←  Projekti Base 2T - 70cc

svet-skutera

»

Keeway Focus - Lauda tuned

Locked

Mario's Photo Mario 02 Apr 2015

land port ?

Lauda's Photo Lauda 02 Apr 2015

Da, da, LP - landport akumulator, 12V 4Ah

zato je i odradio 5 sezona, ovi exide se usmrte posle jedne cele, a unibat oni kiselinski jeftini umeju da izvuku cele dve....

Lauda's Photo Lauda 02 Apr 2015

Zato i kupujem isti ovakav, ako posluzi kao ovaj bice super.
Inace prije ovoga LP sam kupovao svake sezone Yuasa akumulator koji su jedva jednu sezonu izgurali kako treba...

recimo da su ovi skuplji unibati koji su i proizvedeni u italiji dobri, sa gelom ume da odradi 4-5 sezona, ali i landport je ok, srednje dobar kvalitet za pristupačne novce

Miki82's Photo Miki82 02 Apr 2015

5 sezona je i vise nego odlicno,banner su isto dobri,mada evo drug ima unibat gel 6 sezona ne skida ga ni zimi,ama nikad i jos traje

Lauda's Photo Lauda 03 Apr 2015

Ovog sam nalovio da kupim http://www.akumulato...2v-4ah-detaljno
Edit: Ima i neki Exide akumulator koji je duplo skuplji, isto gel tipa...pise da su US proizvodnje
Edited by Lauda, 03 April 2015 - 00:28.

Mario's Photo Mario 03 Apr 2015

kako da ne, te exide baš donose iz amerike pravo u srbiju...

mislim sve jedno je da li je prc ili nije, bitno je ko stoji iza fabrike, i ko printa svoje ime, naravno ako nije plagijat

Pita's Photo Pita 03 Apr 2015

5 sezona za jedan akumulator je premija...sve preko 2-è sezone je vec ok da potraju

Dajteh's Photo Dajteh 03 Apr 2015

Rekoh i ja u jednoj temi, LP tamno zeleni aku lud ko struja. :)

Mario's Photo Mario 03 Apr 2015

meni je zapala za oko startna struja, vrtilo se tu po radionici mnogo skutera, i ovaj je došao sa nekim 4T Vclic-om... vrti duplo bolje od svih... e reko nemoguće... landport od 4 ili 5Ah ništa spektakularno

Dajteh's Photo Dajteh 03 Apr 2015

Istina Mario, ja sam ove zime preko njega upalio nekoliko skutera koji su stajali, a znas kako je kad nesto odstoji treba vrtiti vrtiti, ovaj vrti veselo. Ne znam koji mi je jos aku ostavio ovako dobar dojam, a ima vec 2 sezone.

View PostMario, on 03 April 2015 - 08:41, said:

kako da ne, te exide baš donose iz amerike pravo u srbiju...

mislim sve jedno je da li je prc ili nije, bitno je ko stoji iza fabrike, i ko printa svoje ime, naravno ako nije plagijat
hehe sad sam nakopao podataka o njima jer sam prethodno sinoc citao auto forume gdje hvale ove exide akumulatore

Exide akumulatori su proizvod jedne od najvećih i najpoznatijih svetskih proizvođača akumulatora, Exide Technologies - USA. Proizvodnja akumulatora u Evropi je podeljena u 4 fabrike (Italija, Poljska, Španija i Nemačka).
Ne znam koliku startnu struju ima LP ili neki drugi akumulator ali u specifikaciji koju sam nasao pise da Exide od 12V 4Ah ima startnu struju od 70A
Sad je pitanje da li njihova cijena opravdava kvalitet...

Miki82's Photo Miki82 03 Apr 2015

Toliku udarnu 70a ima i unibat gel od 4ah,kosta 1800din. Koliko kosta exide? Inace trebalo bi da su dobri, exide su vrhunski akumulatori,sad sta se kod nas prodaje ko to zna

Sad sam nasao da i LP ima istu startnu struju. Nasao sam i LP od 6Ah istih dimenzija kao i 4Ah, samo malo tezi i skuplji...to bi bio best buy po meni.

Miki82's Photo Miki82 03 Apr 2015

Pa ako je taj od 6ah istih dimenzija i ja bih pre njega stavio.Mada me cudi da je istih dimenzija, trebalo bi da je veci. Ako ne kupujes licno da mozes da izmeris,pitaj da ti izmere dimenzije za svaki slucaj. Obicno kiselinski imaju manju udarnu 40-50A sa gelom 70-100A ali zato su i ti skuplji neki bogami i duplo

Dajteh's Photo Dajteh 04 Apr 2015

Ja sam vidio 5Ah istih dimenzija, ali 6 da ima, nevjerujem.

Lauda's Photo Lauda 04 Apr 2015

LP 4Ah
http://www.akumulato...2v-4ah-detaljno
vs
LP 6Ah
http://www.akumulato...2v-6ah-detaljno

Ako oni lazu, lazem i ja :)

Lauda's Photo Lauda 04 Apr 2015

Svakako cu ih kontaktirati da mi daju precizne dimenzije ovog modela od 6Ah

Lauda's Photo Lauda 08 Apr 2015

Napravio sam novi nosac za Stage6 multimetar (ucvrscen sa ukupno 4 sarafa) i sklopio sve maske - ceka se ljepse vrijeme za test voznju.

Danas sam uzeo da analiziram malo ovaj fabricki ventivar

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Racunicom sam dobio da je ugao fabrickog ventivara oko 12*, a za Malossi MHR ventivar oko 15* (sto se poklapa sa multivarom)
Posted Image

Moguce i da sam ofulao nesto, ipak trigonometrija mi nije jaca strana i uvijek sam je mrzio :D

A evo i Malossi MHR ventivara da se podsjetimo:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

I sumirano sve na kraju
Posted Image

Ako nisam nesto pobrkao sa racunanjem uglova, imamo da je ugao na Malossi MHR-u veci za 3* i direktno se podudara sa uglom na Malossi Multivar-u. Peraja za hladjenje nisam mjerio ali vidno su veca na MHR ventivaru.
I da, zaboravio sam da izvagam Malossi ventivar...jbg, nisam imao vagu u vrijeme kada sam ga dobio. Na sledece skidanje cu da ga izvagam pa da imamo i tu mjeru.

Pitanje je da li cijena od 20 eura opravdava ovaj Malossi MHR ventivar...Meni licno je dovoljno da poboljsa hladjenje prenosa i da dobro funkcionise sa multivarom i pruzi linearno ubrzanje.
Locked