Evo posle neslavnog učešća na prošlonedeljnom dragu da napišem nešto iz mog ugla...
Izgorela mi je gumica dihtung na glavi...
Kad sam krenuo u povratku sa staze kompresija je skroz nabila pritisak u sistem za vodu, i nabila antifriz kroz čep gore i meni po patikama, farmerkama kao i kroz difuzor karburatora pa na svećicu...eto ti zatvorenog kruga

haha
Motor je prethodni dan radio dobro i bio pun snage...na stazi sam osetio da je to daleko od očekivanog...verovatno je već tu malo duvao kompresiju....Uprkos mojim naporima na stazi da ga podignem na noge, nije bilo šanse....motor je duvao...
Evo i slika:
image1.jpeg 675.55K
63 downloads
image2.jpeg 881.49K
64 downloads
image3.jpeg 661.65K
63 downloads
image4.jpeg 532.45K
62 downloads
image5.jpeg 429.67K
63 downloads
image6.jpeg 562.76K
60 downloads
Cilindar je u ok stanju, kao i radilica, klip i karike na 0.3mm zazora...Mario je još detaljnije izmerio
Cilindar u gornjem delu bez utrošenosti
U donjem delu gde se klip klacka 1/100mm
Klip u suknjici 4/100mm, po sredini vertikalno 3/100mm, u boku ispod bolcne 1/100mm
Karika na 0.33mm
Razlog mislim da je zato što nisam dovoljno stegao glavu moment ključem...Stezao sam na nekih 12Nm a po mojoj proceni to treba stegnuti bar na 15Nm da si siguran!
Može sve ovo komplet da tera dalje bez problema, ali šteta učešća na dragu...nije mi bilo lako prošle nedelje moram da priznam!!