Aprilia Sr50cc Stealth, 70cc High End
ZlajoX
06 Dec 2012
Ovisi tu dosta i dosjed na bloku, ako j u dobroj meri i nije pohaban on ipak dobro stegne lezaj i smanji mu unutrasnju zracnost.
Pita
06 Dec 2012
Dragan NS
06 Dec 2012
Nije me juce mrzelo da guglam sat vremena na temu "tolerancije" lezaja i uglavnom su misljenja kao i ovde - podeljena. Neko tvrdi da ta tolerancija nije takvog "tipa" da je ocigledna nego u malim vrednostima, a opet druga misljenja zastupaju stav da se oseti luft. Znaci - vozi Misko, i sa srecom!
Lenko
06 Dec 2012
Ja imam Workshop manual, koja je izuzetno detaljna sa tolerancijama za Minarelli. Samo ne znam kako da je postavim...Mislim da bi ti baš pomogla oko tih stvari...
Nesa BG
06 Dec 2012
Bas se oseti luft, a i lako se vrti. Znaci prvo u blokove pa radilica u lezajeve.
Pita
08 Dec 2012
Radilica je u blokovima, semerinzi postavljeni...Danas sam se pozabavio montiranjem cilindra! Zazor karike izmeren 0,35mm, malo su potrošene ali može to da trči još do zamene...
IMAG0628.jpg (104.01K)
downloads: 43
IMAG0630.jpg (50.45K)
downloads: 50
Uz cilindar dolaze aluminijumski dihtunzi različitih debljina...Po Malossi uputstvima treba doterati squish na 0,55mm!!
Iz drugog puta sam ubo onaj pravi dihtung od 0,2mm sa kojim mi squish izlazi oko 0,58mm, biće dobro...
IMAG0629.jpg (164.88K)
IMAG0631.jpg (110.32K)

downloads: 43

Uz cilindar dolaze aluminijumski dihtunzi različitih debljina...Po Malossi uputstvima treba doterati squish na 0,55mm!!
Iz drugog puta sam ubo onaj pravi dihtung od 0,2mm sa kojim mi squish izlazi oko 0,58mm, biće dobro...

tuningfanatic
08 Dec 2012
Ne razumem zasto se squish podesava sa dihtungom ispod cilindra.
Ispada da je squish zazor vazniji od portinga.
Jel pise u uputstvu kojom silom se stezu matice ili se to radi po osecaju?

Pita
08 Dec 2012
pa kako ćeš da ga podešavaš? niko nije rekao da je squish važniji od portinga...Podešavanja je dihtunzima debljina 0,2 0,3 0,4mm i ne utiče bog zna kako na tajminge kanala...Ovaj moj cilindar nije portovan, kanali su u fabričkim merama, što ne znači da neće biti ali daj da vidimo kako ga je fabrika napravila...
Uputstvo kaže 1,2 kgm stezanje glave..
Uputstvo kaže 1,2 kgm stezanje glave..
Pita
08 Dec 2012
cvele
09 Dec 2012
Mario
09 Dec 2012
pronašao sam ti video mojih ležajeva u SR-ki
evo ovde su FAG C4 sa metalnim kavezom
i ovde su Koyo C4 sa poliamidnim koji se i danas vrte
evo ovde su FAG C4 sa metalnim kavezom
i ovde su Koyo C4 sa poliamidnim koji se i danas vrte
Pita
10 Dec 2012
to je to, to je taj luft...Ja ga nisam baš tako lako pronašao, i morao sam baš da stisnem radilicu snažno rukom pa da cimam da bi se osetio luft, ali to je to...
hvala na snimcima!!
hvala na snimcima!!
pajser9
11 Dec 2012
To Pita samo turpijaj, dobro je dok ima opiljaka aluminiuma! 
Kad to sastavis, bilo bi lepo da pokazes svom komsiji kako to ide

Kad to sastavis, bilo bi lepo da pokazes svom komsiji kako to ide

Pita
16 Dec 2012
Posle dugo razmišljanja oko farbanja blokova i felni odlučih se da posao uzmem u svoje ruke!! Doći će na red kasnije i plastike pa taman sad da se ispraksam malo... 
Kupljene su potrebne stvari: Body Wash primer&Activator kao podloga (meša se 1:1), Body filler za popunjavanje neravnina, Poliuretan boja u kombinaciji sa herterom i razređivačem (meša se u odnosu 4 boja:1 herter:1 razređivač), Nitro razređivač za čišćenje, posudice za razmeravanje, fine šmirgle za šmirglanje Body fillera, i pištolj kao jedan od boljih amaterskih kako kažu..
IMAG0645.jpg (147.65K)
downloads: 59
Blokovi i felne pripremljeni za farbanje
IMAG0639.jpg (104.38K)
downloads: 62
IMAG0643.jpg (125.62K)
downloads: 55
nanet prajmer na felne
IMAG0646.jpg (63.47K)
downloads: 56
nanet Body filler i ostavljeno da se suši....
IMAG0648.jpg (71.87K)
downloads: 57
IMAG0647.jpg (72.96K)
IMAG0649.jpg (131.65K)
downloads: 44
Sutra sledi šmirglanje fillera, tj glačanje površine pre finalnog farbanja...Blokovi idu u neku crnu grafitnu boju (vuče na tamno sivo malo), a felne će ići u zlatnu boju za koji dan!! Eto, nadam se da neću uprskati stvar....

Kupljene su potrebne stvari: Body Wash primer&Activator kao podloga (meša se 1:1), Body filler za popunjavanje neravnina, Poliuretan boja u kombinaciji sa herterom i razređivačem (meša se u odnosu 4 boja:1 herter:1 razređivač), Nitro razređivač za čišćenje, posudice za razmeravanje, fine šmirgle za šmirglanje Body fillera, i pištolj kao jedan od boljih amaterskih kako kažu..

downloads: 59
Blokovi i felne pripremljeni za farbanje

downloads: 62

nanet prajmer na felne

downloads: 56
nanet Body filler i ostavljeno da se suši....

downloads: 57

downloads: 44
Sutra sledi šmirglanje fillera, tj glačanje površine pre finalnog farbanja...Blokovi idu u neku crnu grafitnu boju (vuče na tamno sivo malo), a felne će ići u zlatnu boju za koji dan!! Eto, nadam se da neću uprskati stvar....

ZlajoX
16 Dec 2012
Pistolj jeste jedan od boljih medju amaterskim ali ima sve sto i neki pravi, bitno da mozes nastelovati kolicinu boje i sirinu rasprskivanja kao i vidim odozdo stelung za pritisak vazduha a bitnija je tu ruka nego kvalitet pistolja. Znas ono, u ruci Mandusica vuka svaka puska bice ubojita.Jos ti je vazno da na izlazu iz kompresora imas saparator za lucenje vlage jer prilikom rada kompresora vruc vazduh ulazi pod pritiskom u hladnu bocu i u njoj se kondenzuje vlaga i voda i ako ti pistolj baci malo te vlage sa farbom onda si sve uprskao. A za boju cekam final look.
Edited by ZlajoX, 16 December 2012 - 01:28.
Edited by ZlajoX, 16 December 2012 - 01:28.