Jump to content

Yamaha Aerox 100ccm

328 replies to this topic

#261 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 25 May 2014 - 22:36

kais ti je katastrofa, kao i polutka varijatora... kupi novi kais, nove rolnice i makar ispoliraj tu polutku... osovina radilice ti se pojela malo (oni zupci) ili su se malo pokrivili usled pucanja kaisa, skini te delove pa malo pobrusi to i sredi... proveri slajdere na varijatoru takodje
sto se onog iza tice, torque se vraca nazad zbog opruge i to je normalno, zuta centralna je za tvoj setup recimo ok i to za sad ne diraj... sredi samo ovaj haos napred i teraj :D nije nista komplikovano, lako ces to

式或七区
тапаталк

Edited by zilke17, 25 May 2014 - 22:38.

#262 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 25 May 2014 - 22:38

Kupi novi vario,rolnice i remen,a polutke tako trebaju ja msm,a ta zuta je malossi ja msm nisam siguran.. :D

#263 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts
  • VozimYamaha Aerox YQ100

Posted 25 May 2014 - 22:42

Kais je smrskan, imam drugi, polovan ali kao nov (malo je presao). Stavicu njega i uzecu nove rolnice. Kako da znam da li su dobri slajderi na varijatoru?
Ne znam tacno koji je taj vario, znam da je malossijev i znam dimenzije rolnice... Pa me brine da li cu naci takav isti, mozda je bolje da ga ispoliram i sredim ukoliko su dobri ti slajderi sto je zilke rekao.....

#264 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 25 May 2014 - 22:46

ma slajderi ako nisu polomljeni dobri su, to su one 3 plastike sto idu na taj deo koji ne mozes da skines, samo ispoliraj taj varijator, uzmi rolnice i stavi kais, ici ce opet dobro...

式或七区
тапаталк

#265 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 25 May 2014 - 22:51

Ajao, jedne mi nema kad sam skinuo, izlgeda da je smrskana, a i ove 2 su se malo okrnjile...

#266 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 25 May 2014 - 22:53

onda kupi nove, to nije ni 300 dinara :D

式或七区
тапаталк

#267 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 25 May 2014 - 22:55

Mislio sam da mislis na unutrasnji deo varijatora... Evo slikao sam i to
Posted Image

Posted Image

5 strana su dobre, 1 je losija, evo vidi se na ovoj slici. Ova plastika je verovatno taj slajder..
Posted Image

Gde mogu da nadjem ta 3 slajdera nova ili polovna u dobrom stanju?

#268 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 25 May 2014 - 22:59

to je kanal za rolnicu, njega ispoliraj obavezno ali nemoj da ga prosiris, samo tu neravninu sredi...evo ti slajderi
http://www.motobox.r...uct/view/26/746

edit: ne vidim dobro na telefonu dal se odvalila ivica kanala za rolnicu, ajde nek neko pogleda pa neka kaze, ja nisam siguran o.O

式或七区
тапаталк

Edited by zilke17, 25 May 2014 - 23:01.

#269 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 25 May 2014 - 23:21

Vazi, to cu da sredim i da uzmem te slajdere i nove rolnice..
PS: Nije se odvalila ivica, sad sam gledao uzivo, sve stoji kako treba :D
Hvala Zilke!

#270 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 26 May 2014 - 02:43

Rolnice su se zbog prevelike temperature koja se tu napravila istopile, i to sto se vidi na variomatu su naslage istopljene plastike. Skini ih nekim srafcigerom ili zagrej variomat u rerni ili fenom za visoke temperature pa skini krpom. A deo variomata na koji naleze kais probaj da malo oribas razredjivacem da skines ostatke gume i plastike, pa onda ako i dalje bude los poliraj lagano vodenim smirglama 600, 800, 1000, ostalo ce novi kais da dotera.

#271 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 May 2014 - 11:17

View PostTica, on 25 May 2014 - 23:21, said:

Vazi, to cu da sredim i da uzmem te slajdere i nove rolnice..
PS: Nije se odvalila ivica, sad sam gledao uzivo, sve stoji kako treba :D
Hvala Zilke!

nema na cemu, koja gramaza rolnica ide kod tebe?

