Jump to content

Pad u tunelu

iskustvo sa srećnim epilogom

• This topic is locked This topic is locked
17 replies to this topic

#1 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 17 June 2012 - 00:49

Nisam do sad pisao o mom iskustvu, nisam želeo da uznemirim duhove pred odlazak na druženje i žao mi je što nisam mogao da vam se pridružim iz sledećeg razloga.
Pre dve nedelje, baš u nedelju uveče primetim da se xenoni čudno ponašaju, pri davanju gasa se ugase. S obzirom da je bilo kasno uveče za bilo kakvu akciju, ostavio sam razrešenje tog problema za "neki drugi dan" ispostaviće se da je moja odluka imala nepredviđen epilog.
Ujutru, u ponedeljak sam poranio za Batajnicu i odabrao sam trasu preko obilaznice, da bih izbegao gradske užve, ranije završio planirani posao i stigao na radno mesto sa minimalnim zakašnjeme. Lako sam stigao do Orlovače i uključio se na obilaznicu, idem lagano na 7k obrtaja i odžavam bez problema 100km/h, obilazim šleper i posle par stotina metara ulazim u prvi tunel. Brr, neprijatno osećanje me obizima, u tunelu je uvek vlažnije nego spolja, pičim dalje i odjednom haos! ostajem bez svetala! oduzimam gas i molim se Bogu, samo da izađem iz tmne koja me obavija. Osećam da točkovi kloparaju preko katadioptera koji su pozicionirani na srednjoj duploj punoj liniji, užas, od kočenja nema ništa jer je to pad u najavi, u tunelu sam i ako pređem u suprotnu traku nema šanse da me neko ne pokupi jer nema mesta gde da se skloni. počinjem da se prestrojavam desno, bežeći od sredine i onda je kulminacija, kačim ivičnjak i svet je stao za mene, padam, udaram o asvalt, skuter produžava prva na levom a kasnije na desnom boku 15m ispred mene. U stvari šta se desilo, ja jesam kačio katadiptere ali na DESNOJ liniji, koji ređe postavljeni od onih na srednjoj liniji, prestrojavanjem sam se samo približio ivičnjaku jer je zaustavna traka mnogo uža od kolovozne! Izgubio sam orijentaciju jer sam mislio da sam na sredini kolovoza a ustvari sam bio na desnoj strani.
U glavi haos, da li će me neko od vozila koje sam pretekao sustići i pregaziti, motor žalosno leži na boku, srećom pozicije rade (a i prednja svetla mmu im jbm!), kofer i sedište otvoreni, stvari razasute po ivičnjaku i liniji 15-tak metara. Prvi pregled, živ sam! Ne osećam prelome, samo uboji, lako se i bolno krećem ali živ! Ubrzo stiže patrola koja obezbeđuje mesto udesa, pitaju me da li sam sposoan da izađem sam iz tunela, na šta odgovaram potvrdno, samo da pokupim stvari (haos, u mraku nabadam na retrovizore, kišno odelo, ostale pinkle razasute, izgubio sam minimalno stvari, par ključeva i daljinski za alarm od radionice). Izlazim polako, milicija me podržava i pregleda tražići traume i povrede, sasvim korektno i sa empatijom, pitaju da li je potreban zapisnik (kome i čemu !?), sasvim korektno i brižno se ophode, samoinicijativno dajem dokumenta na pregled kao i svu propisanu opremu. Rastajemo se sa nadom da ću se brzo oporaviti.
Epilog
motor dobrano oguljen ali funkcionalan, ništa što se ne da popraviti (mislio sam da flekujem predhodna oštećenja ali ću ga sad farbati, bar znam šta mi sledi), blokirala mi i bila prazna zadnja kočnica lai sam to sredio u toku dana uz pomoć drugara i završio sve vožnje i predviđene poslove za taj dan.
JA
dooobro ugruvan sa bolnom i oteklom levom butinom ali bez preloma! Od opreme sam imao na sebi letnju jaknu sa protektorima, fluorescentni prsluk, kacigu i neke jeftine rukavice sa protektorima na korenu prstiju (njima sam najviše zahvalan jer bih sad kuckao pomoću štapića :lol: ) Na desnoj nozi poveća oderotina na kolenu i mala na potkolenici, bolno ali ne i oteklo rame, glava uzdrmana ali bez ikakvih posledica (osim što sam prirodno nadaren za ludilo :lol:, to ne spada u ove povrede već u genetiku)

Šta reći posle ovakvog iskustva ....
Na vožnju dužu od dve stotine metara OBAVEZNO NOSIM KACIGU, POJAS, RUKAVICE, PROTEKTORE. Tu više nema kompromisa, kako ima običaj da kaže moj drug Sale, Đavo ne čeka po godinu dana, on za čas doiđe po svoje!
Srećan sam što sam pad preživeo, i bez teških posledica u vidu lomova, jedno iskustvo, ma koliko bilo neprijatno, više, i potreba da podelim sa zajednicom i ukažem na potrebu nošenja opreme u bilo kojim uslovima vožnje!

