Jump to content

Zamalo pokojni

56 replies to this topic

#41 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 11 October 2016 - 14:26

Aksidentna situacija ...vozim pre par dana Aliena sirokom magistralnom ulicom , bio sam na oko 80+ km /h ...ispred mene na 70-80 metara taksista sporo vozi ...pocinjem da ga zaobilazim u sirokom luku, sumnjiv mi je nesto , sporo ide , verovatno gleda gde da skrene , ne gleda u retrovizor ...prst mi je na sireni i taman da mu kmeknem i upozorim ga na preticanje , on bez ikakvog upozorenja pocne skretanje levo i ulazi mi u putanju ...na svu srecu Alien odlicno koci na oba tocka, sabijem obe kocnice na samu granicu blokiranja , malo je zacvilelo i proletim pored njega sa oko 30-40 ...govorom tela mu pokazujem , jes` ti normalan , okrecem se vrtim glavom i uvrcem rukom ...nije se nesto potresao , a da se sve ovo desilo sekundu - dve kasnije , pitanje je kako bi se sve zavrsilo ...jbo budalu ...

#42 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 25 October 2016 - 19:20

Ajde da se dodam i ja na spisak,imao sam situaciju od pre msec dana,spustam se niz resnicko brdo(poprilicno strmo) glavna ulica,curka ceka da se ukljucu sa desne strane,nailazim na pesacki ispred raskrsnice i ona krece,a u mene zinula kao da hocu da joj napravim dete...Kocim sa obe ruke u isto vreme,ali sam sa tim i blokirao rucicu gasa koja je bila negde na trecini,skuter pocinje da mi se migolji ispod mene,pada samo on a ja ni sam ne znam kako sam izveo da ostanem na nogama...Zip se ugasio,curi gorivo iz rezervoara,gledam ga i place mi se...Tu vec stupa arsenal pogrdnih reci,spisak uze i sire familije i kucnih ljubimaca...Tu sam za dlaku odustao od voznje skutera,jer sam skut kupio nedelju dana pre toga,a nisam se ni priviako na njega niti on na mene...

#43 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 26 October 2016 - 00:11

Heh, jbg, prvo pravilo vožnje na dva točka je misliti i umesto drugih učesnika u saobraćaju, ne može se nikom verovati, dobro je da se unapred proceni dali nas drugi učesnici uopšte primećuju, pa čim je sumnjiva situacija, oprez, usporiti za svaki slučaj i biti spreman na izbegavanje ili naglo kočenje.
Ali ne sekiraj se, svima nama se takve stvari dešavaju, samo je stvar iskustva koje se stiče kilometrima, ne treba se demoralisati, skut se popravi pa na put, samo pažljivije, bitno je da tebi nije ništa.

#44 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 October 2016 - 10:08

Ma, uprkos iskustvu , nikad ne znas sta moze da se desi ...moras imati oci ko u sove kad si u saobracaju , bezobrazluk i nepaznja na sve strane , ruka uvek mora biti na kocnici , opreza nikad dosta ...

Ja danas opredelim se da odem na brzinu do pijace za squta umesto Matica ...na glatkom putu na bulevaru , a vlazno od kise pri brzini od 50-60 km/h pri normalnom dodavanju gasa proklizi mi zadnji tocak , nije bilo nista kriticno , ali preseklo me ispod dijafragme , eto koliko skuter nije za vlazan kolovoz , tu ne pomazu nikakve gume kad je glatko i vlazno ...oprez pri naginjanju i kocenju , a narocito na beloj liniji pesackog prelaza ...

#45 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 28 February 2017 - 12:43

Mislim da nema potrebe pricati o apsulutnoj paznji koju moramo imati u saobracaju kad vozimo nase cetvorotockase,danas opomena da su uspavani i ne odgovorni klinci(skuterasi-kamikaze) na ulicama.Obilazi me klinac sa skuterom sa moje DESNE strane.I sta bi ja trebalo da kazem njegovoj mami,tati,devojci...Zasto je mali poginuo...Dovoljno je bilo da se prestrojim u desnu traku...
Pre neki dan tragicna nesreca sa poginulim bajkerom u okolini Kikinde nas opominje da i kad dva tocka vozimo,moraju oci da nam budu velike kao sarme.
Tuzno,ali toga ce biti svake godine...
Zato Vas molim,otvorite 6oro pari ociju u saobracaju i dajte primer da smo savesni ucesnici saobracaja.

Ziveli...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Edited by vlayco85, 28 February 2017 - 12:44.

#46 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 May 2017 - 10:22

Danas se vracam iz bonicke ambulante , idem peske blizu sam na svega 300 metara od glavnog ulaza ...na ulici komsija stoji pred kapijom ...pozdravimo se, stanem malo da popricam sa njim ...kako si ? Nikako , pre dva dana zenu mi pred kucom ( bukvalno naspram njega na pet metara ) na bulevaru na pesackom prelazu i na istom mestu gde je moja zena nastradala pokupio jedan kolima...u Beogradu je u klinickom centru u komi ima krvarenje u mozgu , pitanje je sta ce biti od nje ...