式或七区
тапаталк

#272 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 26 May 2014 - 17:53

Uspeo sam da skinem srafcigerom sve iznutra i tecnim vim-om tu istopljenu gumu spolja, bilo je dosta neravno, pa sam vodenom smirglao to... Sad kad se predje prstom ne osete se risevi, pa me zanima da li da ostavim tako vario ili da odnesem kod drugara na polir masinu da izvuce te riseve sto se vide?? Evo i slika pre i posle:
Posted Image

Posted Image

Ovo je slikano na pola posla, posle sam jos trljao to...

View Postzilke17, on 26 May 2014 - 11:17, said:

nema na cemu, koja gramaza rolnica ide kod tebe?

式或七区
тапаталк
To sam bas hteo da vidim sa vama, ove su bile 10g.. Pa ne znam da li da stavim jos lakse??

#273 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 26 May 2014 - 18:05

meni taj vario izgleda za penziju...nebi ja to vozil vise...
ovo na slikama izgleda ko rupe da ima po sebi,da nebi opet remen fasovo..

#274 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 26 May 2014 - 18:24

Ma ja mislim da je on iskocio zato sto sam ga ja prosle godine lose postavio kad sam menjao rolnice... Bas smo raspravljali u mojoj temi oko toga, kad sam ubacio kais nisam upalio motor i nije ga on sam ubacio u leziste, vec sam ja sam zatezao remen, tj. zatezao kais tako sto sam okretao remen. On je tu verovatno lose upao i isao ukoso sve ovo vreme sto sam vozio od tad.... Sto je najgore kad sam sve to postavio vratio sam dekl i nisam proveravao kako on okrece u radu ( a trebao sam, jer je sigurno ukoso vrteo)

#275 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 May 2014 - 18:34

ne moze on ukoso da vrti, to je moralo da lezi dobro...al opet mi nisu jasni ovi tragovi po varijatoru :blink: kako je do njih doslo pobogu?! treba tome znati uzrok da ne bi opet bilo isto... sto se rolnica tice - ako je isao dobro sa 10g onda opet stavi njih...

#276 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 26 May 2014 - 18:44

Ti tragovi su bili i ranije koliko se secam, samo nije bila ona istopljena crna guma po njemu, to je nastalo od onog pucanja juce... Koliki je radni vek tom kaisu, ovo mu je druga sezona..
Probacu sa 9gr sad... Njemu je start dobar, samo jos malo bolje da cupa uzbrdo..

Edited by Tica, 26 May 2014 - 18:46.

#277 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 May 2014 - 19:03

ma kontam da su bili, jedino ako je varijator stajao negde na mokrom pre ugradnje pa je malo uhvatio vlage i onda je to otpalo :blink: mada deluje kao da su neki kamencici il nesto udarali u njega? jel imas nekih opiljaka u dekli?
probaj sa 9g rolnicama, vuci ce bolje a za krajnju ces videti kad stavis i probas...

#278 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 26 May 2014 - 19:15

Stvarno nisam obracao paznju na to, mislim da je to bilo na njemu od prvog puta kad sam otvorio deklu... Nema nikakvih krupnijih opiljaka koji bi mogli to da ostete :/ Pretrcacu jos par puta vodenom i vracam ga tako, valjda nece da pravi problem, doterace ga i kais jos kao sto je rekao Fantom :blink:
Sad mi je krajnja bila 95kmh po mom satu, ne znam po gps-u.. Bitnije mi je da bolje vuce, a sumnjam da cu izgubiti mnogo krajnje brzine i sa tim od 9grama.

#279 Tica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 233 posts

Posted 26 May 2014 - 21:41

Zaboravio sam jos nesto.... Bio drugar danas da pogleda skut, on takodje vozi kao moj 100cc i rekao mi da osovina radilice nema aksijalni luft (sto bi trebalo da ima). Njemu je neki covek kod bendiksa izvadio neku podlosku i radilica je dobila taj luft ( napomenuo je da bi trebalo bolje da ide, jer mu je to kao neka blokada ) Nije stigao da proba motor, da vidi razliku ali se nada da ce bolje ici... Jel zna neko nesto o tome?

#280 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 May 2014 - 21:55

kakav crni aksijalni luft?! xD imas podlosku od bendiksa do varijatora koja drzi kais u centru sa torque driverom, to se ne vadi...eventualna blokada je podloska posle bolcne varijatora, cim skines onaj ventivar...e sad zavisi koje je debljine i dal ti pomaze ili odmaze ako je uopste imas... a taj aksijalni luft, prvi put cujem taj izraz

式或七区
тапаталк

Edited by zilke17, 26 May 2014 - 21:56.

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users