Zastava Junior/tomos BT
niksa
23 Mar 2013
Da predstavim u kratkim crtama svoj karting.
Radi se od karting Zastava Junior, na kojeg je nadogradjena masina od Tomos BT-a. Peto stepeni manuelni menjac, idealan za voznju i za uzivanje, pa i za divljanje. Dosta sam se navozao sa njim, i na stazi i po ulici... I naravno dosadio mi je, pa sam nabavio jos jednu sasiju, isto od juniora, sad pravimo novu i poboljsanu verziju ove masine, icice siroki tockovi (od novijih kartinga), masina ide pod turpiju... Bicete obavesteni o tokovima radova. A stari karting je u oglasima i ceka novog vlasnika.
evo par slika i jedan snimak kad sam probavao neki predugacak prenos, pa nije isao kako treba.
Slike

a evo i slika nove sasije
Radi se od karting Zastava Junior, na kojeg je nadogradjena masina od Tomos BT-a. Peto stepeni manuelni menjac, idealan za voznju i za uzivanje, pa i za divljanje. Dosta sam se navozao sa njim, i na stazi i po ulici... I naravno dosadio mi je, pa sam nabavio jos jednu sasiju, isto od juniora, sad pravimo novu i poboljsanu verziju ove masine, icice siroki tockovi (od novijih kartinga), masina ide pod turpiju... Bicete obavesteni o tokovima radova. A stari karting je u oglasima i ceka novog vlasnika.
evo par slika i jedan snimak kad sam probavao neki predugacak prenos, pa nije isao kako treba.
Slike

a evo i slika nove sasije

Mikac93
24 Mar 2013
Jesi ga prodao? Moram ja to provozati,ako ide dobro,nemoj da sednem a on ko baba...
Pita
24 Mar 2013
fino izgleda s obzirom da je ručni rad, i deluje da ide solidno..Jel imaš neke slike novog kartinga kojeg pravite?
Mikac93
24 Mar 2013
jack023
24 Mar 2013
A-a
Nije ručni rad. To je karting Zastavine proizvodnje, samo što mu je Nikola stavio mašinu od BT-a umesto njegove UMO 06

niksa
25 Mar 2013
mikac naleti veceras pa ces videti 
bice vise manje isti takav, samo bolji delovi. Bice uskoro izvestaj.

bice vise manje isti takav, samo bolji delovi. Bice uskoro izvestaj.
niksa
06 Aug 2013
Dugo nisam pisao u ovoj temi, u medjuvremenu je jedan karting prodat, drugi je 80% zavrsen i pre par dana je stigao jos jedan, a vrlo verovatno ce doci jos jedan ovih dana 
Zelenko je dobio turpijanu BT masinu (mere junior/senior i iz glave, kombinovano sve
), sutra stize dellorto 24 phbg, i pocinje izrada rezonantnog auspuha, mislio sam da nabavim od skutera, deluje mi kao da bi odgovarao od kymca pa bi jednim udarcem resio dve muve (karting se retko vozi pa bi dok nije na kartingu ga vozio na kymcu), ali ipak ce se praviti neki naspram ovih kanala...
evo par slika zelenka i prinove

Sad se aktivno radi na kartinzima posto sam uhvatio par dana "lufta" dok nekrene sezona opet, onda 0 bodova od radionice do zime...

Zelenko je dobio turpijanu BT masinu (mere junior/senior i iz glave, kombinovano sve

evo par slika zelenka i prinove

Sad se aktivno radi na kartinzima posto sam uhvatio par dana "lufta" dok nekrene sezona opet, onda 0 bodova od radionice do zime...
Mario
07 Aug 2013
odlični su, moramo jednom i to da probamo...
daj te portmape da ti proteram kroz analizer ako hoćeš
daj te portmape da ti proteram kroz analizer ako hoćeš
niksa
08 Aug 2013
Mario skinucu ovih dana portmapu pa cu ti poslati da analiziras, taman bi mi to znacilo da znam kakav auspuh da planiram.
A sto se tice probe to je najmanji problem, cim bude gotov pozvan si da ga probas.
A sto se tice probe to je najmanji problem, cim bude gotov pozvan si da ga probas.
niksa
08 Aug 2013
Novi kart je danas dobio novi sloj farbe, borimo se sa kocnicama posto su malo zapekle od dugog stajanja, ali ako sve bude po planu sutra/prekosutra ce biti spreman za stazu 

