Jump to content

UPOZORENJE!!!

36 replies to this topic

#21 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 03 May 2019 - 23:03

Nije u prekrsaju ako ne prelazi u drugu traku,ako je puna linija naravno.Ako je isprekidana moze koliko hoce da pretice.

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#22 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 04 May 2019 - 00:30

Po zakonu je zabranjeno preticati kolonu, mada vozila koja stoje se ne pretiču nego obilaze pa je to onda tehnički obilaženje pa kao takvo nije prekršaj. Ubedi ti organa ako možeš...

#23 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 05 May 2019 - 21:53

Nešo, ubeđivao bi se ja s njim do sutra pa ako ne prolazi onda sa sudijom...nema druge...Uglavnom izeš motor ako treba da staneš iza zadnjeg auta na semaforu, koja je poenta motora onda? U Italiji automobili svesno ostavljaju dužinu jednog motora do semafora jer se očas posla skuteri načičkaju ispred svihh....i to je suština!!

#24 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimTOMOS APN 6,XL650V

Posted 29 May 2019 - 11:09

View PostMario, on 03 May 2019 - 07:27, said:

Znači nema gasiranja kada je Marsovac prisutan ... Ja mislim da lovi bele tablice i APN-e to im je sad hot..

Juče mi javio drugar da su sleteli u Temerinskoj u NS kod male pijace, postavili čeku i samo mlate "lizalicom" na 50cc. Jedino su gledali tablice.

Edited by sigmaal, 29 May 2019 - 11:11.

#25 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 30 July 2019 - 20:50

Zbog velikog broja poginulih u saobraćaju zadnjih dana , danas je direktor policije Rebić naredio pojačanu kontrolu saobraćajne policije...zato, oprez u saobraćaju , budimo ispravni , to znači kaciga na glavi obavezno , time im ne daješ povoda da te zaustave , , a ako te već zaustave dokumenta trgneš iz džepa ...poštovanje propisa se podrazumeva ...moj grad je pun marsovaca na onim Aprilijama , nikad ne znaš ko je iza tebe ...i radarske zasede , ali mi motociklisti smo tu relativno bezbedni , ne mogu da nas uslikaju , ali i to je relativno , policija nabavlja novu , najsavremeniju opremu, pa ko zna šta sve sad imaju ...do pre par godina ja sam mislio da će puno vode proteći Dunavom i Savom dok ne nabave one ulične valjke kao u Nemačkoj , ali sam počeo da menjam mišljenje o tome , brzo će oni to ...

I onda opet , po nama skuterašima i mopedistima samo , za velike motocikle to ne važi ...prekoračiš brzinu , isključe te , kazne drakonske , za državu lep izvor prihoda pod parolom uvođenja reda , za nas opet gimnastika , pa dokle više ???Kao da smo ratni zločinci ...

Pre par dana vozio oko deset sat uvečei ...mladi izlaze u grad , gledam ...bar 80 % njih tipka na telefonu , retko ko ne kuca ...poneki od njih prelaze pešački prelaz , a da uopšte ne gledaju , misle da imaju prednost ili šta već...to nije garancija da ćeš i stići preko zbog bahatih vozača , nikad nisi siguran da će stati i propustiti te ...a, groblja puna tih koji su imali prednost ...

#26 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 07 August 2019 - 18:44

Na žalost u mom gradu tragedija ...saobraćajka sa smrtnom posledicom ...danas oko jedan sat moja ženica sa posla došla po Aliena i ode u stan ...ja na strujnoga i za njom ...kad sam izašao na bulevar na istom mestu gde je ona nastradala pre pet godina , a to je ono kad je jedan izgurao s puta i jedva je ostala živa , a bila je kao da je neko propustio kroz mašinu za mlevenje mesa ...

Dvoje patrolnih kola saobraćajne policije sa rotacijom na uviđaju ...učesnici biciklista i motocikl ...jedva su me pustili da prođem ...po putu rasuto na petnaestak metara sve što je biciklista nosio , bicikl totalno uništen ...motocikl isto , nije imao šanse preko bankine od desetak cm , a zabio se u metalnu banderu , totalno uništen ..žena posle u drugi deo smene , javlja mi s posla da je od taksista saznala da je biciklista na mestu ostao mrtav , a za motociklistu ne zna ...saznaćemo više sutra šta se stvarno desilo ... :( .

#27 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 07 August 2019 - 19:03

I evo još nešto ...ovo skoro svakodnevno zatičem , dokle ide vozačka nekultura ...u mojoj ulici ima velika prodavnica auto delova gde redovno na trotoaru možete zateći namanje jedno vozilo , a sada sam uslikao troje ...nisu ostavili nikakvu mogućnost da pešak prođe ...pre nekog vremena bio sam svedok da je žena sa kolicima zbog takvog jednog bahatog vozača bila primorana da siđe sa trotoara na put da bi prošla , a u tom trenutku su naišla kola ...naravno , čovek je zakočio , žena je prošla , ali zar je moralo tako ? Šta da je bilo drugačije , a moglo je ???Jel to sme u nekoj zemlji zapadne Evrope , koliko godina robije bi zaglavio za ovo takav vozač ?

