Jump to content

Tuning peugeot elyseo

• This topic is locked This topic is locked
296 replies to this topic

#241 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 March 2014 - 00:00

Inace sve te caure je najbolje raditi od grafitne bronze...ako jos moze da se nadje...

#242 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 04 March 2014 - 00:23

Napokon i da nesto pisem, ne pisem cesto ali se radi po nesto malo svaki dan i to je uglavnom ono kroz sta su svi prosli pa msm da nema potrebe da zamaram nekim sitnicama.
Primetio sam da mi je stara dekla pukla tu gde ulazi osovina polu meseca, pa sam kupio ceo novi mehanizam i odneo da zavare to mesto, sve sam sklopio i nakon par dana vidim ponovo ista situacija kao ranije otvorim ono ponovo puklo na tom mestu i onda nabavim novu deklu i stavim mehanizam ali i dalje imam problema jer se na ono pinjonu pokidala 2-3 zubca i prva 2 na polumesecu pa se nekad zaglavlja nekad nece da kurbla ali sredicu to.. Akumulator.. isto cudna neka prica posto nije paljen par meseca i nije skidan sa skutera ispraznio se, odneo ja na punjenje upali 5-6 puta u toku dana i isprazni se skroz odmah sam pomisleo da je do reglera da ga ne puni dobro, nakon toga provozam se kilometar dva motor ostavljen u garazi(akumulator nece) i evo danas nakon 2 dana pre skole odem do garaze i onako mahinalno da dugme za start upali iz prve o.O.. Evo ceo dan je bez problema palio na akumulatoru cudne neke stvari...
Sto se tice stelovanja i dalje mi bilo sumljivo da trazi vecu diznu od 92 i resim sve da poledam vidim vuce falsh na prirubnicu otpo deo sa kojim je bio zapusen.. Zato me i zezao cas dobro cas ne, sutra cu da sredim to, danas sam zabo iglu u tu rupe privremeno dok ne sredim. Znaci od sutra krece polako stelovanje karburatora koliko vreme dozvoli.. Sto se tice prenosa kais jos nisam pokusao da stavim trazim sajbnice, kvacilo msm da je jos uvek fabricko znaci 20 i kusur hiljada kilometra tako da nema zasto komentarisati u kakvom je stanju, oprugice su isto standard imam i druge al cu to kad stavim kvacilo novo nadam se za par dana, varijator takodje fabricki (znam da nema sta da traze tu ni varijator ni kvacilo) sutra stize multivar znaci polako i prenos sredjujem.
Setup bi trebalo ovako da izgleda:
Malossi sport 70cc
Tecnigas TREK
RMS Radilica
SKF ezajevi i semenrinzi
Prirubnica i usis od Elyseo 100cc
Mikuni 16mm
Malossi Kevlar
Malossi red sponge
Malossi multivar
Vicma Racing Evo kvacilo

#243 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 04 March 2014 - 00:26

preporucio bih ti da nadjes neki 19mm karb za taj setup,da ne razmisljas posle...

#244 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 March 2014 - 00:30

Odlicno ce i ta 16-ica da radi poso na tom setupu...nece to preko 9.5-10k, a ako se lepo nasteluje i potrosnja nece preko 4-4,5l...

#245 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 04 March 2014 - 00:33

I ja se nadam da ce 16-ica biti ok, jer vidim ima puno ljudi sa slicnim setapom.
Zna se sta se ocekuje od ove postavke da bude koliko toliko dugotrajno, neka normalna potrosnja, da moze malo duze da se vozi, za grad odlican ali i da moze nekad i gas lepo da se zavrne da izmazmi kez na licu... Pravi 'BASE' setup.
Evo jos jedan problem koji imam, posto sam jesenas skinuo zadnju kocnicu da bih stavio novu ali jos uvek nisam(za vikend planiram) pa ranije nisam toliko primetio ali sada je vec previse.

Nadam se samo da je felna kriva, da ne moram da menjam primar i sekundar...

Edited by Vita010, 04 March 2014 - 00:37.

#246 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 04 March 2014 - 00:39

Skini tocak pa upali i vidi baca li osovina.

#247 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 March 2014 - 00:39

U jbt pa to seta ko drveni tocak na zapreznim kolima ...

