←  Finalni prenos

svet-skutera

»

Pitanja i polemike u vezi prenosa

Locked

Beogradski Fantom's Photo Beogradski Fantom 10 Dec 2014

View Postgoggyso, on 06 December 2014 - 23:28, said:

Engine built by High Gain Tuning
2009 SR70 Ditech
Malossi 70cc BBK
Malossi Full circle Crank
Leo Vince ZX
Malossi 2000 Multivar 8gr Dr Pulley Sliders
Malossi RS24/10 Shock
HGT Fuel Regulator

Mora da je zbog ovoga ;)

goggyso's Photo goggyso 10 Dec 2014

View PostBeogradski Fantom, on 10 December 2014 - 02:06, said:

Mora da je zbog ovoga ;)
Neznam možda, hehe... mada, imao sam u Falconu 70ccm te rolnice i bio sam zadovoljan, nije bogznašta, ali je ipak bilo nešto bolje nego sa klasičnim rolnicama, mislim na start i ubrzanje, a krajnja je bila veća nekih 5km/h.

goggyso's Photo goggyso 10 Dec 2014

Aco, jel hoćeš da me srčka prekine? ;) Ovo nije za jednog, može da napaja bar dvojicu.

Denny's Photo Denny 20 Dec 2014

Dali se isplati ovo uzeti?

https://www.scooter-...Drive-Face.html

cvele's Photo cvele 20 Dec 2014

View PostDenny, on 20 December 2014 - 05:58, said:

Dali se isplati ovo uzeti?

https://www.scooter-...Drive-Face.html
Jok,dobar deo za drag race al za svaki dan i nije nesto...

pupa's Photo pupa 19 Jan 2015

Evo da malo dignem temu iz mrtvih.

Interesuje me je li neophodno zamijeniti primar ili sekundar?? Ili ce Morini remenica i remen 765 sa sport variatorom dobro obavljati posao?

Mario's Photo Mario 19 Jan 2015

zavisi koliko snage u motoru imaš i koliku krajnju brzinu juriš..

produženje prenosa se pakuje da bi se na nižim obrtajima dobila veća krajnja ukoliko ima za to potencijala

Stavljen kit 70ccm ali kopija (Meteor), auspuh zx-r, karb 17,5

ubacit cu polini speed contorl dok stigne,,a zadnja polutka i remen serijski (centralna malosi zuta i crvene oprugice)

Mario's Photo Mario 19 Jan 2015

probaj prvo serijski prenos, mada bi mogao produžiti malo, jer ZX ima dosta nisku tačku rezonance,... ja na tvome mestu u prvom naletu ne bih dirao prenos dok se ne upoznam sa mogučnostima mašine

View PostMario, on 19 January 2015 - 15:33, said:

probaj prvo serijski prenos, mada bi mogao produžiti malo, jer ZX ima dosta nisku tačku rezonance,... ja na tvome mestu u prvom naletu ne bih dirao prenos dok se ne upoznam sa mogučnostima mašine

ok ok, neka to onda bude na stand by o ljepseg vremena :mmhappy3:

Dajteh's Photo Dajteh 20 Jan 2015

Ako ti je zracno hladjenje onda stavi getribu od vodenog. A tih 10% produljenja, ja nikad nisam bio zadovoljan. Premalo je, a vise kvacilo klizi. Evo sad imam 7% i opet imam glup osjecaj, puno posla a malo muzike.

VlatX's Photo VlatX 09 Apr 2019

Momci jer je neko radio neka overrange remeniza za peugeot H. citam nesto po francuski forumima da moze da se ugradi piaggio pre 97me godine.

Mario's Photo Mario 09 Apr 2019

Peugeot H je identičan kao GY6 u primarnoj osovini i distancama, a to važi i za Peugeot V

VlatX's Photo VlatX 09 Apr 2019

Jeste to znam,momak zeli da sredi malo prenos sa neka linearna overrange remenica,ova sto je sada fabricka mislim da je 118mm ista kao na GY6.

Mario's Photo Mario 10 Apr 2019

Piaggio pre 97 je ustvari malossi overrange za minareli 128

Mogu da probam na gy6 osovinu ako te interesuje kompatibilnost, ostalo su već podešavanja

vlayco's Photo vlayco 10 Apr 2019

Te pia 128 remenice su se ugradjivale do 2001 godine i prelaska na hyperpro 2,odnosno 134mm remenice.
Na nju se moze upasovati remenica od aprilie sr2 ditech(morini) koja je 130mm i komplet linearna.
Jedino sto je potrebno je da se pobruse piaggio pinovi za 0.5-0.7mm,kao i da se semering na pomicnoj ditech okrene za 180° da ne bi zapinjala kod otvaranja i da bi se skroz otvorila.
Pozeljno je staviti i distant platnu od 0.7mm da se kvacilo udalji i da se dobije jos malo na otvorenosti.
Eno je kod mene na zipu i za sada se brutalno dobro pokazala,skuter je uvek raspolozen za gas
Ako bude trebalo,javi da poslikam sve.

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

VlatX's Photo VlatX 10 Apr 2019

Mislim da je 128mm remenica nesto duza od pezova fabricka,mario kad budes imao vremena probaj kako stoi na osovini.

Hoću nije prob, moram skidati zvono sa gy6, pa u jednom naletu
Locked