motor malo ociscen i sredjen, u odlicnom stanju, pali na zub, samo treba da radi jedno vreme posto nije dugo radio pa da se potrosi ulje sa kojim je bio konzerviran

i na kraju sklopljena kotrljajuca sasija, ali vec je bio mrak uveliko tako da su slike losije malo, sutra ce biti bolje

motor malo ociscen i sredjen, u odlicnom stanju, pali na zub, samo treba da radi jedno vreme posto nije dugo radio pa da se potrosi ulje sa kojim je bio konzerviran

i na kraju sklopljena kotrljajuca sasija, ali vec je bio mrak uveliko tako da su slike losije malo, sutra ce biti bolje

niksa
14 Aug 2013
Gume su kako tako, nisu bas ekstra ali ce posluziti, inace evo jedan snimak od danas, vozi Daniel sa foruma, a ja ga pratim
razradjujemo masinu

Mikac93
15 Aug 2013
Hahahahhahahahahhaha Fratra lud ko i uvek,sto ne skines DMB i opalis nekog BT-a?
niksa
15 Aug 2013
Zato sto je taj kart vec prodat
tj trebam ga poslati ponedeljak/utorak... polako se skupljaju pare za Pulsera, A kategorija je sela pre neki dan, pa bi bio red da je iskoristim

niksa
17 Sep 2013
Crveni junior je ipak ostao u mom vlasnistvu, stanje kako sada izgleda je sledece

Sa njim sam se skoro najvise navozao neko sa bilo kojim kartingom do sada, znaci jedno 4-5dana svaki dan po 3-4h voznje non stop, nas par se menjalo samo na njemu, karting nije ni jedno stucnuo, radi i ide odlicno, jedina mana fabrickom junioru je sto nema kvacilo, nego poguras pa vozis, iz tog razloga bude malo lenj na startu ali kasnije se masina veselo vrti.
A sto se tice zelenog to je posebna prica, to je Azdaja, taj bljuje vatru
znaci ide odlicno, vuce nenormalno, nisam ni sam verovao da ce tako raditi. Port mapu nisam skinuo, zato sto sam zurio da sklopim masinu i tako je ostalo, preko zime cu skinuti cilindar pa cu i mapu skinuti, posto nebih sada da ga rastavljam. Auspuh je Leo Vince TT za piaggio koji pasuje na saraf, karburator je za pocetak Bing 21 od CTXa (fi 20mm). Zeleni ide blesavo, evo jedna slika i snimak iz mesta, dok nebude snimak voznje.

Sa njim sam se skoro najvise navozao neko sa bilo kojim kartingom do sada, znaci jedno 4-5dana svaki dan po 3-4h voznje non stop, nas par se menjalo samo na njemu, karting nije ni jedno stucnuo, radi i ide odlicno, jedina mana fabrickom junioru je sto nema kvacilo, nego poguras pa vozis, iz tog razloga bude malo lenj na startu ali kasnije se masina veselo vrti.
A sto se tice zelenog to je posebna prica, to je Azdaja, taj bljuje vatru

niksa
31 Dec 2013
Ljudi sretna nova! Neznam kako ko slavi, i kako se veseli ali svima dobar provod...
Dok svi ostali bacaju petarde i kojekakva pirotehnicka sredstva, ja dizem buku na meni najdrazi nacin, voznjom turpijane cvaje
jeste da je trava, ali na asfaltu to radi jos bolje!

I jedan nocni snimak od pre 15ak minuta, mala mu je dizna, to sam sad primetio, trazi vise goriva preko pola gasa, radi boooo cucete sa snimka. Trenutno je 110, ali trebace bar 120tka (zveckanje nije iz masine, zvece rebra od cilindra i kojekakvi sarafi)
Dok svi ostali bacaju petarde i kojekakva pirotehnicka sredstva, ja dizem buku na meni najdrazi nacin, voznjom turpijane cvaje

jeste da je trava, ali na asfaltu to radi jos bolje!

I jedan nocni snimak od pre 15ak minuta, mala mu je dizna, to sam sad primetio, trazi vise goriva preko pola gasa, radi boooo cucete sa snimka. Trenutno je 110, ali trebace bar 120tka (zveckanje nije iz masine, zvece rebra od cilindra i kojekakvi sarafi)