Jump to content

Obrada cilindra,tuning,alati

39 replies to this topic

#21 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 24 October 2013 - 11:53

View Postjack023, on 24 October 2013 - 01:25, said:

Ja sam baš pre nedelju-dve uzeo isto 3 glodalo, predpostavljam od istog lika, sa Limunda za tričavih 1100 din i savršeno mi rade posao.
Jes to je taj sa limunda...znaci ok su...ma nek istruzu par cilindara pa je vajda...za te pare...

[

View PostMario, on 24 October 2013 - 11:38, said:

u svakom slučaju glodala odlično rade kada se pazi, nisu baš za čelik, sivi liv skidaju odlično, ne treba preteranih ni obrtaja...

wurth-ova glodala su oko 10e komad, jesu trajna, ali loš majstor i loš materijal ume da oguli zubce za pola sata i na najboljem materijalu...
Wurth je na dvadesetak metara od mog stana i par puta vec odlazim da vidim dal su dobili i imaju li na zalihama pa nista...oni bre i ne znaju da to postoji u njihovom programu... :rolleyes:
Ovi Novosadjani bi trebali da imaju al je pitanje dal imaju maloprodaju...
http://tehnoalat.rs/...vrdog-metala-hm

U svakom slucaju uzimam ova sa limunda... ;)

#22 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 October 2013 - 17:31

Evo ih kod mene...kasnije idem da "brusnem" po nekom "sivom livu" bar malo za probu...dok ne stigne gus...

Posted Image

#23 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 28 October 2013 - 18:21

Gus, sivi liv, tuč... isti je materijal, samo je naziv drugi :)

#24 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 October 2013 - 20:43

View Postjack023, on 28 October 2013 - 18:21, said:

Gus, sivi liv, tuč... isti je materijal, samo je naziv drugi
Znam...ovo pod "gus" sam mislio na keeway ser.cilindar :) ...a ono pod "sivi liv" na malossi gusani cilindar :)

#25 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 28 October 2013 - 20:52

Da, to je to , to ce da radi posao ...srecan rad, ajde da vidimo sta radis...daj koju slicicu, vidis da smo totalno zamrli...jel` moguce da niko nista ne radi ?

Da se moja zena povremeno ne skrlja sa skutera , bilo bi totalno nezanimljivo ...a, i na njoj sve zaraslo , ko da nista nije ni bilo , vec zaboravila sve , vozi ko luda , jedino Alien ceka na popravku ...jbg... :)

#26 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 28 October 2013 - 23:14

Aaaa, pa što ne reče odma :)

#27 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 October 2013 - 01:53

Isprobao sam ih malo po rebrima malossija,sta da mu radim kad je to jedino gusano u podrumu ...glodje glodalo ko blesavo :) ,sa par poteza,bez mnogo pritiskanja odose par mm sa rebra...morace BAS da se pazi kad se radi cilindar inace "ode mas u propas"...
...rad kamenjem je bio dugotrajan i zamoran,sa mnogo prasine ali je mogucnost ostecenja cilindra bila minimalna ...trebace mirna ruka i dobra dioptrija-taj sam :)

Posted Image
Posted Image

I videjo :)

#28 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 October 2013 - 01:56

bogami fino rade posao, skidaju gus bez velikog napora...biće to dobro, samo pažljivo što ti kažeš da se ne otrgne iz ruke i napravi dar mar

#29 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 October 2013 - 21:02

Evo malo gusanih radova od danas...prc keewe AC cilindar,radjena specijala.Nisam hteo da preterujem pa je izduv na malo preko 180* cak i povrsina nije mnogo povecana, al ce biti odlican uz neki base rezonantni...boost i prelivi ostaju isti i to nece biti problem...mada su kanali TAKO lose izliveni da je to cudo...pokusao sam da malo popravim ivice i kolko-tolko uspeo..
Ova prva slika je starija al neka je kao poredjenje ser. i preradjenog izduva...Posted Image

Posted Image
Posted Image

#30 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 October 2013 - 21:43

ivice obazno kamenjem, nemoj da napadaš sa frezom, bukvalno ni ne pipneš , a ono ode par mm.... :)

#31 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 October 2013 - 21:47

View PostMario, on 29 October 2013 - 21:43, said:

ivice obazno kamenjem, nemoj da napadaš sa frezom, bukvalno ni ne pipneš , a ono ode par mm.... :)
Ma bezim od ivica kad je "glodja" "prikljucen" :) ...kamenje tu vadi stvari...
Sad mi je "alat'' skoro kompletan...
Posted Image
Posted Image

#32 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 29 October 2013 - 23:12

Uh, Cvele , sad si me zarazio ...mora se nesto raditi preko zime ! Imam onaj stari cilindar 70 ccm ( sto je neobjasnjivo lomio klipove na svakih par hiljada km ),mozda bi se igrao sa njim da dignem izduv na 21.5 , kao kod CORSE ( prema onom linku - PEDPARTS sto si dao prosle godine ) , pa da vidimo sta ce biti ...bez rizika nema napretka !

