Jump to content

Tuning peugeot elyseo

296 replies to this topic

#81 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 09 May 2013 - 17:56

View PostPita, on 09 May 2013 - 17:26, said:

dobro je polako se približavaš paljenju , štelovanju i vožnji...Dizne stižu za koji dan...
preostali tuning i štelovanje radiš sam? pa naravno, nedao ti bog da ti ga neko drugi šteluje...nemoj da nas brukaš :admin:

Naravno da radim sam, necu da vas brukam...I ovo bih uradeo sam, nego nemam vremena i skuter stoji u njegovoj garazi cele zime, hteo je jos zimus da ga radimo na 50cc ali sam se ipak odlucio na 70cc.
Rasturao sam malo karburator da pdoesim iglu, i primetio sam da nisam naisao na ovaj deo http://www.motoline....ts/dellorto.jpg ... takodje sam primetio da je osigurac za iglu malo kriv, ali se lepo hvata u onim rupama jel bi to mogao biti problem?

#82 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 09 May 2013 - 19:34

Sta mislite jel ima potreba za takav setup ici na Malossi multivar i stage6 MK II kvacilo? ili bi mogla neka jeftinija da zavrse poso?
Setup je : Malossi sport 70cc
Tecnigas TREK
RMS Radilica
SKF ezajevi i semenrinzi
Motoforce 17.5
Malossi Kevlar
Malossi red sponge
i planiram sportski vario i kvacilo i produzenje prenosa
Imam jos jedan 'problem' , imam svecicu bosna f65 p nju nemogu da koristim za Malossi sport 70cc, i imam novu BR8HS mislim da bi ta odgovarala jer je fabricka 7 ili ipak trebam 9 da kupim, ali je problem sto mi ja ta 8-ica nova takodje ako kupim 9-ku i ona ce biti nova pa necu moci nastelovati karburator kako treba...Jel ima neko da prodaje svoju staru svecicu ?
Inace zamolio bih svakog ko ima nesto da doda da se ukljuci u temu, vise volim tako nego monolog sa moje strane...

Edited by Vita010, 09 May 2013 - 20:03.

#83 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 09 May 2013 - 21:26

View PostVita010, on 09 May 2013 - 17:56, said:

Rasturao sam malo karburator da pdoesim iglu, i primetio sam da nisam naisao na ovaj deo http://www.motoline....ts/dellorto.jpg ... takodje sam primetio da je osigurac za iglu malo kriv, ali se lepo hvata u onim rupama jel bi to mogao biti problem?
To ti je osigurac igle.

View PostVita010, on 09 May 2013 - 19:34, said:

Imam jos jedan 'problem' , imam svecicu bosna f65 p nju nemogu da koristim za Malossi sport 70cc, i imam novu BR8HS mislim da bi ta odgovarala jer je fabricka 7 ili ipak trebam 9 da kupim, ali je problem sto mi ja ta 8-ica nova takodje ako kupim 9-ku i ona ce biti nova pa necu moci nastelovati karburator kako treba...Jel ima neko da prodaje svoju staru svecicu?
Za kvacilo ne bih znao da ti odgovorim, a sa ovim za svecicu si me dobro nasmejao. :admin: Stavi tu BR8HS.

Edited by tuningfanatic, 09 May 2013 - 21:35.

#84 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 09 May 2013 - 21:35

Sta mislite jel ima potreba za takav setup ici na Malossi multivar i stage6 MK II kvacilo? ili bi mogla neka jeftinija da zavrse poso?
Ma jok,ima i jeftinijih kombinacija za variomat a kvacilo bi moglo i ser. da ti zavrsi poso samo nabavi tvrdje opruge kvacila...Svecica 8 je ok a to sto je nova i nije neka mana jer i tako neces odma full gas da vozis,taman ce da dobije "podlogu" za konacni stel karba...
Osigurac igle jednostavno "ispeglaj" kljestima...

#85 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 09 May 2013 - 21:46

View Posttuningfanatic, on 09 May 2013 - 21:26, said:

To ti je osigurac igle.

Za kvacilo ne bih znao da ti odgovorim, a sa ovim za svecicu si me dobro nasmejao. :admin: Stavi tu BR8HS.

hahaha, sada sam tek provalio da je to samo sto je moje od metala pa je siva, i nije mi uopste palo napamet :)

View Postcvele, on 09 May 2013 - 21:35, said:

Ma jok,ima i jeftinijih kombinacija za variomat a kvacilo bi moglo i ser. da ti zavrsi poso samo nabavi tvrdje opruge kvacila...Svecica 8 zavrsava poso a to sto je nova i nije neka mana jer i tako neces odma full gas da vozis,taman ce da dobije "podlogu" za konacni stel karba...
Osigurac igle jednostavno "ispeglaj" kljestima...

