Jump to content

Peugeot trekker road

34 replies to this topic

#1 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPeugeot Trekker road

Posted 13 May 2013 - 11:52

Dobio sam skuter Pežo od brata(da je to sve bilo kako treba ne bi kod mene ni završilo) . U pitanju je Pežo trekker road 2t, 49cm3, AC. Na njemu je sve serijski.
Attached File  IMG_8682.JPG   520.71K   48 downloadsAttached File  IMG_8685.JPG   542.96K   54 downloads

Motor radi ali ide jedva oko 60 po satu njegovom. i dosta mu treba da ubrza(verovatno krece iz druge) a trosi kao da je vec tjuniran, oko 5-6 l na 100km. Na 2/3 gasa dodje do tih 55-60 i kad okrenem gas do kraja samo se cuje blago uuuuu a ne povecava brzinu vise. svecica je braon boje pa mi se cini da ima dobro sagorevanje. Voleo bih da ga malo sredim i utegnem ali neznam odakle da pocnem, tj. koji su najbitniji delovi prvi za zamenu. a i budzet mi je malo oganicen pa ne bih da pogresim negde. rastavio sam dekl i video da je kais za zamenu jer se smanjio za 1mm ali da li da kupim ovaj kao sto je kod njega ili neki drugi.Attached File  kasi oznaka.JPG   350.94K   53 downloads
tu sam video i da ne izlazi do kraja na kvacilu (verovatno zato sto je potrosen) Attached File  kais i kvacilo.JPG   395.71K   57 downloads
rolnice su isto za zamenu pa koje bi bile najbolje, na njemu su neke no name i nepise gramaza ali dig.vagica kaze 9g. Attached File  variator rastavljen.JPG   296.22K   72 downloads
Na kvacilu je centralna crna ne pise koji proizvodjac
Voleo bih da mu uradim neki laki tuning tj da ima lep start i neku krajnju od 80kmh. a nadam se da je to izvodljivo sa nekim ogranicenim sredstvima od oko 150e?
Attached File  rastavljen motor.JPG   470.63K   59 downloads
Hvala unapred za bilo koji dobar savet a i za kritike :ziveli:

#2 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 May 2013 - 12:32

Kupi neki sportski auspuh technigas trek,leovince...i jos neki sportski variomat.Ja msm da ti je taj limic pored variomata blokada njega trebas skinut.

#3 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 May 2013 - 12:40

Opali mu Tecnigas Trek,rolnice lakse,mislim da su mu ove od 9gr preteske,tvrdje oprugice na kvacilu i cepaj,i malo veca dizna,ustelujes i to je to... Lep ti je skuter,jako neobican...

#4 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd

Posted 13 May 2013 - 12:52

@stefan p ne verujem da ima blokadu jer je star 98-99 god, a taj limcic drzi onaj poklopac sto ide preko rolnica pa neznam ako ga skinem da ne ispadnu napolje
@ mikac 93 neznam da li mu odgovara Trek od piaggia posto bi mi drug dao za 3soma. a mislio sam mozda da mu menjam karb. posto je onaj gurthner 12mm cisto sranje pa neznam da li ima da se nadje negde dellorto 17,5 polovan. i koju jacinu oprugica na kvacilu staviti.

#5 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 May 2013 - 12:59

Nemoze od Piaggio agregata,to su dva razlicita pojma,treba ti za minareli vertikal masinu auspuh,a kad stavis Trek onda ces videti da li trebaju oprugice ili su te sto su sad dobre,i tako sve,probas pa vidis sta mu fali i menjas...

#6 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd

Posted 13 May 2013 - 16:07

Onda uzimam trek, ali moram mu menjati kais a neznam koja je dimenzija za ovaj moj Pug. znam da je 18mm sirina ali koju duzinu da uzmem. I da l neko ima polovan dellorto karb 17,5mm da prodaje ili trek?

#7 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd

Posted 13 May 2013 - 17:00

a nesto ovako, jel bi to moglo za pocetak? http://www.motobikes...67-2d327a3b41ef

#8 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 May 2013 - 17:01

Ne valja link...

#9 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd

Posted 13 May 2013 - 17:12

http://www.motobikes...67-2d327a3b41ef to je bullet vertikalni
a nasao sam i http://www.motobox.r...roduct/view/1/7 koji kaze da je za mog puga a i ovaj vertikalni minareli ali nema mog http://www.motobox.r...oduct/view/1/58
ili ovaj http://www.motobox.r...oduct/view/1/46
Izvinjavam se unapred ako sam dosadan, nov sam u ovom pa ne bih da pogresim nesto, a i ovako nemam puno kinte, ali skupice se valjda za malo sredjivanja :ziveli:

Edited by bokibg, 13 May 2013 - 17:15.

#10 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 May 2013 - 17:20

Zato sluzi forum da pomognemo jedni drugima,moze i Bullet da radi,ali mislim da bi bilo bolje da dodas jos malo para pa cepas pravi auspuh,a na sajtu motoboxa ima samo jedna slika treka,moras nazvati pa pitati da li imaju na stanju za tvoj skuter...

#11 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd

Posted 13 May 2013 - 17:28

HVALA Mikac, zvao ali nemaju trenutno trek za moj pugic. a bas sam se naprzio da ga malo utegnem i vozim.

#12 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 May 2013 - 17:30

Pogledaj na Kupujem Prodajem mozda ima nesto za tebe...

#13 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 May 2013 - 18:58

Taj limic nema neku ulogu,on ti je blokada skini ga slobodno...

#14 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 13 May 2013 - 20:14

Imam ja spuh za tebe technigas u extra stanju bio je isto na trekkera od mog brata.. ako te zanima javi se na pm

#15 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 13 May 2013 - 20:21

A imam i kit ako te kojim slucajem zanima.. :4u2ap3b:

#16 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd

Posted 25 May 2013 - 23:26

Malo da apdejtujem, @stefan p U pravi si bio sto se tice varia i onog limica, skinut i dosta bolji odziv na gas.
Menjan kais, stavljen Dayco 768x17.5, i ceka se Trek od adama. (trebalo bi da dojde do utorka).Samo sa ovim malim podesenjima dosta bolje ubrzanje bolji odziv na gas, ali sve vece sumnje da CDI ima neku blokadu posto dosta brzo dodje do maximalnih 55km/h ali preko ni da bekne. videcemo kad stigne trek da li ce se stanje popraviti.
PITANJE: I dalje ostaje problem kad sse daje gas na 2 trecine ide lepo a kad se doda gas do kraja samo se promeni zvuk motora(pocne da se malo vise dere) a ne dize ni obrtaje ni brzinu.

#17 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 25 May 2013 - 23:37

Mozda je mala dizna...

#18 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd

Posted 25 May 2013 - 23:43

E to jos samo nisam gledao, Sutra rastavljam karb pa cu videti. hvala na savetu

#19 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 26 May 2013 - 16:22

Ma taj pleh nije nikakva blokada, isti je slucaj kod mene na piaggiu. Pleh sluzi tome da kada se podmazu rolice da mast ne leti unutar dekla. Pogledajte tu sliku variomata gore pa cete vidjeti da je na variomatu gumica crne boje (kod mene je crvena) a na plehu utor za tu gumicu.

#20 bokibg

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoBeograd

Posted 26 May 2013 - 18:53

@mrgood jeste to tako i ima ta gumica, ali kad sam vratio vario bez pleha dosta se lakse razvrti i bolji je start.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users