Jump to content

Kymco Super 9 AC

223 replies to this topic

#161 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 19 May 2013 - 17:59

Mislim da ce led trakice leteti dole sa motora ili ce ostati samo da ih gledam u garazi dok je parkiran...sinoc umalo prijavu da zaradim,svadjao sam se sa pandurima 20 min...celo selo vozi sa trakicama i samo mene dr**ju... :) Jos sam pre koji dan napravio neki prekrsaj pa me pandur pustio,al se sad okomio na mene,kad god me vidi odma me zaustavlja i sve zivo mi kontrolise...dobro sto mi ne zaviri i u dupe (da izvinete) da vidi sta ima....Tako da se ne sem zezati sa trakicama,pisace mi kaznu,a to mi je najmanje potrebno :( Kako je kod vas ostalih,jel kaznjavaju za dodatno osvetljenje sto je naknadno ugradjeno?

#162 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 19 May 2013 - 19:28

Prvi put cujem ovo za led trakice...
Bas sutra sam hteo da idem da mi povezu jednu plavu unutar fara...

#163 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 May 2013 - 21:40

sad sam baš opet pogledao, pa tebi nije ništa posebno nakičerisano sa trakicama, samo ono veliko svetlo ispod skutera?! Mislim da ne bi trebali za to da te zezaju, pa samo doprinosiš većoj bezbednosti kad si bolje osvetljen, ne razumem?!?

#164 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 20 May 2013 - 00:41

Pa da..samo to ispod skutera..Ne sija jako,nema sanse da smeta drugim vozacima,a nije ni u boji tako da stvarno ne razumem sto pandurima to smeta?!
Da se nocu bolje vidim to je 1000000000000%...Ali sta da radim?! kazna mi bas i nije nuzna. Opet sam ja samo obican civil,a oni su u uniformi mogu da me :mmhappy3: kako hoce...

#165 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 May 2013 - 00:46

za sada je bitno da nemaš natrag belo svetlo, i napred crveno...

ostalno mislim da nije defiinisano...

#166 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 20 May 2013 - 00:46

View PostVita010, on 19 May 2013 - 19:28, said:

Prvi put cujem ovo za led trakice...
Bas sutra sam hteo da idem da mi povezu jednu plavu unutar fara...

Pa ne znam kako je kod vas,al meni je pandur rekao da na motoru od osvetljenja moze da bude sve sto je fabricki ugradjeno...sve ostalo sto je naknadno dodato mora da ide na atest i na kraju ne predjes tehnicki zato sto u zakonu stoji da samo vozila pod pratnjom smeju da imaju svetlo u boji na prednjoj strani (plava rotacija)...to valjda ni oni ne znaju sta sme,a sta ne sme....nemojte me drzati za rec,to mi je pandur sinoc rekao..ako laze on lazem i ja :)

#167 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 28 May 2013 - 18:17

Ajde molim vas da mi neko kaze ko je skidao devetki sat dali je ovo dek od one male diodice sto signalizira nedostatak ulja?

Posted Image

Rasturio sam masku i polako krecem u montazu street kormana..sa km satom stvarno ne znam sta cu raditi,mislio sam prvo da stavim one male za biciklove ali sam citao tu po forumu i vidim da to nece moci jer mu smeta rad motora...ako nista drugo bar merac ulja moram namestiti makar u home made izvedbi. To sam planirao da uradim isto kao i fabrika,jednu malu crvenu lampicu da smestim negde da se lepo vidi i da je prikacim sve redovno na fabricki merac ulja..

Usput,evo jedne slike devetke od vikenda sa male voznjice :D

Posted Image

#168 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 29 May 2013 - 19:27

Niko ne moze da mi pomogne? :(

Devetka ceka montazu street kormana..samo se jos razmisljam da li da korman ostane siv pa da se slaze sa felnama i deklom ili da ga ofarbam u belo pa da se slaze sa belim detaljima? Stvarno bi mi vasi predlozi dosta znacili da donesem odluku :)

#169 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 29 May 2013 - 22:23

Sta ce ti lampica,gledaj u rezervar :)

#170 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 May 2013 - 23:03

ja sam skidao sat, ali se već ne sećam, mislim da kod mene nije tako bilo, već je bio jedan veći konektor sa više vodova...

#171 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 29 May 2013 - 23:04

Ne bih da se zezam...ulje se ne vidi cim se potrosi iz grla rezervoara za ulje...a ni sa strane se nigde ne vidi rezervoar,spakovali su ga bas bas...
Iskoristio bih stari merac zato sto stvarno tacno radi..uvek pali na 0,5l,proveravao sam.. ja sam mislio da izvucem neku sijalicu na vidno mesto samo da ne bih kvario onu iz km sata..

Mario: pa preostaje mi samo da povezem ponovo sat na instalaciju pa da sam zakljucim sta je sta..mislio sam ako neko zna da mi kaze,da ne bih ponovo sve povezivao :D

Edited by Marko Ledeni, 29 May 2013 - 23:06.

#172 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 May 2013 - 23:12

pa snimi koje boje žice idu od te malene sonde iz rezervoara za ulje... to će biti isto i gore kod sata

#173 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 29 May 2013 - 23:20

Eto jednostavnijeg resenja..toga se nisam ni setio..i ja budala,ne mislim :D

#174 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 27 August 2013 - 15:25

Pre koji dan sam se vozao skuterom i od jednom mi je samo nesto puklo iz auspuha,to mi se desavalo kad mi je svecica losa..probam da upalim motor,kurblam 5 minuta i ne daje znake zivota..probam ja jos par puta i od jednom mi blokira kurbla..ja pop****o...mislio sam da se sistem kurble pokvario pa da je zato blokirala. skinuo sam deklu,vidim da je sa kurblum sve u redu,probam da zavrtim rukom radilicu,nema sanse da je pomerim...eto,sad mi ne gine generalna i otvaranje blokova...
Pozitivna strana cele price je da sam plastike odneo kod plasticara da se lepe,pa posle nosim na farbanje..odlucio sam se za iste boje,jedinstven je ovako..I kupio sam "cipele" za devetku od Gorana koji je clan foruma..

Posted Image

#175 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 27 August 2013 - 20:14

Verovatno je karika zveknula,ali opet ne gine otvaranje masine,ne moras rastavljati blokove sem ako neces lezajeve radilice menjati... A za gume RESPECT!

#176 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 27 August 2013 - 22:02

Pa bojim se da nije neko parcence karike provukao u blokove...a menjacu i lezajeve tako da moram otvarati..
Sto ih vise gledam,sve mi se vise svidjaju... :D

#177 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 August 2013 - 23:43

spremi prvo ležajeve i semeringe pre nego što se odlučiš za taj podvig, malo su nepristupačni i skupi

#178 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 28 August 2013 - 15:29

Pa polako...finansijski ne stojim bas najbolje tako da i da hocu ne mogu da zurim...polako cu svaki dan po malo sredjivati nesto..:seronja:

#179 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 28 August 2013 - 17:58

Iskreno ja nebih izdrzao a da neskinem cilindar i da vidim sta se desilo, mislim da bi mirnije spavao :seronja: ali ja sam takav... Nadajmo se da je sitnica.

#180 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 August 2013 - 19:44

od gledanja nema jeb....Skidaj cil da vidiš šta mu je jadnome...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users