Jump to content

Sprint Exactly - by Stefan p

• This topic is locked This topic is locked
556 replies to this topic

#1 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 August 2012 - 21:24

Pozzz!!!

Evo doslo je vrijeme da i ja predstavim svoj skuter u pitanju je Sprint Exactly 2008god kupljen je 2010god.Sa skuterom sam zadovaljan, ali samo da je malo sjediste udobnije.Sto se tice problema u 1500 mi je pukla sajla od gasa a na 5000 sam mjenjao svjecicu i promjenjen je akumulator...Skuter je redovno odrzavan(karb i filter zraka).Do sada sam presoa 7100km i mogu reci da sam zadovoljan sa skuterom.Na ovom forumu sam nauci svasta....kad sam kupio skut nisam znao sta je blokada,kurbla al sreca pa sam naisao na ovaj forum i naucio :icon_scratch:
Neki dan sam kupio Auspuh u pitanju je LeoVince TT platio sam ga 92.5 eura dosao je u paketa zajedno sa rolnicama i oprugicama(rolne 4.3 grama zute oprugice)
,upustva naljepnice diftung...
Evo i koja slika auspuha

Posted Image

Posted Image

Auspuh sa blokadom:
Posted Image

Bez blokade:
Posted Image

Evo te cuvene blokade koju sam skidao 15min(nisam imao pravi alat)
Posted Image

Posted Image

Evo i svecice u pitanju je NGK NPR7HS
Posted Image

I na kraju slike skutera:
Posted Image

Posted Image

cisto malo da osvjezim temu, danas sam menjao remen.Evo neke slike...

Serijski bando i novi remen techno m istih dimenzija 788x17x28.

Posted Image

Evo slike variatora nakon 10 000km.
Posted Image

Posted Image

Polozaj remena u polutkama
Posted Image

Primetio sa ostecenje na remenici dal ce to sta stetit zasad nema nikakvih problema?
Posted Image

Posted Image

Trenutno sam presao sa skuterom 10400km,Neki dan sam imao pad sa skutera i sad mi se gusi na polovini gasa,sta bi moglo biti?I jos da napomen kad sam mjenjao gumu morao sam da skidam auspuh i sad nmg nikako da ga uklopim dole kod cilindra,negdje malo pusta i skuter zuji :D i slabije ide dal da stavim diht masu da popuni tu rupicu gdje pusta?

#2 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 August 2012 - 22:52

Dobro skuterče taj exactly...
Ono oštećenje na remenici ne vidim koliko je duboko tj oštro...ja bi ti preporučio da samo malo ošmirglaš to mesto finom šmirglom tek da oboriš ivice da ne bi oštetile remen i da teraš dalje bez brige!

Što se tiče auspuha i dihtunga, kupi novi dihtung i rešen problem!! Ljudi pa to je normalno da posle 10.000 km-a dihtung auspuha propadne...neće tu nikakva diht masa pomoći...

#3 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 August 2012 - 00:01

Hvala pita.Kupio sam novi dihtung i opet isto,primetio sam ulje dole kod sarafa neznam vise sta da radim :icon_scratch: a prije nego sto sam menjao gumu sve je bilo uredu.A sta bi moglo biti sto ga gusi na pola gasa to mi se desava od kad sam pao sa skuta?

#4 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 August 2012 - 00:07

Evo neke slike koje sam zaboravi i video sa 4.3 rolnicama http://tinypic.com/p...p?v=2s80c3n&s=6,Na skuteri je CDI od peugeot sf2 dal neko zna na kolko je blokiran?Posted ImagePosted Image

#5 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 August 2012 - 00:12

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

i video sa rolnicama 3,5g

#6 Dizel Stimer

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoSr. Mitrovica
  • VozimNema

Posted 21 August 2012 - 00:19

Ja bi samo nesto rekao u vezi tog dihtovanja auspuha,potrebno je samo malo pogledati tu prirubnicu od auspuha i videti da usred nekoliko skidanja i dotezanja auspuha njeni krajevi odnosno probuseni deo se deformise i savije na gore a srednji deo i to onaj najvazniji koji dihtuje ostane u minusu i onda ne pomaze ni sto novih zaptivaca. To se veoma lako resi, malo se grana stegne u stegu i cekicem sa ti krajevi vrate i iskontrolise uz pomoc nekog ravnog lenjira i garantujem da vise nema curenja.

Edited by Dizel Stimer, 21 August 2012 - 00:22.

