međutim podižem ja ovu temu, jer imam novi alat koji već odavno jurim za rad na prelivnim kanalima.. radi se o zubarskim brusilicama, ili biax-ima , koji su maleni i koji imaju ugao pod 45 ili po d 90 stepeni da možemo bez problema prići kanalima iz unutrašnjosti i obraditi ih... naravno moj primerak je iz 70-ih godina prošle decenije
sa iskra elektro motorom max broj obrtaja 4500, i papučicom za regulaciju broja obrtaja od bagat mašine za šivenje
ovde su i nastavci koje sam dobio u kompletu, samo jedan je idealan, ostali su malo trošni, maleni ležajevi u glavi se više ne proizvode, nove brusilice su sa nekim turbinama i ne odgovaraju ovima
nabirao sam sebi i nešto kamenja i frezera, ima i koji dijamant na gromilici
ovako sam mislio da namontiram motor, sajla je baš kratka, oko 80cm, i mora biti blizu radnog dela, videću gde je najbolje postaviti ga
sad je kolekcija upotpunjena, imam tog einhel-a od 150w taj je isti kao i womax i ostali, dobro radi, sajla uglavnom prva popusti, al sreća pa je jeftina, i imam malog proxon-a 40w, odličan je i sajla mu je perfektna, međutim motor je slabašan, taj je samo za finije stvari
i tako zadovoljan sam što sam kupio najzad zubarsku, taman i bila stara 40g, i nadam se da ću dobiti ono što je do sada bilo nemoguće uraditi, a to je površina prelivnih kanala, sa pravilnim uglom uprskavanja...
živeli