Posted Image

Posted Image[url=https://bank
Pre par godina , išao sam peške ( to je retko ), tu gde je ovaj crni , pokušavajući da prođem između auta i živice , oko pola metra , zakačim rukavom jakne na trn i pocepam nepopravljivo...pa, koje oko da mu izvadim ??? :moody: :Sa druge strane nema trotoara , ulaz u zgrade ...

Važno da su oni smestili svoj auto na trotoar i totalno onemogućili bilo kakav prolaz za pešake , ne znam koliko se vidi , ovaj put njih trojica ...da sam bilo šta pokušao da kažem , rizikovao bi batine ...KOJA NEKULTURA !!!

#28 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 August 2019 - 10:33

Saynali smo šta se desilo , nezvanično ...motociklista kriv ...mlad dečko na velikom motoru , jurcao , nije propustio biciklistu koji je išao preko pešačkog prelaza i bukvalno ga razneo ...on je živ , dočekao je hitnu na nogama , ali za ovo što je napravio dobiće 100 godina robije i upropastio je sebi život zauvek ...

Zato , pamet u glavu , kacigu na glavu , otvorimo četvore oči , dovoljan je trenutak nepažnje i ode život ...

#29 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 August 2019 - 12:31

Jer pešački regulisan semaforom ?

#30 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 10 August 2019 - 09:29

Ne ...

#31 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 10 August 2019 - 10:24

Onda su svi krivi, i onaj što istrčava na put pre nego što se uverio da ne nailazi vozilo, a i ovaj što pegla pa ne ume da se zaustavi...

Na žalost od obe vrste ih je sve više

#32 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 28 August 2019 - 18:26

Po najnovijim propisima u moru gluposti koje nas zadešavaju,, ko nema ovo rizikuje kaznu od 100 000 din i trajno oduzimanje vozila...

Posted Image

Posted Image

Naravno , šalim se , nalovio na Netu , bilo mi simpatično , dao mom drugu Joci koji radi sito -štampu da mi na nekoj samolepivoj foliji što mi ostala od rada naštampa ...nije hteo ništa da naplati , izvukao mi 14 komada , znao sam da će to tako biti , i ostavim mu 200 gr. kafe , valjda to vredi bar toliko ...

Ako neko hoće , pošaljem u pismu , ne košta ništa ...

#33 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 August 2019 - 16:21

Imam jednog Tomosa u garaži, T1 fabrikaner 100% ćaletov...ali taj nit se pali nit se vozi...

fora su nalepnice...

#34 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 29 August 2019 - 16:33

Pitomire,pa taj zasluzuje restauraciju...sta cekas 😉

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#35 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 31 August 2019 - 15:27

Juče ispred moje radnje saobraćajka ...21 sat , sedim za kompom , škripa kočnica i TRAS ! , počela kola stajati kraj puta , trče ljudi perma mestu udesa ...to je na dvadeset - trideset metara od moje radnje ...izađem i ja da vidim šta se desilo ...devojka - žena sedi na putu , mesto dešavanja - PEŠAČKI PRELAZ ...‚PUKO JE AUTO ... pošto bulevar ima dve + dve trake , klasika jedan je propustio , drugi je dočekao ...sedela je tu okružena ljudima nekoliko minuta dok nije došla hitna i odnela je ...izgleda da nije tako strašno , danas sretnem moju komšinicu od preko puta , Slađu , med . sestricu , ona je sinoć bila tamo , kaže ključna kost i nešto na nozi ...

Pešački prelaz , dobro osvetljena ulica , dobiće 100 godina robije ...i treba ...eto , pešački nije garancija da ćeš ga i uspešno preći ...

#36 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 292 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 03 November 2020 - 09:30

Druže, danas ne smeš nikako da se osloniš na pravila u saobraćaju. Bilo da voziš motor, kola ili ideš peške. Nego četvore oči da se otvore, ultra instinkt uključen i uvek na standby pogotovo ako je gužva, za čas neko prekrši to pravilo i eto nesreće. Kazne su i male šta se sve desi.

#37 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimTOMOS APN 6,XL650V

Posted 28 June 2024 - 14:25

Pogledajte šta kaže pandur u vezi vidljivosti i greškama motociklista:

https://youtu.be/zFKcNpX09Ec?t=221

"Uvek krenite od pretpostavke da vas drugi vozač ne vidi!" - reče policajac.

I zato uvek nosim belu kacigu i vrišteće majice, jakne!
Nije sexy, dosadno je, ali čuva glavu..

Na ranac mećem vrišti zelenu navlaku, da bih bio što vidljiviji!

Koder sam oblepio crvenim, reflektujućim trakama...

I ne žalim trubu,kad je kritično!

Edited by sigmaal, 28 June 2024 - 14:40.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users