Pitanja i polemike u vezi prenosa
Beogradski Fantom
10 Dec 2014
goggyso
10 Dec 2014
goggyso
10 Dec 2014
Aco, jel hoćeš da me srčka prekine?
Ovo nije za jednog, može da napaja bar dvojicu.

cvele
20 Dec 2014
pupa
19 Jan 2015
Evo da malo dignem temu iz mrtvih.
Interesuje me je li neophodno zamijeniti primar ili sekundar?? Ili ce Morini remenica i remen 765 sa sport variatorom dobro obavljati posao?
Interesuje me je li neophodno zamijeniti primar ili sekundar?? Ili ce Morini remenica i remen 765 sa sport variatorom dobro obavljati posao?
Mario
19 Jan 2015
zavisi koliko snage u motoru imaš i koliku krajnju brzinu juriš..
produženje prenosa se pakuje da bi se na nižim obrtajima dobila veća krajnja ukoliko ima za to potencijala
produženje prenosa se pakuje da bi se na nižim obrtajima dobila veća krajnja ukoliko ima za to potencijala
pupa
19 Jan 2015
Stavljen kit 70ccm ali kopija (Meteor), auspuh zx-r, karb 17,5
ubacit cu polini speed contorl dok stigne,,a zadnja polutka i remen serijski (centralna malosi zuta i crvene oprugice)
ubacit cu polini speed contorl dok stigne,,a zadnja polutka i remen serijski (centralna malosi zuta i crvene oprugice)
Mario
19 Jan 2015
probaj prvo serijski prenos, mada bi mogao produžiti malo, jer ZX ima dosta nisku tačku rezonance,... ja na tvome mestu u prvom naletu ne bih dirao prenos dok se ne upoznam sa mogučnostima mašine
pupa
19 Jan 2015
Dajteh
20 Jan 2015
Ako ti je zracno hladjenje onda stavi getribu od vodenog. A tih 10% produljenja, ja nikad nisam bio zadovoljan. Premalo je, a vise kvacilo klizi. Evo sad imam 7% i opet imam glup osjecaj, puno posla a malo muzike.
VlatX
09 Apr 2019
Momci jer je neko radio neka overrange remeniza za peugeot H. citam nesto po francuski forumima da moze da se ugradi piaggio pre 97me godine.
Mario
09 Apr 2019
Peugeot H je identičan kao GY6 u primarnoj osovini i distancama, a to važi i za Peugeot V
VlatX
09 Apr 2019
Jeste to znam,momak zeli da sredi malo prenos sa neka linearna overrange remenica,ova sto je sada fabricka mislim da je 118mm ista kao na GY6.
Mario
10 Apr 2019
Mogu da probam na gy6 osovinu ako te interesuje kompatibilnost, ostalo su već podešavanja
vlayco
10 Apr 2019
Te pia 128 remenice su se ugradjivale do 2001 godine i prelaska na hyperpro 2,odnosno 134mm remenice.
Na nju se moze upasovati remenica od aprilie sr2 ditech(morini) koja je 130mm i komplet linearna.
Jedino sto je potrebno je da se pobruse piaggio pinovi za 0.5-0.7mm,kao i da se semering na pomicnoj ditech okrene za 180° da ne bi zapinjala kod otvaranja i da bi se skroz otvorila.
Pozeljno je staviti i distant platnu od 0.7mm da se kvacilo udalji i da se dobije jos malo na otvorenosti.
Eno je kod mene na zipu i za sada se brutalno dobro pokazala,skuter je uvek raspolozen za gas
Ako bude trebalo,javi da poslikam sve.
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk
Na nju se moze upasovati remenica od aprilie sr2 ditech(morini) koja je 130mm i komplet linearna.
Jedino sto je potrebno je da se pobruse piaggio pinovi za 0.5-0.7mm,kao i da se semering na pomicnoj ditech okrene za 180° da ne bi zapinjala kod otvaranja i da bi se skroz otvorila.
Pozeljno je staviti i distant platnu od 0.7mm da se kvacilo udalji i da se dobije jos malo na otvorenosti.
Eno je kod mene na zipu i za sada se brutalno dobro pokazala,skuter je uvek raspolozen za gas
Ako bude trebalo,javi da poslikam sve.
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk
VlatX
10 Apr 2019
Mislim da je 128mm remenica nesto duza od pezova fabricka,mario kad budes imao vremena probaj kako stoi na osovini.