Jump to content

Kako napraviti auspuh+slike sa dim.na str. 4...

270 replies to this topic

#221 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 10 August 2016 - 18:00

To se zove stinger i on treba da je oko 60% od promera grane

#222 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 August 2016 - 18:48

Dobro, napravicu ga tako, 60% od promera grane, hvala :) sutra ce valjada grana biti gotova pa ubacujem slike

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

#223 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 10 August 2016 - 19:05

Svaka cast na volji i trudu, mene isto ceka da izbunarim cevku za stinger koji mi je pukao

#224 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 August 2016 - 19:38

A nece biti tesko iskriviti, peska nabiti i video sam kod gazde da ima onaj djavo kao dizalicu za krivljenje cevi, menjas samo umetak u zavisnosti koji ugao hoces i pumpas i to je to :D

I jedno pitanje, jel vredi cimati se i praviti elasticnu vezu na kraju stingera gde je top povezan?kao sto i je original na stage6. Koja je prednost toga a koja mana?

#225 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 10 August 2016 - 19:59

Vredi kako da ne, tu je prekid vibracijama i spas od pucanja, mada možeš i kao tecnigas da uradiš ušice i spakuješ deblji klingerit

#226 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 August 2016 - 20:14

Aha, dobro to cu kad zavrsim granu, onda cu se time pozabaviti, vise mi se svidja kako na stage6 to izgleda, al otom potom :)

#227 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 10 August 2016 - 22:24

Fin posao si započeo, biće malko ebade oko grane ali nema druge...deo po deo pa pod uglom seći...

#228 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 11 August 2016 - 08:31

Da,i meni je kao bravaru veliki problem naci cijev za granu jer cijev tog promjera nisam nikad vidio. Ako se zasijeca onda kod varenja treba paziti da nam var ne probija unutra,jer ce onda to iznutra biti grbavo i usporava protok ispusnih plinova. Ja sam cijev za stinger savijao tako sto sam nabio unutra pijeska,zacepio krajeve plutenim cepovima,zagrijao i savio. Nije se nigdje spljostila. Mozda bi se i grana mogla tako izvest s obzirom da imas lim 1.2 mm.

#229 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 11 August 2016 - 08:43

Ovo sto sam do sada vario, nije nigde probilo, tako da to nece biti problem. Kontam da cu zacecati cev i kriviti je tako mi je najlakse, videcu jos kad pocnem

#230 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 11 August 2016 - 08:57

Ja sam cijev za stinger savijao tako sto sam nabio unutra pijeska,zacepio krajeve plutenim cepovima,zagrijao i savio. Nije se nigdje spljostila.

e a kako si je zagrejao? msm kako se ta pluta nije upalila ?

#231 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 11 August 2016 - 09:45

Pa zagrijao sam brenerom, ali uzmes duzu cijev, recimo tebi treba 20 cm a ti uzmes cijev od pola metra i savijas ju na sredini, tako da se krajevi bas i ne zagriju.

#232 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 11 August 2016 - 12:33

I ja sam brenerom zagrevao tu sto sam hteo za granu da iskrivim ali nisam uspeo jer sam ja na meru odsekao i tih 13 cm ili koliko je vec bilo je nemoguce iskriviti rucno, pa sam odustao, jedino duzu cev pa polugu neku napraviti ili na onu kao dizalicu sto sam gore pisao, al necu ni tako nego cu iz delova :D

#233 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 11 August 2016 - 14:59

Ako cijev ne punis s pijeskom i savijas na hladno,to je nemoguce da bude glatko. Pojavit ce se visak materijala na unutarnjoj strani radijusa.

#234 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 11 August 2016 - 16:10

Ma napunio sam al je kratka cev bila nisam nikao mogao da je uhvatim i nezgodno mi bilo iskriviti, trebao sam duze parce napraviti

#235 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 11 August 2016 - 18:59

I evo kako grana izgleda, meni se ne svidja kako to sada izgleda, tj ne znam kako cu to sve izvariti, sa aparatom na elektrode tesko.

Prva krivina sto ide iz cilindra je najzajebanija a i fali mi jedno malo parce od 1.5cm kako bi spojio ta dva dela... pravio sam po dimenzijama sa skice ali se to vrv izgubilo od seckanja i krivljenja grane, nadam se da tih 1.5cm sto budem ubacio nece biti neki problem jer onda nije isto kao original a ne mogu drugacije da spojim... rezovi su dosta blizu a drugacije ne moze jer onda ne mogu na krivini dobiti, a nisam hteo velike delove da isecam da ne bude ostra krivina..

Attached File  20160811_190719.jpg   5.4MB   34 downloads

drugi deo, tj druga krivina je okej po meni, al ne znam jel velik ugao tamo gde se spaja sa rezonom auspuha (onaj deo gde su dve strelice uperene jedna u drugu) tu je sastav, sta vi mislite jel ga treba tu malo otvoriti ili je okej tako kako sada stoji? nisam jos zavario nista.

Attached File  20160811_183623.jpg   3.91MB   38 downloads

I tu granu pravim sada kako mislim da je najbolje, gledam malo po netu slike neke, da vidim kako to izgleda, pa da priblizno napravim al nije to to, da imam jedan auspuh pored sebe bila bi druga prica, ovako pravim po dimenzijama sa slike i po nekoj mojoj logici :DDD

Attached File  20160811_191105.jpg   6.23MB   34 downloads

Edited by Miri, 11 August 2016 - 19:03.

#236 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 11 August 2016 - 19:02

nisu sve slike mogle da stanu u jedan post, velike su evo jos dve..

Attached File  20160811_190331.jpg   4.64MB   25 downloads Attached File  20160811_190702.jpg   6.25MB   25 downloads

Kako vama se ovo cini? :D

#237 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 August 2016 - 19:18

Bice to odlicno, samo cepaj!

Najbitnija stavka je da pazis da ti prilikom varnja ne pobegne. Traba da ostane dobar ugao zbog ravnog dela prirubnice koji se montira na cilindar, a opet da ti kompletan auspuh ne pobegne od bloka, zbog pravljenja nosaca i montaze. Svaka cast na dosadasnjim radovima!

#238 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 August 2016 - 19:33

Izgleda bas mocno, vec vidim finalni proizvod, ovo je najteze sto si sada resio

#239 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 11 August 2016 - 20:10

Prvo cu prirubnicu zavrnuti za cilindar, pa staviti prvu krivinu, pecnuti na dva mesta da drzi i ostale delove korigovati prema tome, a nosac auspuha nisam pravio to cu na kraju kad ga namestim pa cu onda po spuhu praviti nosac, probacu da napravim na glavnom nosacu elasticnu vezu, jer ako bude tezak spuh da i tu malo zivi. E sad ako budem imao elasticnu vezu na nosacu, da li ce mi pucati na grani? Msm onda ce se on mrdati malo, da li ce grana da strada onda?

#240 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 August 2016 - 20:34

U nosac je svakako pozeljno da se ugradi selen, ako ne i 2 komada kao u Yasunija

16 user(s) are reading this topic

0 members, 16 guests, 0 anonymous users