←  Projekti Base 2T - 70cc

svet-skutera

»

Keeway Focus - Lauda tuned

Locked

Lauda's Photo Lauda 17 Oct 2014

Stigao mi od Cveleta jutros prsten za morini polutku, jos jednom mu hvala na pomoci! :D

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Jos jedan sitan problem rijesen, sada je polutka u kompletu i ceka na montiranje.
Moracu malo samo smirglom da predjem unutrasnji dio veceg prstena da bi sve leglo kako treba.

cvele's Photo cvele 17 Oct 2014

Obzirom da je debljina prstena gde naleze opruga par mm imaces u startu malo tvrdju oprugu..ko da si stavio malossi TC ...

sinisa93's Photo sinisa93 17 Oct 2014

Od kog je materijala taj prsten?

Lauda's Photo Lauda 17 Oct 2014

View Postcvele, on 17 October 2014 - 22:30, said:

Obzirom da je debljina prstena gde naleze opruga par mm imaces u startu malo tvrdju oprugu..ko da si stavio malossi TC ...
Super, taman ce malossi bijela da odradi posao :D

View Postsinisa93, on 17 October 2014 - 22:48, said:

Od kog je materijala taj prsten?
Unutrasnji, manji, prsten je od aluminijuma. Glavni prsten mislim da je od obicnog zeljeza izradjen ali nisam siguran...neka Cvele potvrdi ako zna :)
Edited by Lauda, 17 October 2014 - 23:00.

cvele's Photo cvele 17 Oct 2014

Obicna gvozdena sipka...ne treba ni cvrsce ni slabije a najbitnije da je u balansu...onaj mali alu prsten je za fino centriranje...

Pita's Photo Pita 18 Oct 2014

Sacekaj sa produzenjem Lauda mada sa Malossi sportom ce neko produzenje oko 20-25% biti taman...

goggyso's Photo goggyso 19 Oct 2014

Ali gledaj sekundar, jer primar zvizdi u pm, sekundar se vrti mnogo sporije pa tako skoro da se i ne cuje. Ja sam se tu zaj*bo, da sam znao da je tako glasan, uzeo bi sekundar obavezno umesto primara.

Lauda's Photo Lauda 19 Oct 2014

Samo sto se sa sekundarom moze maksimalno produziti na kinezima za nekih 16% - 17% ili sam ja to negdje pogresno procitao? :rolleyes:

sinisa93's Photo sinisa93 19 Oct 2014

Evo +21% sekundar za kineza...

http://www.racing-pl...29#.VEPzeSKUchM

EDIT:

Ali evo kad racunam preko kalkulatora za getribu, ispadne da je ustvari 17,27%... :rolleyes:
Edited by sinisa93, 19 October 2014 - 20:15.

Lauda's Photo Lauda 30 Oct 2014

Stigao paketic danas, hvala puno skuter mrezi! Imao sam prilike da sjednem sa drugom Pitom danas i popijemo kaficu, ispricamo se...:)

U paketu se nalazi: Malossi Multivar, Malossi MHR ventivar, Naraku Racing bobina i motul ulje za prenos.

Posted Image

Malo je losija slika...ubise me ova podesavanja za kameru na telefonu. Kao da stelujem karburator, a ne kameru...

Evo ga i Malossi MHR ventivar:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Dimenzije ventivara:
Posted Image

A evo ga i Malossi Multivar:
Posted Image

Dimenzije multivara:
Posted Image

U sustini dimenzije ventivara i multivara se tacno poklapaju. Nisam mjerio uglove, jer nemam serijski ventivar i variomat kod sebe pa da uporedim sve. Poredicu opet kada odem kuci i skinem serijski...

Multivar standardno dolazi sa 2 seta rolnica - 6g i 9g

Posted Image

Posted Image

I za kraj dosla mi je jedna sajbnica uz multivar...gdje tacno ona ide prilikom montaze??
Posted Image

Lista dijelova se polako smanjuje. Ostalo je jos da nabavim sledece:
- Cilindar: Malossi Sport 70 AC, 12mm
- Iglicasti lezaj
- Karburator: Stage6 Dellorto Black Edition 19mm MKII sa setom dizni, iglica i pilotki. Kao i Stage6 rucni saug (150cm sajla)

Nadam se da cu uspjeti ovo kraja januara sve realizovati, eventualno do pocetka marta. Pa da mogu sve montirati dok ne krene sezona i polako razraditi.

EmirSpahic's Photo EmirSpahic 30 Oct 2014

Lijep paketic dijelova.

plameni's Photo plameni 30 Oct 2014

e sad ces videti koliko mu znaci taj multivar

Lauda's Photo Lauda 30 Oct 2014

View PostPlamenni, on 30 October 2014 - 22:54, said:

e sad ces videti koliko mu znaci taj multivar
nadam se :)

plameni's Photo plameni 30 Oct 2014

E sad spremi rolnice 5 gr i 5,5 gr 16x13 i gas

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2

Mario's Photo Mario 30 Oct 2014

kako ti plameni znaš koje rolnice čovek da spremi ?

Stefan p's Photo Stefan p 31 Oct 2014

Lauda je uzeo sebi pavese rolnice,tako da nece imati problema sto se tice stelovanja prenosa.

plameni's Photo plameni 31 Oct 2014

Pa zato sto sam ih bar 50 dosad ustelovao sa istim setup-om kao sto ima lauda

Lauda's Photo Lauda 31 Oct 2014

Narucio sam malu vagu za rolnice, treba uskoro da mi dodje. Pavese cu koristiti kao alat dok ne ubodem pravu tezinu i onda cu kupiti malossi rolnice (da ne bacam dzaba pare).
Svakako sam planirao da ganjam tezinu od 5g pa do 6g. Razradu cu raditi na 6g ili mozda cak na 9g...da ne ide puno u obrtaje :)

plameni's Photo plameni 31 Oct 2014

5 do 6 grama ti je za seriski cilindar sa trekom

Mario's Photo Mario 31 Oct 2014

sa kojom centralnom i na kojoj težini vozača...

mislim ok je to da si ti 50 komada uštelovao, ali moraš biti malo promoćurniji, možda je lauda poduvao malo kompresiju, možda se poslednje sezone više najeo prasetine pa sad gura 130Kg, možda ima neku centralnu koju je neko, već vozio pa je bela i bela različita... možda mu je remen proizvodnje X a ti si pakovao remen proizvodnje Y, pa se tu razlikuje malo dužina i malo širina, možda je stavio jednu šajbicu više ili manje, možda mu je osovina radilice sa ove strane ka variomatu 0,5mm duža, možda mu je Mikuni malo zatvoreniji, a ti si pakovao na TK koji je isto 16 ali malo otvoreniji, pa će agregat biti malo spremniji, možda je vazduh u Bosni malo drugačiji nego kod tebe na Kaluđerici.. jbg...

kad kažeš nekom stavi 5g onda je po meni to isto ili identično kao da si ga sad u momentu zaje**o, jer tvoja situacija u mnogome može da se razlikuje od njegove, taman i da si ih ti odradio 50 ili 500 sve jedno je...

čovek je kupio obrtomer, ima pavese rolnice neka podesi sebi međuubrzanje na najboljim obrtajima...
Locked