#7 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 21 August 2012 - 10:02

View PostDizel Stimer, on 21 August 2012 - 00:19, said:

Ja bi samo nesto rekao u vezi tog dihtovanja auspuha,potrebno je samo malo pogledati tu prirubnicu od auspuha i videti da usred nekoliko skidanja i dotezanja auspuha njeni krajevi odnosno probuseni deo se deformise i savije na gore a srednji deo i to onaj najvazniji koji dihtuje ostane u minusu i onda ne pomaze ni sto novih zaptivaca. To se veoma lako resi, malo se grana stegne u stegu i cekicem sa ti krajevi vrate i iskontrolise uz pomoc nekog ravnog lenjira i garantujem da vise nema curenja.
Moguce da je prilikom pada skuter nalegao na auspuh i "iskezecio" se na prirubnici... mada je na polovini fiksiran nosacem, nzn :)

#8 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 21 August 2012 - 10:12

Pogledaj da nije negde zinuo airbox pa ti vuce fals i gusi se. Sto se tice spuha obavezno ga popusti sa nosaca pa ga onda montiraj na cilindar,stegni, pa tek onda stezi na nosacu.

#9 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 August 2012 - 13:10

Pogledacu danas airbox i usput cu ocistit karb a vidicu i za auspuh.

#10 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 August 2012 - 17:15

Danas sam ocistio karburator i filter vazduha i uz pomoc druga sam namjestio dihtung na auspuhu.Vise nema gusenja na polovini gasa,primetio sa da iglica od gasa ne ide do kraja pa sam i to nastelovao jos samo ostaje da nastelujem karb.

#11 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 September 2012 - 00:10

Dal da uzmem ovaj saug? http://shop.motobike...prod_14573.html I dal ima razilke izmedju ova dva? http://shop.motobike...prod_14574.html

#12 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 08 October 2012 - 22:39

Malo da osvjezim temu.Pre neki dan skuter nije htjeo da upali,problem je bio u saugu kojeg sam zamjenio

Novi saug

Posted Image

A usput sam uzeo i malossi red sponge

Posted Image

Zamjenom sauga sam smanjio potrosnju skutera,prije mi je trosio na 100km 4.7l,a sad sa punim rezervoarom mogu preci oko 140-50km.Ja sam presrecen Posted Image

Razbuio sa i deklo zbog boljeg hladjenja,osjeti se razlika u odnosu na prije.

Posted Image

Posted Image

Edited by Stefan p, 08 October 2012 - 22:48.

#13 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 08 October 2012 - 22:57

nije mi jasno koliko ti sad troši s obzirom da ne znam koliko ti staje u rezervoar, al u svakom slučaju super ako je manja...Poboljšano hlađenje prenosa je svakako preporučljivo u toplim danima kada se čitav prenos pregreva i kaiš proklizava...

#14 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 08 October 2012 - 23:26

View PostPita, on 08 October 2012 - 22:57, said:

nije mi jasno koliko ti sad troši s obzirom da ne znam koliko ti staje u rezervoar, al u svakom slučaju super ako je manja...Poboljšano hlađenje prenosa je svakako preporučljivo u toplim danima kada se čitav prenos pregreva i kaiš proklizava...

U rezerva stane 4.7l sad sa punim rezervoarom prelazim oko 140-50km.A prije sa punim rezervoarom sam mogao preci 100km.

#15 Slacko95

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 282 posts
  • MestoDespotovac
  • VozimSprint Exactly

Posted 09 October 2012 - 01:20

i ja sa punim predjem oko 100km i jos odavno sumnjam da mi sauh neradi dobro

#16 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 09 October 2012 - 10:36

Promjeni saug pa ce ti manje trositi provjereno.Ja od kad sa kupio skuter trosio je 4.7l na 100km...:welcome1:

#17 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 09 October 2012 - 12:54

View PostStefan p, on 08 October 2012 - 23:26, said:

U rezerva stane 4.7l sad sa punim rezervoarom prelazim oko 140-50km.A prije sa punim rezervoarom sam mogao preci 100km.
To je realna potrosnja za serijalu.

#18 Boba3n

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 09 October 2012 - 13:22

e, kazi mi jel ti slini auspuh, mislimjel izlaze masne naslage iz njega, mom burazeru na exsacliju siba ulje na auspuhu bez obzira dal tera na sintetiku, ili na polusintetiku :welcome1:

#19 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 09 October 2012 - 14:08

View PostBoba3n, on 09 October 2012 - 13:22, said:

e, kazi mi jel ti slini auspuh, mislimjel izlaze masne naslage iz njega, mom burazeru na exsacliju siba ulje na auspuhu bez obzira dal tera na sintetiku, ili na polusintetiku :welcome1:
Exactly ima pumpu koja izgleda "baca" ulje lopatom u karb :D Nisam ni jednog vido a da nije zamazan ...resenje -probati stelovanje pumpe ili najbolje-pumpa iskljucena i pravi se mesavina rucno...

#20 Slacko95

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 282 posts
  • MestoDespotovac
  • VozimSprint Exactly

Posted 09 October 2012 - 15:34

a stefane jel si ti uzeo ovaj sauh od 980 din?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users