#248 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 04 March 2014 - 00:42

Bas tako puno se setka i to na leru..
Videcu sutra pa javljam.
Za 20-ak dana mi stize obrtomer, pa tada jos preciznije stelovanje jos samo da skipim zivce da sklopim tablu.
Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока

Edited by Vita010, 04 March 2014 - 00:44.

#249 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 March 2014 - 00:54

Kupio si razvaljen variomat... Tesko je to kvalitetno uraditi ..

#250 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 04 March 2014 - 01:16

Uzeo sam ga po dobroj ceni mislim da ce moci nekako da se uradi da izgura koliko toliko dok se ne skupe pare za novi variomat a i verujem da ce biti mnogo bolje nego ovaj fabricki sa 20-tak hiljada kilometra.

#251 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 March 2014 - 01:27

Neispravan variomat osciluje, zamelje kais, unisti ventivar, pojede zube na radilici, cak sam video da od duge oscilacije kaisa propadne o zadnja remenica u mestu gde ulaze stiftovi sa torq, a ume i on da pukne na.mestu gde je varen sa casicom...

Tebi treba variomat koji ce se vrtiti na 10k obrtaja bez vibracija, i on je jedan od vitalnih delova prenosa

#252 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 March 2014 - 01:59

Al eto kako ti je Nesa rekao uradi sa strugarom 5-8 stotih zazor i bolcnu koja je ispolirana i probaj kako radi

#253 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 04 March 2014 - 02:28

Ako mislis da ti netko jos uradi i bolcnu novu, sve skupa ce te na kraju ispasti vise nego nov multivar.
A tesko da ce ti koji tokar to htjet i radit.

Najbolje bi bilo piksu novu napravit, ali je materijal malo tezi za nac.

#254 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 04 March 2014 - 02:30

Izvini, sta je 'piksa'?

#255 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 04 March 2014 - 02:33

Caura.

#256 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 March 2014 - 11:29

čaura u variomatu, kroz koju prolazi bolcna

#257 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 04 March 2014 - 12:44

A sine pa sta su mu radili ti kad su sjebali tu cauru ja bi se to prvo zapitao??

#258 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 04 March 2014 - 15:09

Pa ona je tu da se trosi, pogotovo jer je bolcna od jako tvrdog materijala.
Puno multivara sam vidio da se podere.
Recimo na serijskom od npr.Piaggia nisam nikad vidio da se pojela, mozda zato jer je iz dva dijela, pa se prasina skuplja u prostoru izmedu ta dva dijela, dok recimo kod multivara, ta prasina se skuplja izmedu bolcne i caure, pa bolcna pocinje cvikat i caura se podere.

#259 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 04 March 2014 - 18:14

Videcu sa strugarom sta moze da se uradi..
Mada verujem da moze da se sredi..
I ako mi je naglasio pre kupovine o cemu se radi ipak mi je i ponudio ako ne uspem da ga sredim da mi vrati pare a ja njemu multivar..

#260 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 04 March 2014 - 23:40

Danas posle skole odmah u garazu po skuter i kod druga.
Prvo sto smo uradili zapusili smo tu rupe gde je vukao falsh i popravili i na prirubnicu isto jedan pipak koji je bio sumljiv.
Ondah smo uzeli da pogledamo da li je kriva felna ili osovina, a da bi rasturili tocak mora i auspuh pa smo otvorili i deklu da proverim benedix i za 5 minuta motor skroz maltene rasturen :D Polako skinem tocak, vratim deklu, auspuh i upalim i vidim da je ipak osovina u pitanju, tacno se vidi kako ono seta.. E sad jel mogu samo osovinu da zamenin ili cu morati i one zupcanike primar i sekundar? Ako neko moze da mi kaze sta mi je ciniti?
Sto se tice karba kad sam zapusio te rupe i ostavim motor onako lepo da se ugreje i gas motor ide za sve pare, na svim otklonima se javlja, skinem svecicu ona bas kao nesto crvenkasta. Kao da sam slucajno ubo pravu diznu i iglu, ali naravno cim uhvatim malo vremena poigracu se da vidim jer moze i bolje. Vec sada sa fabrickim varijatorom i kvacilom i nenastelovanim prenosom sam odusevljen po gradau na startu auto bez problema prolazim tako i u nekim duzim ulicama.. Inace trenutno je centralna opruga bela Malossi, a rolnice su 6gr.

Edited by Vita010, 04 March 2014 - 23:59.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users