Jump to content

Aerox tuning

377 replies to this topic

#321 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 03 December 2013 - 18:44

Auspuh jeste C30 samo sto su skinuti prstenovi na prigusivacu i prelepljen je karbon folijom...
Sto se tice projekta trenutno stoji ceka lepse dane..A otprilike sam i ja zakljucio da ne moze da se odrzi temperatura na 60 stepeni prosto mi je nemoguce sa tom velicinom hladnjaka,sve i svasta sam probao i nikad nije davalo neke rezultate... Ali buni me nesto kada bi se naprimer duze vozio temperatura nagura u nekim trenutcima do 95-96 stepeni pa se ubrzo smanji po meni je to dosta velika temperatura...

#322 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 03 December 2013 - 20:43

to je prevelika temperatura...tu do 70-75 cilindar isporučuje solidnu snagu iako je na 60c npr jači...dok preko 75c to već nije to!! Ja sam sve opcije probao, ostaje samo da probam kod Marija jer njegov sistem za hlađenje drži 55c uz full gaženje, doduše njegov je MHR Team 2 sa modular glavom...

ne odustajemo Stex, početkom sledeće sezone ćemo imati odgovor definitivno!!

#323 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 03 December 2013 - 21:10

Stex, izvini ne pratim temu, jel imas elektricnu pumpu i koji joj je protok? Jesi probao da stavis neki ventilator iza hladnjaka?

Edited by tuningfanatic, 03 December 2013 - 21:16.

#324 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 03 December 2013 - 21:12

Ima bosch elektricnu, ona ima protok od oko 15-20l. Sad ne zalim ni jedan dinar sto sam potrosio na drugi s6 raing (sa modularnom glavom), ako ne budem imao problema sa temperaturom, ja sam srecan covek! :)

#325 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 03 December 2013 - 23:50

Ne odustajemo nikako moramo da isteramo ovo do kraja...Ventilator nisam probao nikakav da stavim iza jer nije imalo mesta nimalo ali morace i to da dodje...A sto se tice pumpe imao sam prvo onu BGM koja ima nula protok u odnosu na Bosch koju sam nabavio na auto otpadu za 20 evra i koja pravi mini gejzir...Od nekog Opela je sluzi da gura antifriz u radijator za grejanje kabine...Po meni je to mnogo isplativija stvar da se uzme nego BGM pumpa koja kosta oko 70 evra...

Bojane bices veoma srecan ako ne budes imao problema jer ovo je teska muka :)

#326 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 December 2013 - 23:56

stex , možda će dva hladnjaka biti rešenje

#327 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 04 December 2013 - 00:08

Mario i ta ideja je bila u planu ali nikako nisam uspeo da spakujem dva hladnjaka pa sam odustao od toga....Izgleda da ce jedan morati da ide spolja na vidno mestonaprimer kod one dve sipke izmedju nogu... Ali otompotom videcemo kako ce biti

#328 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 December 2013 - 00:39

moraš to rešavati, ako ništa drugo onda jedan veliki i dva mala kod nogu od f12 ili ludix-a, pa kako stane

#329 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 04 December 2013 - 00:47

Ne izglda lose ni kad se stavi onaj mali hladnjak na dva srafa koja drze spuh, ako meni bude potreban jos jedan tako cu ga staviti...

#330 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 04 December 2013 - 00:54

Čitao sam neki strani forum gde su ljudi pisali da za taj naš MHR 1 mora da idu 2 hladnjaka...ako nakopam ponovo taj forum staviću link...(autor je takođe zanimljivo dodatno nafrzirao cilindar)

#331 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 04 December 2013 - 01:44

Mozda vam najisplativije za te vase MHR cilindre da se nabave polovne modular glave koje su ostale tunerima nakon sto im zaribao cilindar, znam da sam vidjao par komada na ebay-u...

#332 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 06 December 2013 - 17:02

Ja bi preporucio hladnjake sa nekog full crosa,ako mogu da ohlade 250cc 2t onda ce moci i 70cc :)