Slike će sve reći, ne želim nikom da ponovi ili doživi ovaj istinski horor

#2 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 17 June 2012 - 00:54

Jos jednom brz oporavak i drago mi je sto se ovako zavrsilo,a ne gore kako moze... Jedna glupa situacija i slican pad kao moj...

#3 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 17 June 2012 - 00:57

Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#4 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 17 June 2012 - 02:01

Ne daj se.. brz oporavak :lol:

#5 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 17 June 2012 - 10:55

Sedeo sam na SPENSU prosle subote kad te je Dragan zvao , pa smo culi sta se dogodilo...Ja stalno govorim da svaki pad sa dva tocka kad se prodje bez povrede , to je kao da si dobio na lutriji...ovo na butini izgleda grozno, ali si citav, zarasce to za koji dan , ako vec nije...bitno da nema preloma...Falio si nam u proslu subotu, ali oporavi se , bice jos prilike...

Brz oporavak ti zelim...

#6 Slacko95

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 282 posts
  • MestoDespotovac
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 June 2012 - 11:46

moglo je i gore,brz oporavak

Edited by Slacko95, 17 June 2012 - 11:46.

#7 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 17 June 2012 - 12:06

У јбт, није наивно оно на нози.
Брз опоравак ти желим. И да се више не догоди.

#8 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 17 June 2012 - 15:33

Brz oporavak i da se ne ponovi. Noga izgleda uzasno. Jesi li bio kod lekara?

#9 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 June 2012 - 18:02

Jbg, bas ti se namestilo. Mnogo zahebana situacija... Brz oporavak zelim :lol:

Edited by Miroslav'91, 17 June 2012 - 18:04.

#10 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 17 June 2012 - 18:28

Zao mi je da ovo cujem.

Brz oporavak ti zelim.

#11 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 June 2012 - 21:47

Već sam te požalio, sad nema šta...brz oporavak želim...

#12 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 June 2012 - 22:22

Drz se Blacky :) Bitno da nema preloma...brz oporavak i brz nastavak jahanja dvotockasa ....

#13 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 June 2012 - 00:51

matori, pa šta reći, majku im xenonsku, treba imati i bekap osvetljenje, evo danas smo se vozili po ovoj vrućini, od opreme samo pojas i kaciga, pa sad gledam na šta ličiš, napolju je preko 30, da smo se danas obukli u rukavice, skuvali bi se, jednom rečju..

brz oporavak ti želim, čuvaj se...

#14 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 18 June 2012 - 03:33

Ne sprecava to njega da i dalje tera 80-90 po avalskim krivinama :)

#15 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 18 June 2012 - 09:54

Hvala na željama, trudim se koliko mogu da se vrnem u sedlo i da se priključim nekom novom druženju. I meni je nedostajao NS ali je povreda bila jača. Sad sam već mnogo bolje, hematom se povukao, leva noga je još natečena ali se lakše krećem i radim i naravno vozim. Pala je u nedelju mini vožnja do Ralje sa Phantomom da istestiramo novog medu, i šta reći, sve je zaboravljeno kad se da gas :)
Inače, opremu i na +30 obavezno koristim, kaciga, rukavice (one su mi najmilije) i pojas.
Opet apelujem, pustite vrućinu, za sve vožnje duže od 500m - koristite opremu

#16 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 June 2012 - 18:24

evo ja danas opalio turu Novi Sad- Stara Pazova - Ruma -Vrdnik - Novi Sad...iako zemlja gori imao sam jaknu na sebi i naravno kacigu...Rukavice sam probao i ruke kuvaju, ne vredi...

#17 Dovla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimMotowell Magnet City

Posted 19 June 2012 - 19:52

Auu, matori ... :)
Brz oporavak ti želim.
U vezi opreme, danas sam od svih koje sam video da su na dva točka, samo ja nosio jaknu. Već je počela da se javlja želja da je izostavim za buduće vožnje ali posle ovog podsećanja zbog čega je nosim, ... ma kuvaću se.

#18 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 21 June 2012 - 18:53

ove ne skidam
http://www.kompp.co....ukavice-37.html

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users