Kako napraviti auspuh+slike sa dim.na str....
Mario
01 Nov 2013
za unutrašnju meru treba jednog uništiti... ok premeriću i sport pro i nardo, pa ide u temu auspuha
cvele
01 Nov 2013
Nesa BG
01 Nov 2013
Jao, evo zanimacije. Dajte mere pa da svajsujemo nesto. Ja se uzeleo klepanja auspuha.
ALIEN SM
02 Nov 2013
Dajte mere za Yasunija R ...Ja trazio na Netu koliko puta , pa nista nisam nasao ...Ma , krivim Maria sto kad ga je vec imao na sekciji , nije dao izgled i mere unutrasnjeg konusa ...jbg...verujem da bez toga ne bi bio to sto jeste , nije to dzabe napravljeno tako ...
Mogao bi Cvele da nakopa nesto , on je u stanju i zivog mrtvaca da iskopa na Netu...
Mogao bi Cvele da nakopa nesto , on je u stanju i zivog mrtvaca da iskopa na Netu...
cvele
02 Nov 2013
zilke17
02 Nov 2013
Johny
02 Nov 2013
Eh .. taman od kartona da pravim
Koju debljinu kartona preporucujete
sad ozblijno... imam zelju da napravim jedan pa makar ..
jeli duzina grane od cilindra do pocetka spuha utice na preformanse ?

sad ozblijno... imam zelju da napravim jedan pa makar ..

Johny
02 Nov 2013
Na sta tacno utice ? Pomjera rezonanciju ? sta
? Da se ne radi o onom da fluid ili gas teze prolaze kroz duzu cijev nego kroz kracu i sl ?

ALIEN SM
03 Nov 2013
Sve je bitno , al` opet nemamo meru za unutrasnji konus i broj rupica na njemu... nista bez toga , probali su oni i sa tim i bez toga i znaju zasto su ga tu napravili ...nije on dzabe tu , bez toga to nije to ...sa razlogom je tu ...
Nesa BG
03 Nov 2013
Mario
03 Nov 2013
To se lako preracuna O=2rPI
pa je iz ovoga 2r=O/PI
a precnik R je dva puta poluprecnik dakle R=2r
i PI=3.1415 pitagorin broj
Sad samo treba prekalkulisati obime u precnike
R=O/3.1415
pa je iz ovoga 2r=O/PI
a precnik R je dva puta poluprecnik dakle R=2r
i PI=3.1415 pitagorin broj
Sad samo treba prekalkulisati obime u precnike
R=O/3.1415
cvele
03 Nov 2013
Nesa BG
03 Nov 2013
Vid stvarno. Jbg, cim vidim mere za dobar spuh, vise nista okolo ne uocavam

cvele
03 Nov 2013
mrgood
04 Nov 2013
StariCojek, on 02 November 2013 - 20:31, said:
Na sta tacno utice ? Pomjera rezonanciju ? sta
? Da se ne radi o onom da fluid ili gas teze prolaze kroz duzu cijev nego kroz kracu i sl ?

Duljina i promjer grane su glavna stvar. Puno klinaca u mom mjestu je pripasavanjem auspuha sa minarellija na piaggia i obrnuto sje...lo auspuhe. Promjer nikako ne smije biti manji, to znam iz iskustva, a sad ako je milimetar ili dva veci , mislim da to ne igra neku ulogu. A duljina treba da je indenticna originalu. Znam kad sam pravio svoj auspuh (doduse moj je isao na original granu, ali sam ga preradio) da mi je bio problem naci cijev takvog unutarnjeg promjera, a bravar sam. Pa kad je meni problem, vama ce biti jos veci. Jer recimo meni je bilo skoro pa nemoguce naci cijev unutarnjeg promjera 27 mm.
weljko
04 Nov 2013
https://www.google.r...ge2%3B640%3B480 Citajuci ovu temu vidim da vas bune mere ovog rupicastog konusa. Koliko ja zna nemaju svi auspusi to sr*nje
u sebi. Pa me zanima dali je moguce kopirati neki drugi spuh koji nema taj rupicasti konus, i jel ima tu jos neka caka osim toga sto treba pogoditi sve mere u milimetar???