Planiram razradu 300-400km, koji vario bi mi preporucili ? Narucicu uskoro tvrdju centralnu i trvrdje oprugice...

#86 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 09 May 2013 - 22:04

View PostVita010, on 09 May 2013 - 21:46, said:

Planiram razradu 300-400km, koji vario bi mi preporucili ? Narucicu uskoro tvrdju centralnu i trvrdje oprugice...
Zavisi koliko oces da ulozis...kad bi se narucivalo sa SC-a best-bay bi sigurno bio BGM-ov...
http://www.scooter-c...RIEB_VARIOMATIK

#87 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 May 2013 - 23:12

pa kad već kupuješ variomat gađaj Malossi multivar, provereno dobar...a što se tiče kvačila može i fabričko da posluži za sada a u dogledno vreme neko kvalitetnije tipa Malossi Delta ili Stage6 MK ili Polini 3G

#88 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 10 May 2013 - 01:48

Imam ja moje MK II Stage6 kvacilo da prodam u dosta dobrom stanju.Bolje to nego da juri neko drugo.

#89 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 10 May 2013 - 17:52

Slede sto planiram je multivar, tako da ce mo da se cujemo kada stignem do kvacila :)
Jel ima neko ideju kako bih mogao da poboljsam hladjenje? Leti na temp od 40C cisto sumnjam da je barem priblizno kakva bi trebala da bude...
Jel izvodljivo ovako nesto?
Posted Image
Tu gde je ova plava linija da ubacim plavu led trakicu unutar fara?
Nije moj skuter sa slike :D

Edited by Vita010, 10 May 2013 - 17:53.

#90 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 10 May 2013 - 21:44

izvadi termostat ako ćeš manju temperaturu..
a led traku možeš ubaciti unutar fara, što da ne...

#91 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 11 May 2013 - 22:21

Sinoc u 23h odneo delove, sad ulazim na profil na fb jos danas mi stigla poruka masina je sklopljena donesi usis i karb :D
Cekamo samo jos dizne da stignu i brmmmmm :D

#92 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 11 May 2013 - 23:19

Izgleda da sam jedino ja potpuno stao u vezi svog projketa,svi pale i steluju skoro,a ja ni na po puta,al dobro,bice polako...

Svaka cast lepo ti to ide,samo napred,ovo za svecicu ti je za 10-ku... :D

#93 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 12 May 2013 - 12:38

View PostMikac93, on 11 May 2013 - 23:19, said:

Izgleda da sam jedino ja potpuno stao u vezi svog projketa,svi pale i steluju skoro,a ja ni na po puta,al dobro,bice polako...

Svaka cast lepo ti to ide,samo napred,ovo za svecicu ti je za 10-ku... :D

Hvala :D

Jel treba da se se stavlja neki dihtung izmedju usisne grane i lamelnog ventila?
http://www.dodaj.rs/...picture-004.jpg

#94 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 May 2013 - 12:53

View PostVita010, on 12 May 2013 - 12:38, said:

Hvala :D

Jel treba da se se stavlja neki dihtung izmedju usisne grane i lamelnog ventila?
http://www.dodaj.rs/...picture-004.jpg

obavezno ide dihtung..

#95 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 12 May 2013 - 13:15

Od cega bi mogao da napravim?
Da ne cekam i on dok stigne...
Koliko pamitim gledao sam negde kod Cveleta u temi od nekog kartona od majoneza?

#96 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 May 2013 - 14:19

Mozes stavit i diht masu...

#97 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 12 May 2013 - 15:20

Moze i od kartona uz upotrebu silikona ako ti je klingerit nedostupan...

#98 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 12 May 2013 - 15:32

Nabavicu klingerit :)
Evo nesto malo u vezi karburatora:
Posted Image Posted Image
Jel postoji neki nacin da vidim dal plovak lepo zatvara kada ga namestim?

Posted Image
U vezi igle samo sam na ove delove naisao kad sam ga rasturao...Koliko vidim fali ovaj deo u sredini http://i298.photobuc...idanjeigle5.jpg Jel moze bez njega?
Ja stavim ovako Posted Image i posle to ubacim u klipic i preko onaj feder i zasrafim.. :)

Edited by Pita, 12 May 2013 - 17:16.

#99 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 12 May 2013 - 15:37

Nece to da valja...onaj limeni L osigurac je tu da drzi iglu na poziciji zareza koji si odabrao..bez njega je igla slobodna pa moze da seta kako oce...ako ga nemas napravi ga od tankog lima ...

#100 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 May 2013 - 15:42

Vidi nesto tanje da stavis,neki dan kad sam stelovao karb ispao mi taj dio,nisam mogao da ga nadjem...pa sam uzeo neku malu sajbicu i stavio osigurac G preko..i onda kad sam sklopio nadjem taj dio bio ispred ociju a ja ga trazio sat vremena :)

Edited by Stefan p, 12 May 2013 - 15:43.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users