Posted Image

#333 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 10 July 2014 - 22:39

Da vratim temu iz mrtvih :D Malossi MHR je otisao u nepovrat, zajebao ga osigurac na klipu puko jedan izrisovao sve osim glave.Tako da sam uzeo Hebo Manston Patanegra 70cc sa modularnom glavom zbog boljeg nladjenja. Karter i radilica detaljno ocisceni cilindar namontoran squis 0.6,stegnuto moment kljucem na 1.2 kg stavljena sve svecica NGK br10es za razradu.Smesa napravljena 3%,E sad po papirima sto sam dobio uz cilindar pise da glavna dizna ide 145 a low jet 58.Ja sam stavio 145 glavnu i ler diznu 42 koju sam imao najvecu,igla je na pola a sraf za smesu se pokazao kao najbolji na nekih 2 kruga.Pumpa je elektricna Bosch i vracen fabricki hladnjak. Upalio sam ga i radio je prvo u mest pola sata pa sam ga ugasio da se skroz ohladi i opet je radio u mestu pola sata na nekih 3000 obrtaja sa povremenim dodavanjem gasa do 6000 u drugom delu.Temperatura dok je stajao u mestu bila je nekih 75 stepeni.Posle toga sam ga provozao nekih kilometar sa obrtajima ne vecim od 9000 i temperatura nije presla 65 stepeni sa tom laganom voznjom. Cim sam se vratio proverio sam svecicu i cinila mi se malo belicasta pa sam stavio diznu glavnu 150 cisto da ne zajebem stvar da ne bude da ima malo goriva. I kada sam stavio 150 diznu previse je nalivao skoro uopste da nije mogao da ide,pa sma probao sa 148 i ista prica,i na kraju sam vratio 145 opet i opet je prelivao ali malo manje i onda me je prekinula kisa pa sam odustao za danas. Zamolio bih vas da mi pomognete (objasnite) kako najsigurnije da nastelujem karburator?
Evo nekih slika i slika svecice koja je nova pa je mozda zbog toga belicasta.

Posted ImagePosted Image
Posted ImagePosted Image
Posted Image

#334 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 10 July 2014 - 23:22

Jbg, karb se ne steluje sa novom svecicom. Mora biti polovna da bi pokazala boju.

#335 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 10 July 2014 - 23:46

A jbg kad nemam koriscenu :D

#336 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 10 July 2014 - 23:57

Opaa vidi exluzivnog pakovanja u drvenoj kutiji...
Nema veze što je nova svećica, pokazaće i ona boju samo joj treba malo vremena...

Što se tiče štelovanja karba, jednostavno kreneš od velike dizne pa spuštaš sve do momenta kada nemaš više trokiranja...naravno ne treba se ni tu zaustaviti nego i posle toga probati sa manjom diznom kako bi video sa kojom je motor jači....
računaj da što je temperatura motora veća smeša može postati bogata, npr sa istom diznom na radnoj temperaturi od 65c i 75c motor se neće isto ponašati....Te razlike su pogotovo izražene kod high end cilindara!!

Nemoj da se bojiš, tu dok probavaš tamo amo bez dugog držanja punog gasa ne možeš ništa zajebati...probaj dok ne ubodeš onu pravu i ne oslanjaj se svaki čas na boju svećice, moraš da osetiš kad je motor najjači...tek posle potvrdi to i sa bojom svećice...

#337 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 11 July 2014 - 00:15

Pakovanje je vrh,posluzice za neke srafove i ostale sitnice :D

Cimam se oko toga da ne zajebem nesto prilikom tog pocetnog stelovanja mozda da zalepi, a ne vozi mi se jos na punom gasu ostavio bi ga jos malo mozda da se razradi u mestu,pa onda da krenem stelovanje full gasa.

I planiram da stavim ventilator iza fabrickog hladnjaka koji bi po meni trebao uvek da radi,samo moram da proverim da li ce to sistem punjenja moci da izdrzi,zavisi koliko jak motor bude na ventilatoru.

#338 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 11 July 2014 - 19:55

Skoro isti cilindar kao moj Moj je Hebo Manston Revolution koja je razlika izmedju ta dva? :D Inace rox izgleda brutalno srecno sa novim cilindrom :welcome1:

#339 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 12 January 2015 - 22:22

Da napisem nesto i ja da ne mislite da je projekat mrtav :) Na skuteru je sad pred kraj sezone pukao kais malossi kevlar i guma na usisu je pocela da popusta zbog tezine karburatora jer nije imao nikakv nosac koji cu morati da napravim. Nastelovan je lepo ide dere se jos vise ;) temperatura drzi na 70-75 sve super :)
Pre neki dan sam nabavio rezervne kaise malossi kevlar i gumu na usisu i uzeo sam nesto interesantno, Stage 6 R/T radilicu, koju cu ubaciti u blokove jer nemam bas nesto poverenja u ovu motoforce.

Posted ImagePosted Image

Edited by Stex3105, 12 January 2015 - 22:22.

#340 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 January 2015 - 22:49

Poznata mi radilica... cestitamo

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users