Jump to content

Sprint Exactly - by Stefan p

556 replies to this topic

#81 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 06 April 2013 - 17:19

Imam spic klijesta,dal mi neko moze objasnit kako da stavim il neki video da mi posalje,pomoglo bi mi dosta..pokasacu sutra da stavim jest da je nedjelja...

Edited by Stefan p, 06 April 2013 - 17:31.

#82 MarkoBG

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 112 posts

Posted 06 April 2013 - 23:21

zavisi koje osigurace imas, meni su poznate tri vrste....princip je skoro isti, stisnuti da se skupi ubaciti i pustiti-proveriti dal je u lezistu

#83 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 07 April 2013 - 01:25

Ako su oni G ili C osiguraci, nemoj se dalje muciti nego kupi osigurace sa 2 kukice. Mnogo se lakse ubacuju, a nije neka investicija, kostaju 20-30 dinara, imas za 10mm bolcnu i 12. Manje su sanse da ce odskociti i upasti u karter. Sad mi je palo na pamet, mozda je tebi bolcna 10mm a osiguraci 12mm ili nesto na tu varijantu neka nebuloza pa zato nece.

#84 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 07 April 2013 - 13:43

Malopre sam uspio da stavim 1 osigurac,nisam vise nista htjeo da diram posto je danas svetac,juce je bio problem u tome sto sam ja ubaciovao osigurac na pogresnu stranu...danas sam uspio da malo klip ogrebem prilikom stavljanja osiguraca. Posted Image

Posted Image

Da li ce mu stetit sta ova ogrebotina?

Edited by Stefan p, 07 April 2013 - 13:45.

#85 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 07 April 2013 - 13:50

..nesto mi taj osigurac lose lezi...kad ga uhvatis spicanglama i zavrtis -mora da se lako krece po kanalu-lezistu...ako se pokrivio nabavljaj nove...ispadanje osiguraca je druga stavka na listi unistenih cilindara...klipu nista ne fali....

#86 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 07 April 2013 - 14:12

Sta ti bre Cvele lose lezi,pa taj osigurac uopste nije u lezistu upao...poguraj ga malo,srafcigerom da upadne u leziste.

#87 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 07 April 2013 - 15:53

View Postzoksi, on 07 April 2013 - 14:12, said:

Sta ti bre Cvele lose lezi,pa taj osigurac uopste nije u lezistu upao...poguraj ga malo,srafcigerom da upadne u leziste.
Jbg sitna slika,ja corav :D ...al u pravu si..stoji nekrivo...

#88 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 April 2013 - 17:39

što kaže cvele ako si ga deformisao bolje kupi nove...mora lepo da legne u ležište..Montiranje nije komplikovano kad se ispraksaš, trik je u zakretanju prilikom montiranja...uhvatiš osigurač špic klještima za jedan kraj i praktično ga uvrneš kako bi seo u ležište..

#89 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 April 2013 - 18:53

Cvele u pravu si osigurac se iskrivio,pa sam narucio 4 osiguraca i prednje disk plocice...ovaj osigurac bi vjerovatno ispao iz kucista posto ne lezi cijelim obimom u kucistu...

#90 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 April 2013 - 19:20

Danas sam sklopio motor upalio je na alnaser iz 2-3 pokusaja...bice i neke slike malo kasnije.Imam 1. pitanje stavio sam diznu 90 i skinuo lulicu sa airboxa(unutra je malossi redsponge).dizna je prevelika baca ulje na auspuh.Dal ce bit malo dizna 80 da stavim??

#91 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 April 2013 - 19:40

Evo i neke slike sa sklapanja

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Posted Image

Edited by Pita, 13 April 2013 - 22:02.

#92 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 April 2013 - 20:01

View PostStefan p, on 13 April 2013 - 19:20, said:

Danas sam sklopio motor upalio je na alnaser iz 2-3 pokusaja...bice i neke slike malo kasnije.Imam 1. pitanje stavio sam diznu 90 i skinuo lulicu sa airboxa(unutra je malossi redsponge).dizna je prevelika baca ulje na auspuh.Dal ce bit malo dizna 80 da stavim??
Velika je to dizna,slobodno stavi 80 al smanji malo rupu u airboxu...kolka je sad 23-24mm ?? Sa tolikom rupom mozes slobodno dell 21 da mu prikljucis :4u2ap3b: Suvise za pocetno stelovanje 16mm karba...za pocetnike u tuningu je nepisano pravilo -kolki je precnik difuzora karba,toliki precnik lulice u airboxu...

#93 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 April 2013 - 20:09

Ok.Jel sa lulicom rupa 13-14mm?Imam jos jednu rupu oko 4-5mm od onog crijeva sto je islo na starom auspuh ona je sad zatvorena..vidicu da vratim lulicu i da otvorim ovu rupu od 4-5mm i stavim 80 diznu...

#94 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 April 2013 - 20:34

Ajd ovako,nek ti zbir povrsina svih rupa bude oko 260mm2 ...
+-10% ,znaci imas tu od 14mm a to je =154 i treba ti jos jedna od 10-12mm i to je dovoljno..pricamo o unutrasnjim precnicima...

#95 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 April 2013 - 11:58

Hvala cvele..Citam sam malo o ovom kitu,pise da hromirana karika ide prva a ova crna druga ja sam stavio obrnuto pa me malo brine sad, evo teksta koji sam citao.Ovo je tekst sa SA.
TP Trophy je veoma izdržljiv cilindar, izrađen od gusa sa 6 ovalnih prelivnih kanala. Isporučuje odlične performanse čak i na višim obrtajima, što ga čini veoma pouzdanim cilindrom i vašim prvim izborom ukoliko tražite jak i pouzdan cilindar za gradsku vožnju (za svaki dan). Asso klip koji dolazi u kompletu ima 2 karike, jednu hromiranu a drugu kaljenu. Hromirana karika uvek ide u gornji (prvi) žljeb i to je takozvana "kompresiona karika", dok ova druga (kaljena), služi za podmazivanje cilindra.
Sad moram ponovo rastavit??

Edited by Stefan p, 14 April 2013 - 12:01.

#96 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 April 2013 - 12:32

Moras opet da rasturas jbg...nije ti palo na pamet da pitas pre montaze,sad doobro pazi kod skidanja karika da ne napravis neku gresku jer lako pucaju...

#97 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 April 2013 - 13:36

Pitao sam,al sam dobio pogresan odg,nema veze zamjenicu to je cas posla i naravno pazicu na karike...

#98 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 14 April 2013 - 20:58

View PostWeseli-90, on 05 April 2013 - 20:39, said:

Kod mene isto je bila jedna crna i jedna srebrna, ali je crna bila tanja pa je isla gore a srebrna dole...premeri da li su iste

#99 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 April 2013 - 21:01

Weseli crna je tanja al sta cu kad pise na SA drugacije...opusteno brt,nemoj mislit da tebe krivim.

#100 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 14 April 2013 - 22:33

ok :D kod mene srebrna i nije mogla uci u gornji kanal tako da je crna morala biti prva, mozda je i kod tebe slucaj, proveri jos negde..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users