Jump to content

Zamena antifriza - Malaguti

Malaguti antifriz

2 replies to this topic

#1 nino

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 2 posts

Posted 10 December 2012 - 16:41

Zdravo svima, htio sam zamjeniti antifriz na mom skuteru Malaguti Centro 160 ali nesto mi ne ide sve kako treba.
Skinuo sam crijevo koje dolazi do motora i skinuo svu vodu, iz boce i iz hladnjaka sve ukupno nekih 2 litara tecnosti.

Sada kad sam krenuo da sipam novi antifriz uspio sam samo 0.5 litara da sipam i boca je puna. Probao sam da upalim motor i sacekam da se upali ventilator da bi povukao vodu i tako sipam ostatak, ali to se nije deslio, temepratura je otisla skoro do maksimuma, ventilator je radio ali temepratura je stalno rasla.!

Moje pitanje je kako da dodam ostatak antifriza jos 1.5 litara sto ej ostalo? Kako da motor povuce vodu u svoj ssitem? Da li Malaguti Centro mozda iam neki ventil za ispustanje zraka?

#2 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 10 December 2012 - 17:07

jesi pogledao da li na glavi motora, tamo gde dolazi crevo dovod vode ima neki šrafić za ispuštanje vazduha?? njega bi trebalo odrvnuti dok radi motor..

#3 jog

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 6 posts

Posted 24 December 2012 - 13:43

pri izmjeni tekucina za hladenje vazno je ispustiti van sve, dobro isprati sustav s vodom da se isperu moguce gluposti iz sistema, onda se motor naginje da sve iscuri iz kilera i crijeva.
Natocis gotovi antifriz (premix) do max crte, odzracis na glavi (na nacin da odsrafis odzracnik ili skines crijevo) upalis skut
naginjes ga lijevo desno, dotocis antifriz, ponovno odzracujes na glavi (i na pumpi ako ima) i ponavljas naginjanje lijevo desno
stavis ga na nogare i dignes prednji kotac 1m od poda na 4-5 sekundi
natocis do max oznake antifriza i to je to

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users