaj mali sto Aca kaze radi godinama besprekorno , zalepljen na kokpit , samo se namota zica iz njega na kabel od svecice ...

Posted Imageadult image sharing

Jel` ovakav moze da posluzi za skidanje lezajeva radilice ? Ja ga koristim za skidanje lezajeva sa usisivackih motora ...450.00 din na vasaru u Rumi , pre neku godinu...ko cesto radi isplati se , kulturnije nego brusilicom ...

#10 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 November 2016 - 22:17

Mišo može ovaj alat ako ćeš uspeti da zavučeš te kljove ispod ležajeva...

#11 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 03 November 2016 - 08:43

Da, svakako ih prvo treba odmaknut nekako od samih polutki radilice, a tu opet postoji šansa za oštećenje radilice ako se radi sarafcigerima ili sl.

#12 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 03 November 2016 - 16:03

Eto, nisam ni znao da to imam , nije mi trebalo do sad...posto ja cesto radim usisivacke motore pre dosta godina sam ih ` skidao ` brusilicom , presecem ga , s tim da se nekad rizikuje malo ostecenje sedista lezaja koje ne utice na montazu novoga , ali daleko je kulturnije sve to skinuti radapcigerom ...to su uglavnom , mali lezajevi 608, 609 629 , ali vidim da alat moze da zine i za 6203 i 6204 , blokiraju se kraci da se ne razilaze i ne bi trebalo da bude problema ...na svu srecu , nije trebao do sada , al` eto , nek` ima ...ona metoda pomocu dva srafcigera mi se cini kao skoro nemoguca misija , a i grozim se improvizacije koje mogu dovesti do ostecenja zbog toga sto to zna najcesce da bude mnooooogo skuplje zbog kasnijeg ostecenja i nestrpljenja da se odradi pravim alatom ...

#13 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 11 April 2018 - 23:36

Da li je itko od vas došao do zaključka da serijska obrtaljka pokazuje krivo okretaje, bilo više ili manje od pravog stanja. Govorim općenito o svim skuterima

#14 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 April 2018 - 07:15

Konkretno Aerox-ova pokazuje za oko 800-1000 više

#15 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 13 April 2018 - 22:20

Obrtomjer kinez 2t analogni
Obrtomjer koji je bezprijekorno radio od maloprije pokazuje do 6500 rpm i nezeli dalje ici.
U startu podogne do 6900 pa padne na 6400 i popenje do 6500 i stoji.
Nema trzavica niti nekih neartikulisanih promjena jednostavno neide dalje.Nisam oko toga nikada imao doticaj.Ono sto mogu pogledati jeste kabal svjecica bobina i kontakte na cdi-u.Probao sa i bez svjetala dugih, kratkih, razlicitih kombinacija upaljenih-ugasenih prekidaca.Dalje ne znam sta uraditi u home-made varijanti pa molim onog/one koji bi tu informaciju podijeliti sa mnom da mi je napisu i savjetuju sta uraditi.HvalaAttached File  20171026_132644.jpg   34.06K   13 downloads

#16 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 April 2018 - 06:22

Jesi probao svećicu sa rezistorom

#17 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 14 April 2018 - 10:03

Br8hs su i prva i ova nova.ganjam sad br9hs ili denso 27fsr ili iridijumku.
Na nogarama jutros poslije cackanja oko cdi-a proradi.
Vidjecemo u voznji sada na posao.

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 April 2018 - 10:22

onda je samo kontakt greška na konektoru CDI-ja, ja sam pomislio da divlja zato što nije sa rezistorom svećica, ume i to da se desi, obrtomer je običan brojač impulsa, te ukoliko ima smetnji u brojanju impulsa jednostavno greši mnogo. Te simptome da do 6k meri i preko ne meri sam viđao već više puta i na drugim obrtomerima

#19 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 14 April 2018 - 19:38

Prenacicu problem u svoju temu ovo je nesto drugo kada stavim staru svjecicu isto.
U voznji nece preko 6000 rpm a na nogarama nekad ide nekad ne ide preko 6000.
Ne trese,ne divlja sasvim normalno se ponasa do 6000 i krene malo kao da hoce pa se vrati.Bice da cu morati km sat narucivati jer obrtomjer mi je veoma bitan za sve radnje.

#20 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 09 July 2018 - 13:33

Gledam da si uzmem mjerač okretaja i zapao mi je za oko Koso EX-01. Ne treba mi ništa previše funkcija glavno da mjeri okretaje i da to obavlja što točnije. Što kažete, je li taj dobar ?

https://kosonorthame...x-01-rpm-meter/

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users