Jump to content

Razbušivanje rupa na anker ploči

pomeranje paljenja

30 replies to this topic

#1 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 28 October 2012 - 16:08

U razgovoru sa Plamenim, reče mi da pomeranje anker ploče ili "pomeranje paljenja" daje barem 10% skuteru na snazi, brzini i sl, uz malo povećanu potrošnju. Tako da sam dobio žišku...O čemu se tu radi, da li je opravdano, i šta bi još trebalo (u tom smislu) uraditi ? Da, radi se o minareliju, SR...

Edited by Lenko, 28 October 2012 - 16:11.

#2 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 28 October 2012 - 16:30

Cvele je o tome pisao. Ja sam uradio i skut je ostriji i vrti vise obrtaja. Preporucujem da uradis pomeranje.

http://forum.pyrothe...li-i-prc-bloka/

#3 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 28 October 2012 - 16:45

Da, našao sam u međuvremenu...a ima li nekih negativnih nuspojava ? (osim veće potrošnje, hehe...I šta si radio sa četkicama, nađa li woby haus?)

#4 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 October 2012 - 19:01

jel ti imaš 70cc? na koliko obrtaja se voziš?

#5 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 28 October 2012 - 19:20

Bio sam u woby-u i pazario cetkice i jos stosta. lovim vreme za montazu. Sto se tice pomeranja paljenja nisam imao nikakvih nus efekata iako vozim tako vec 6000km. Cak mi se ni potrosnja nije nesto mnogo povecala. Uradi to pa ako nisi zadovoljan uvek mozes da vratis na staro.

#6 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 28 October 2012 - 20:03

View PostPita, on 28 October 2012 - 19:01, said:

jel ti imaš 70cc? na koliko obrtaja se voziš?
serijala...50ccm...kako da znam na koliko obta vozim, kad nemam obrtometar...po satu sam par puta overio 100đžu...nizbrdo, sa lepim vetrom u leđa...pa sad ti vidi...a rupe proširujem...sad bih, ali mnogo hladno...i pala noć...

Edited by Lenko, 28 October 2012 - 20:06.

#7 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 28 October 2012 - 20:48

Pa zar je toliko hitno, vidim ja da je tu virus vec odradio svoje a po ovom vremenu mozes samo da :manijak:

#8 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 28 October 2012 - 21:06

Ma Zlajo, ako sad prođe...ko zna kad će...Mada mi jedan drugar kaže da je to neadekvatna metoda...i da treba kajla...onda ne može da se upropasti ploča...sad treba ići, tražiti tu kajlu...

Edited by Lenko, 28 October 2012 - 21:08.

#9 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 28 October 2012 - 21:14

Ma, kakva kajla? Jes`ti normalan? Uzmi , bre i razbusi tu plocu! To ti je pola sata posla sve zajedno , a za kajlu ne treba dati ni 5 para kad se ne mora!( A, nije to bas jeftino ) ...Ja sam to odradio jos pre godinu i po dana ...Nemas nuspojava, uradi , i vozi Misko...

#10 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 October 2012 - 21:36

Mada mi jedan drugar kaže da je to neadekvatna metoda
:manijak: Bre Lenko verujes li ti nama "majstorima" ili drugarima ??

#11 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 28 October 2012 - 21:38

E pa dobro...znači, razbušivanje...

#12 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 October 2012 - 21:44

al ne razumem zašto bi pomerao paljenje na 50cc??

#13 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 October 2012 - 21:50

View PostLenko, on 28 October 2012 - 21:38, said:

E pa dobro...znači, razbušivanje...
Jes .... :manijak: Pa i ja sam taj ''zahvat" istrazivao dugo dok nisam pokupio pozitivna tudja iskustva....narocito na MS-u...jedna od njih..
http://www.mojskuter....html#msg533434

#14 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 28 October 2012 - 21:50

Jbg sad...Plameni, Cvele, Alien su saglasni...misliš da sa 50ccm nema efekta ? Bez rez auspuha ?

#15 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 October 2012 - 22:01

View PostLenko, on 28 October 2012 - 21:50, said:

Jbg sad...Plameni, Cvele, Alien su saglasni...misliš da sa 50ccm nema efekta ? Bez rez auspuha ?
Ma probaj pa ako ti se ne "dopadne" :manijak: vrati namotaje na pocetni polozaj...to je bar najmanji problem...

#16 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 28 October 2012 - 22:24

View Postcvele, on 28 October 2012 - 22:01, said:

Ma probaj pa ako ti se ne "dopadne" :manijak: vrati namotaje na pocetni polozaj...to je bar najmanji problem...
Pa drugo mi i ne preostaje...

#17 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 29 October 2012 - 11:02

Tako je...

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 29 October 2012 - 11:30

tačno se vidi da ne pratiš teme, ovde na forumu smo svi pomerali paljenja, ja imam bar 5 tema u kojima sam to radio... neverovatno da plameni treba to da ti kaže pored nas svih ovde, koji slikovito i tekstualno to prezentujemo svima...
... pomeranjem paljenja se dobija ranija varnica i ranije paljenje goriva... to prouzrokuje veću temperaturu i nešto veći pritisak na nižim obrtajima kao i veći obrtni moment..

dakle povećava se snaga do nekih 10000 obrtaja, a nus pojave su povećana potrošnja i veće grejanje motora... konkretno za base setupe smo radili do nekih 19 stepeni, u nekim slučajevima 21 pre GMT, dok je fabrički na minareliju 12 ili 13 nisam 100%...

ima efekta i na 50cc mašinama, naravno da se oseti dobitak snage i sa serijalom, samo neće biti veće krajnje brzine... jer mašina neće ići u višlje obrtaje, a ti nemaš više od fabričkog prenosa.. prema tome dobijaš bolji start, za uzvrat povećane potrošnje...

#19 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 29 October 2012 - 11:55

Mario, ne znam šta da ti kažem...uvek sam preskakao stvari koje me nisu interesovale, a još me nisu ni zanimale...Ditek je takva mašina, kojoj se bez kita, pogotovo nabuđženog kompjutera, ne radi ništa - nema efekta. Međutim, kako je Minarelli postao aktuelan, stvari se drastično menjaju, samim tim i otvaraju nova interesovanja...Za sad, ostajem na serijali, ali rado idem napred..."upalila mi se lampica" dok sam čitao Plamenov post i eto...vidim da je u pitanju odvrtanje 4,5 šrafova i malo igranje sa biaxom, pa rekoh - ajde, ništa ne košta, a može da se vrati nazad u normalno stanje...A sa druge strane, nemam u praksi nikog s kim bi mogao praktično to da isproveravam i vidim na licu mesta...a i da se konsultujem...tako da mi je ovaj forum ko bukvar..pa lagano...

Edited by Lenko, 29 October 2012 - 11:57.

#20 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 29 October 2012 - 15:53

mario ja ne vidim nista lose u tome sto lenka treba malo ubediti.i ja sam bio nepoverljiv dok mi cvele nije objasnio.ni ja to nisam znao,al eto naucih od cveleta.ja stojim iza toga da se niko naucen nije rodio al eto pitas kad ne znas.nije sramota ne znati..tako i lenko nije bio siguran kao ni ja kad je trebalo prvi put uraditi

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users