Keeway Focus - Lauda tuned
Lauda
30 Jan 2015
Pa 101 Octane i Motoforce kostaju po 14 eura, nije neka razlika u odnosu na Athenu...Bitan je samo kvalitet zavrsne obrade.
Kako god kupicu neku da radi posao
Kako god kupicu neku da radi posao

Nesa BG
30 Jan 2015
Ma nije tu zavrsna obrada problem nego los materijal tj neki vid reciklirane gume koja postaje brzo porozna i popuca. Meni fabricka jos traje a nekima kojima sam montirao rms menjao sam je posle dve sezone ponovo.
cvele
31 Jan 2015
More uzmi kinesku za 3-4e pa ako teba menjaj svake sezone...Vidi kod Sprinta,Motomanije,Skymotors....
http://www.skymotors...d=30&Itemid=101
Lauda
07 Feb 2015
cvele, on 31 January 2015 - 14:42, said:
More uzmi kinesku za 3-4e pa ako teba menjaj svake sezone...Vidi kod Sprinta,Motomanije,Skymotors....
cvele
07 Feb 2015
Lauda
07 Feb 2015
Da li je neko mozda imao problem sa zadnjom dobos kocnicom u smislu da se sajla zateze i koci prilikom prelaska rupa / ivicnjaka??
Davno nekada kada sam vozio skuter na redovni servis (dok je bio pod garancijom) majstor je bacio onaj komad lima koji sluzi kao drzac sajle kocnice, sto buce pricvrscen za airbox...pa mene sada interesuje da li nedostatak toga moze da bude uzrok? Samo da napomene da sajla uopste nije nategnuta previse...
Davno nekada kada sam vozio skuter na redovni servis (dok je bio pod garancijom) majstor je bacio onaj komad lima koji sluzi kao drzac sajle kocnice, sto buce pricvrscen za airbox...pa mene sada interesuje da li nedostatak toga moze da bude uzrok? Samo da napomene da sajla uopste nije nategnuta previse...
cvele
07 Feb 2015
Nije problem u tom nosacu sajle...nije mi jasno kako se to sama sajla zateze...pa opruga je drzi na mestu...
Lauda
07 Feb 2015
Nemam pojma ali to se desava prilikom prelaska preko rupa i neravnina...posebno je izrazeno kod silazenja sa ivicnjaka kada zadnji tocak sleti pa me cimne fino.
Sve sam mislio da je do toga komada lima pa da sajla mozda propada izmedju blokova i zateze se.
Sve sam mislio da je do toga komada lima pa da sajla mozda propada izmedju blokova i zateze se.
Lauda
08 Feb 2015
Pa opruga valjda samo sluzi da vrati sajlu, tj. rucicu kocnice?
Zaista sam zadovoljan silom kocenja ali me ovaj sitan problem nervira i kvari uzitak voznje...Pokusacu nekako i da nabavim / napravim taj komad lima pa da probam ako nista drugo.
Zaista sam zadovoljan silom kocenja ali me ovaj sitan problem nervira i kvari uzitak voznje...Pokusacu nekako i da nabavim / napravim taj komad lima pa da probam ako nista drugo.
goggyso
08 Feb 2015
Mozda ti je opruga oslabila, probaj naci neku malo duzu ili jacu, ali i dalje mi nije jasno kako se zateze sajla kod hoda tocka na gore. Mozda bi bilo najlakse otkaciti amortizer da mozes lako podizati tocak pa rukom okreces tocak i pomeris ga gore da vidis kad pocinje kociti i sta se desava sa sajlom i polugom.
Razredni
08 Feb 2015
sobzirom da sila koja deluje na polugu doboš kočnice ima isti smer kao i skuter, u vožnji nije moguće da bilo koji spoljni faktor utiče na kočenje. Jedino gde treba tražiti problem može da bude rascvetala sajla u samom bužiru, jer je bužir fiksiran pa prilikom hoda točka gore dole, sajla ostane zaglavljena u bužiru koji joj neda da se pomeri i samim tim povlači polugu doboša prema napred i aktivira kočnicu..
Johnny
08 Feb 2015
Isprati bulzir sajle,mozda negde zapinje tj. previse je napregnut. Jer kada silazis sa ivicnjaka masina se pomera na gore i veca je udaljenost od rucice pa sam koci.
Lauda
08 Feb 2015
Pa jedino to...izgleda da cu morati ispratiti sve detaljno.
Ja sam ipak mislio da onaj komadic lima koji drzi burzir fiksiran kod airboxa sluzi bas za tu svrhu - da drzi sajlu prilikom pomjeranja masine gore - dole
Ja sam ipak mislio da onaj komadic lima koji drzi burzir fiksiran kod airboxa sluzi bas za tu svrhu - da drzi sajlu prilikom pomjeranja masine gore - dole
Nesa BG
08 Feb 2015
Taj limić, kao provodnik, sam ja kod mene skinuo kad sam prepravio pravac sajle i nikad problema. To nije sigurno.
Lauda
08 Feb 2015
Ok, onda se ne moram muciti i praviti lim...nego poslusati Acu Johnny-a pa ispitati kretanje sajle kroz burzir

Mario
08 Feb 2015
najverovatnije ti je pukla jedna oprugica koja drži pakne spojene unutar doboša...
ovo u principu ne bi smelo da se dešava, jer je bužir dovoljno dugačak, međutim, ukoliko je prekratak može da se desi da se kod uvijanja mašina dešava to natezanje, obzirom da se kod tebe baš dobro uvija mašina zbog težine...
proveri te dve stvari.. sajle mora biti slobodne iz podnice... ne sme biti jako nategnuta.. ako je to ok,... onda skidaj točak da proveriš male oprugice pakni
ovo u principu ne bi smelo da se dešava, jer je bužir dovoljno dugačak, međutim, ukoliko je prekratak može da se desi da se kod uvijanja mašina dešava to natezanje, obzirom da se kod tebe baš dobro uvija mašina zbog težine...
proveri te dve stvari.. sajle mora biti slobodne iz podnice... ne sme biti jako nategnuta.. ako je to ok,... onda skidaj točak da proveriš male oprugice pakni
Yooalexandar
08 Feb 2015
meni je isto blokirao, ali zato sto nisam stavio limic na donjem delu dekle sto ga drzi sraf od dekle, ako odem na zadnji i spustim ga ponekad se desi da zablokira,bukvalno sajla je labava tu bila i nije imalo sta je drzi i onda predje skoro preko donjeg dela i tu blokira,rukom vratim i sve okej,vratio limic i nemam vise tih problema...
Lauda
08 Feb 2015
Hvala svima na odgovorima, ispitacu detaljno onda kretanje sajle i naci taj nocas burzira pa probati i sa njim.
Lauda
03 Mar 2015
Iskoristio sam ovaj suncan dan da istjeram skuter iz garaze nakon 4 - 5 mjeseci...Ono sto sam primjetio odmah jeste da mi je ubudjalo sjedise. Bice ribanja pred sezonu, full pranje.
Evo i 2 snimka
Sastavio je na 20. kurblu
Ovo je nakon nekih 15-ak min rada na leru
Moram napomenuti da je zvuk na snimku ocajan. Nije do skutera, do telefona je...losa sistemska zakrpa je prouzrokovala ovaj problem na telefonu
Evo i 2 snimka
Sastavio je na 20. kurblu

Ovo je nakon nekih 15-ak min rada na leru
Moram napomenuti da je zvuk na snimku ocajan. Nije do skutera, do telefona je...losa sistemska zakrpa je prouzrokovala ovaj problem na telefonu