Ali , ipak , fi 47 je 47, a 40 je 40, razlika u snazi je bar 30-50 %, a kad se naviknes…jbg…posle havarije cilindar je prepariran, ali nema klipa i postavilo se pitanje sta raditi…novi klip oko 2500,00 kod mene u SM…nasao sam i nesto jeftinije, ali postarina + pa izadje na slicno… tih dana bilo je i puno razmisljanja sta raditi dalje- za ovih par godina presao sam jedan normalan razvojni put jednog tunera , koji se kretao od obicne serijale , pa lako nabildovane serijale , pa do BASE kita gde sam skupio neophodna iskustva i nasao se na prekretnici: sta dalje? I tako sam vec pre godinak dana bacio oko na ALU KIT onaj sa jednom karikom, ali nije to samo to – trazice i drugu rezonu, onda steta je ne uzeti HPC radilicu , makar onu RMS- ovu , dobra cena, pa linearna polutka, pa produzenje prenosa , jbg…skup je ovo sport…stvari su se dodatno iskomplikovale postojecom krizom , delim sudbinu drustva , ne radim dobro kao pre, pa je manje para za sve…dakle ostajem na serijali do daljnjeg…
Ovih dana surfujuci po LIMUNDU , odem i na KUPINDO i nadjem ono sto mi treba…prodaje lik kit 70 ccm, novo , bez glave ( to imam) cena 5500,00…sta ima za te pare? Naravno Kina – Taiwan …cilindar – kit Yamaha JOG , proizvodjac SENG – E ( neki BRUS LI ) …Posto je i prethodni kit bio kinez- taiwanac, odlucim se da umesto samo klipa uzmem taj kit za jos malo para, pa bar je novo…Stiglo je u kutiji sve kako je i pisalo na kupindu , sa zaptivacima , bez glave…to je to..
Preliminarni pregled i uporedjenje sa prethodnim cilindrom otkriva , naravno , losu zavrsnu obradu, bice tu posla dosta da se radi, ali doteracemo mi to u dobro, ne zurim nigde… prvo ce biti uzeta portmapa da znam sa cime raspolazem, naostricemo bjaks, svi kanali ce malo pod noz (glodala) , izduv je nesto vislji od starog, sto obecava malo vise ostrine, bice poliranja kanala i optimizacije otvora…
Evo kako izgleda…

O losoj zavrsnoj obradi govori izduvni kanak- to ce pod noz ( bjaks , na poliranje)...

U svemu tome je stigao i ovaj delic, gde to ide , da li to stavljati , ili odbaciti ...savrseno staje u kanal od karike?Sta raditi sa tim?

Eto , to je ponov , bice sta da se radi ovih dana , necu zuriti, to je niskobudzetna komponenta koja se moze naci na trzistu, ali se mora malo raditi na njoj da se dovede u pristojno stanje za upotrebu...