Jump to content

Kymco Super 9 AC

223 replies to this topic

#21 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 March 2013 - 11:44

padaju pingvini i ovamo kod nas, ništa sačekaj malo bolje vreme pa ćeš poslikati...

dakle interesantna je boja pri punom gasu, čak može i 500m da odradi ne mora ceo kilometar ako svećica nije nova...

i kad sličaš gledaj da staviš neki papir ispod da bude bela pozadina, ili recimo crna, samo da nije neki kolor, jer onda bude loša kalibracija digitalca, telefona sve jedno...

#22 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 19 March 2013 - 17:49

Ne bih NGK da stavljam...imam jako lose iskustvo sa njima...dam 300 i kusur dinara za nju i probije mi za dve nedelje..Ja bih stavio denso posto sam vec imao takvu i zadovoljan sam..samo kako da znam koja mi oznaka treba zbog toplotne vrednosti?

Potrudicu se da slike budu bolje sledeci put.

#23 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 19 March 2013 - 17:56

Aha..nasao sam u jednom od ranijih postova :)

#24 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 19 March 2013 - 21:14

Ipak mi treba pomoc..nasao sam da za devetku AC treba Denso W24FR-L,ako ne nadjem Denso,mislio sam Bosch da zavrnem,ali koja oznaka mi je potrebna?

Drugo..negde mi prednji far pusta vodu i kad ga perem hoce da ostane malo vode unutra pa mi se magli,a i nervira me..napred na plastici ne vidim nikakvu pukotinu,a ni na zadnjem (crnom) delu fara ne vidim naprsline,pretpostavljam da pusta na sastavu...da li smem da zagrevam polako sa fenom za skidanje nalepnica da mi zabice ne popucaju,da ga prebrisem iznutra i da ga ponovo sklopim ali da ga zalepim silikonom da vise ne curi voda unutra?

#25 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 March 2013 - 21:16

najverovatnije je dobio malu pukotinu kad si pao, samo to ne vidiš, pa demontiraj far i pregledaj sve...

kod mene su oni mali trouglovi tako prošli gde je pozicija... isto sam imao malu pukotinu, i večito mi se maglilo....

#26 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 19 March 2013 - 21:45

Da da,pri padu je sigurno negde napuko.Otvori far,pa proveri.Za male rupice moze i super lepkom.Kod zatvaranja fara nemoj da koristis silikon vec lepak za sofersajbne.

#27 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 19 March 2013 - 22:47

Sredicu to ovih dana...sto se vise resavam da udjem u garazu i da sredim sve sto sam planirao ono sve vise i vise obaveza oko skole....

Inace,ja sam licno izvario nozicu za kymca,na zalost nisam slikao tok rada posto u vreme kad sam je pravio nisam bio clan foruma pa nisam o tome razmisljao...mogu je slikati sutra cisto da vidite moj rucni rad :)

Isto tako imam u planu da izvarim stender za skuter..to cu slikati od pocetne faze rada do zavrsne pa cu otvoriti novu temu...mozda ce nekom biti zanimljiva :D

Posted Image

pokusacu da bude najpribliznije ovom sa slike :)

#28 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 March 2013 - 00:54

Slikaj da vidimo hand made nogaru,i ja sam mislio ovaj stender da napravim,ne bi izaslo nesto puno para materijal,a lepo bi izgledalo,skup je onaj Stage6...

#29 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 20 March 2013 - 01:48

Hocu,hocu....sutra stizu slike :) Prvenstveno to sto je skup,a posle kad pogledam,nije to uopste problem napraviti..i kao trece,materijal imam,CO2 aparat imam,volje imam,vremena ce se za mog ljubimca kao i uvek ugrabiti :D sad jos lovim nekog ko ima rolere,a da mu ne trebaju,trebaju mi tockici :)

#30 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 March 2013 - 13:35

Ja sam tockice nasao na otpadu,sa nekog tricikla skinuo,bas takve male...

#31 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 20 March 2013 - 14:02

Evo slika moje hand made nozice ;)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#32 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 20 March 2013 - 14:05

Jel moguce okrenuti sliku koja je vec okacena na forum? treca slika mi stoji naopako,ja sam je u kompu okrenuo,ali kad sam okacio na forum ona se vratila u prvobitni polozaj kako sam slikao..

#33 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 March 2013 - 14:50

Svaka cast,ko original... Za sliku ce ti reci neko od iskusnijih,probaj da editujes post okreni je ponovo u kompu,pa ubaci...

#34 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 20 March 2013 - 22:30

Zahvaljujem ;) Nadam se da ce sutra biti lepog vremena pa da slikam boju svecice da se vidi :P

#35 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 March 2013 - 22:50

kada je okreneš na kompu, potrebno je i snimiti je tako okrenutu.. pa tek posle postaviti na forum, dosta programa tipa picassa i sl, samo upamte da si je okrenuo i tako je prikazuju, a ne snime dok ti to ne odradiš...

ovu na forumu pobrišeš i postaviš drugu kako valja...

#36 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 23 March 2013 - 20:11

Evo i jos koja sitnica sto se stylinga tice..:)

Posted Image

Led traka...samo treba da izvucem + i - i da vidim kako cu sprovesti zice i to...inace led trakica ide ispod motora na belu blastiku kao neonka :)

Posted Image

I led pozicija

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Progledala devetka..:D bas su jake ove led pozicije,za dnevno svetlo dusu dalo :)
Kad bude i trakica zalepljena bice jos slika i kako je uradjeno i kako izgleda u mraku :)

#37 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 24 March 2013 - 20:30

Au ove diode svetle ko lude,dnevno svetlo majka mara... A led traka svetli belo?

#38 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 March 2013 - 20:32

koje su to sad diode za farove, jel može malo detaljnije, mislim da će to i meni trebati...I koliki su potrošači u odnosu na redovnu sijalicu??

#39 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 25 March 2013 - 00:30

View PostMikac93, on 24 March 2013 - 20:30, said:

Au ove diode svetle ko lude,dnevno svetlo majka mara... A led traka svetli belo?

Led traka je isto bela,ali ne sija tako jako...kontam da ce lepo izgledati na motoru i da nece izgledati kao las vegas kad prodjem gradom...no dobro,to cu saznati tek kad budem montirao...bice slika :)

View PostPita, on 24 March 2013 - 20:32, said:

koje su to sad diode za farove, jel može malo detaljnije, mislim da će to i meni trebati...I koliki su potrošači u odnosu na redovnu sijalicu??

Ja sam ih kupio na buvljaku na komad i na njima ne pise nista pa nista ne mogu ni da kazem..uzeo sam one koje najjace sijaju i koje se najvise prodaju posto je bilo 20 vrsta...stara pozicija mi je 12V 5W ako ti to nesto znaci..neces sigurno pogresiti ako stavis ;) izvinjavam se na manjku informacija,ali ne razumem se bas tako jako u motore,a jos manje u elektroniku pa mi oprostite :)

#40 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 March 2013 - 18:53

to su te malene smd ledice, samo je bitno koji je priključak, ako je grlo isto kao na poziciji onda pije vodu...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users