Evo doslo je vrijeme da i ja predstavim svoj skuter u pitanju je Sprint Exactly 2008god kupljen je 2010god.Sa skuterom sam zadovaljan, ali samo da je malo sjediste udobnije.Sto se tice problema u 1500 mi je pukla sajla od gasa a na 5000 sam mjenjao svjecicu i promjenjen je akumulator...Skuter je redovno odrzavan(karb i filter zraka).Do sada sam presoa 7100km i mogu reci da sam zadovoljan sa skuterom.Na ovom forumu sam nauci svasta....kad sam kupio skut nisam znao sta je blokada,kurbla al sreca pa sam naisao na ovaj forum i naucio

Neki dan sam kupio Auspuh u pitanju je LeoVince TT platio sam ga 92.5 eura dosao je u paketa zajedno sa rolnicama i oprugicama(rolne 4.3 grama zute oprugice)
,upustva naljepnice diftung...
Evo i koja slika auspuha

Auspuh sa blokadom:

Bez blokade:

Evo te cuvene blokade koju sam skidao 15min(nisam imao pravi alat)

Evo i svecice u pitanju je NGK NPR7HS

I na kraju slike skutera:

cisto malo da osvjezim temu, danas sam menjao remen.Evo neke slike...
Serijski bando i novi remen techno m istih dimenzija 788x17x28.

Evo slike variatora nakon 10 000km.

Polozaj remena u polutkama

Primetio sa ostecenje na remenici dal ce to sta stetit zasad nema nikakvih problema?

Trenutno sam presao sa skuterom 10400km,Neki dan sam imao pad sa skutera i sad mi se gusi na polovini gasa,sta bi moglo biti?I jos da napomen kad sam mjenjao gumu morao sam da skidam auspuh i sad nmg nikako da ga uklopim dole kod cilindra,negdje malo pusta i skuter zuji