Samo, fale mi dva glodala, jbacu malom mamicu , zasluzio je ! :)

#33 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 December 2013 - 00:12

@tunigf ... očitao sam te na tomosu pitao si i nema odgovora.. al nema veze, sad merenje uglova i nije toliko bitno koliko merenje površine i ugla u paru, Mladen je vrhunski majstor starog kova, skidam ja njemu kapu (njegov je taj kutomer) međutim nova tehnologija i računarske simulacije pregaze ,... i one koji su nekada na milimetarskom papiru uzimali otisak i peške računali zavisnosti time-area, a tek one koji mere kutomerom taman on bio i digitalni za 500e a ne kartonski obični itd...

#34 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 December 2013 - 00:27

međutim podižem ja ovu temu, jer imam novi alat koji već odavno jurim za rad na prelivnim kanalima.. radi se o zubarskim brusilicama, ili biax-ima , koji su maleni i koji imaju ugao pod 45 ili po d 90 stepeni da možemo bez problema prići kanalima iz unutrašnjosti i obraditi ih... naravno moj primerak je iz 70-ih godina prošle decenije

sa iskra elektro motorom max broj obrtaja 4500, i papučicom za regulaciju broja obrtaja od bagat mašine za šivenje

Posted Image

ovde su i nastavci koje sam dobio u kompletu, samo jedan je idealan, ostali su malo trošni, maleni ležajevi u glavi se više ne proizvode, nove brusilice su sa nekim turbinama i ne odgovaraju ovima

Posted Image

nabirao sam sebi i nešto kamenja i frezera, ima i koji dijamant na gromilici

Posted Image

ovako sam mislio da namontiram motor, sajla je baš kratka, oko 80cm, i mora biti blizu radnog dela, videću gde je najbolje postaviti ga

Posted Image
Posted Image

sad je kolekcija upotpunjena, imam tog einhel-a od 150w taj je isti kao i womax i ostali, dobro radi, sajla uglavnom prva popusti, al sreća pa je jeftina, i imam malog proxon-a 40w, odličan je i sajla mu je perfektna, međutim motor je slabašan, taj je samo za finije stvari

Posted Image

i tako zadovoljan sam što sam kupio najzad zubarsku, taman i bila stara 40g, i nadam se da ću dobiti ono što je do sada bilo nemoguće uraditi, a to je površina prelivnih kanala, sa pravilnim uglom uprskavanja...

živeli

#35 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 05 December 2013 - 00:43

Najzad pravi alat za fine poslove oko prelivnih kanala :ziveli: jedino sto malo imam fobiju kad vidim one rucice sa glodalima ...kako to "peva" kad se zabode u zub :D
Nego koja je dimenzija osovine tih nastavaka,ovako su sitni,bar na slici...

#36 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 December 2013 - 00:57

ja mislim da su 2,5mm nemoj me držati za reč, al moraju imati onaj kraj koji se uzubi u glavu, dakle nema sličnosti sa ovima što imamo sada... na žalost

videću da li mogu još ovih da nabavim, mada toliko se malo radi sa ovim alatom, da se nadam da će me ova postava poslužiti jedno vreme

#37 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 05 December 2013 - 01:30

uh što mi nešto miriše da ću ja imati premijeru sa mojim cilindrom...Alat je strava, samo da pršti materijal iz cilindra...

#38 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 05 December 2013 - 10:40

Ah, konacno da i mi imamo `stomatologa` na forumu ...da bi alat bio dovoljno iskoriscen, osim za obradu cilindara , pocni da zakazujes i popravke zuba i protetiku , hehehe...salu na stranu, dobro je da si se snasao za ovaj alat, to je prava stvar i sad si kompletan

Ja sam skoro bio kod ` mojih` stomatologa i uopste se nisam setio da pitam za alat, al` bice jos prilike, treba skoro da idem , pa da vidim sta oni kazu ....

Inace , cudi me da Kinezi nisu nesto ponudili za ove svrhe, ko zna mozda i jesu , a da mi i ne znamo ...treba proguglati...

#39 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 06 December 2013 - 01:22

Ovako nesto sam jurio celo leto, kad god odem na bubanj potok ali nisam nasao. Savrseno za nase potrebe. Bicu uporan i sledece leto pa cu valjda i ja naci tako nesto. Nek te dobro i dugo sluzi.

#40 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 06 December 2013 - 01:44

jeste ovo je stvarno lepa spravica...treba zubare pitati..onako usput :)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users