A htela je samo da predje ulicu na pesackom prelazu ... :(

#47 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 08 May 2017 - 23:31

Auuuu bokte pa koji je to maler napao?

Sent from my iPhone using Tapatalk

#48 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 09 May 2017 - 15:41

I jos jedan komsija slomio ruku , zamalterisana u gips , video danas u prolazu ...ulica ukletih ...

Nego , i ja danas ....ulazim u kruzni tok sa Maticom vozim desnom , spoljasnjom trakom , jedan sa moje leve strane me markira , zaklanja mi svojom visinom pogled ...u kruznom toku vec vozi jedan , na svu srecu bio je oprezan , smanjio brzinu , bio mu sumnjiv ovaj sto je mene zaklanjao , ja proleteo ispred njega iako sam kocio ...da je nesto bilo , ja bi bio kriv 100% , ovako , kocio , nisam uspeo da stanem , proleteo ispred coveka ...

Sa kocnicama se mora podhitno nesto uraditi , pre neki dan promasio moju cupriju za dva metra , nisam uspeo da stanem na vreme ...prednja kocnica jedva da radi zadovoljavajuce , nije dovoljna za zaustavljanje , a zadnja radi jako slabo , tek jedva da koci , moram za prvu ruku skinuti tocak da pregledam i vidim sta je ...Projekat diska mora sto pre na delo ...

#49 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 May 2017 - 20:55

Nemo se zajebavaš Mišo da opucaš tako već bolan.... samo ti to ne daj bože fali... pu pu pu

Sent from my iPhone using Tapatalk

#50 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 25 May 2017 - 19:52

Danas izlazim iz svog dvorista iz kapije na trotoar ...da sam izasao samo pola sekunde pre i jedan korak ranije, propici biciklista tik uz kucu i to bas brzo ...razneo bi me ...i to nije prvi put , to se vec desavalo ...zalepe se uz kucu , voze dosta brzo , pa treba biti oprezan i kada izlazis na trotoar ...nismo mi krivi sto nema biciklisticke staze ...mos` poginuti i od bicikla...

#51 GoranPerak

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoBeograd - Bele Vode
  • VozimVespa Sprint 50

Posted 01 June 2017 - 08:12

Juče dve situacije,verovatno mi nije bio dan...

Prva situacija,ulazim na kružni tok na novom mostu preko Ade,hvatam priključak ka NBG isprad mene u kružnom toku neki smrdljivi kamion,a iza njega ostaje trag (nečega).Ne mogu da ga zaobiđem,nisam tako brz,a u traci pored mene vozilo i iza mene bukvalno mi u dupetu neko vozilo.E sad,ono što ostaje iza kamiona je neko masno sr.nje i kako sam malo oborio motor pri manevru,tako počinjem da se kližem...jedva sam se izvukao,još sam posle morao da brišem gume :angry5:

Druga situacija,krećem kući i prolazim ulicom koja sa oba strane ima parking.Normalno vozim i samo odjednom pod 90c izlazi sa parkinga žena sa nekom iščukanom Škodom Oktaviom,onako opušteno,ni ne gleda da li neko nailazi.Promašila me je za nekoliko cm,nisam stigao ni sirenu da uključim kako je izletela...

#52 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 01 June 2017 - 09:34

žene u izlasku sa parkinga ili uključenje na ćupriju ispred kuće su preteći jazz

#53 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 06 June 2017 - 21:51

Budala me sece na raskrsnici ko motela 1000ruza,blokada oba tocka posto je izleteo na 3m ispred mene,krenulo rvanje i tocak dobio po nosu,izgleda da je pukla osovina prednjeg tocka,a ja sad niti imam alat ispod sedista niti mogu da razdvojim klipove u celjusti da probam da vratim tocak...cekajuci godoa...ili ti slep...
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Da slike su sa lica mesta,tj desilo se pte pola sata,a ja kao da cekam da uzri sčjiva ranka

#54 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 June 2017 - 19:31

Auuu majko mila pa šta je ovo, sve same nezgode....srećom nema povređenih ako se ne varam?!

#55 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 08 June 2017 - 07:27

Osim živaca,niko drugi nije stradao.

#56 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 June 2017 - 09:06

U, Vlajko , sunce ti Japansko ! Dobro si prosao ...tocak je gotov , kako je prosla viljuska , jel` citava ?

#57 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 08 June 2017 - 18:59

Viljuska je citava,danas sredjen tocak kod vulkanizera...,meni samo nije jasno kako je tocak izleteo,a viljuske nisu pukle ili se iskrivile...

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users