Nekultura u saobracaju
Posted 29 March 2013 - 13:01
Danas sa vracam mopedom iz grada i da stanem na moju cupriju , kad zateknem ovo...
Lepo covek parkirao svoj auto na moju cupriju, onemogucio mi ulaz tako da nisam mogao ni da proguram pored njega, iako je imao mesta na javnom parkingu i malo napred i malo nazad...al` bas ga briga...on je sebe zbrinuo i jbe mu se za drugoga dal` kome smeta ...E, kad te mama nije naucila kulturi , onda cu ja ...po tom pitanju sam jako nezgodan , s pravom...necu da me niko ugrozava...posto ga nisam mogao sacekati da ga pitam sta radi na mojoj cupriji i onemogucava mi prolaz , ostavio sam mu ` obrazovnu ` poruku zalepljenu na staklo...a, ako mu nije sta jasno neka me potrazi u servisu...moj skroman doprinos poboljsanju vozacke kulture...
Posted 29 March 2013 - 13:33
mada razumem da neko stane na 5-10min ali ako stoji više od sat vremena..
Posted 29 March 2013 - 13:38
Posted 29 March 2013 - 14:27
Posted 29 March 2013 - 17:24
Posted 29 March 2013 - 19:03
ALIEN SM, on 29 March 2013 - 13:01, said:
Danas sa vracam mopedom iz grada i da stanem na moju cupriju , kad zateknem ovo...
Lepo covek parkirao svoj auto na moju cupriju, onemogucio mi ulaz tako da nisam mogao ni da proguram pored njega, iako je imao mesta na javnom parkingu i malo napred i malo nazad...al` bas ga briga...on je sebe zbrinuo i jbe mu se za drugoga dal` kome smeta ...E, kad te mama nije naucila kulturi , onda cu ja ...po tom pitanju sam jako nezgodan , s pravom...necu da me niko ugrozava...posto ga nisam mogao sacekati da ga pitam sta radi na mojoj cupriji i onemogucava mi prolaz , ostavio sam mu ` obrazovnu ` poruku zalepljenu na staklo...a, ako mu nije sta jasno neka me potrazi u servisu...moj skroman doprinos poboljsanju vozacke kulture...
Posted 29 March 2013 - 19:33
Evo i primer broj 2 : neki dan se vracamo sa posla zena i ja , a u mojoj ulici sa jedne strane ima trotoar i iza njega red kuca , dok je sa druge strane red zgrada bez trotoara ...mi idemo trotoarom i na pola ulice neki MAGARAC parkirao svoj auto na sred trotoara ! Zbrinuo on svoj auto i bole ga ona stvar kuda ce prolaziti pesaci ! Naravno , ako smo hteli da prodjemo morali smo da sidjemo sa trotoara na put, a bas u tom trenutku iz oba smera su se pojavila vozila koja su se mimoilazila...Naravo, bili smo oprezni , propustili smo vozila , prosli putem pored MAGARCEVIH kola uz rizik da nas neka kola sustignu...i ko bi onda bio kriv ? A, sta da je naisla zena sa kolicima i detetom ? A, sta sa decom koja se u grupama vracaju iz skole i nisu tako oprezna kao mi ? Ja bi takvim bahatim oduzeo kola na malo duze vreme .. PROBAJTE TO DA URADITE NEGDE NA ZAPADU U NEKIM UREDJENIM ZEMLJAMA...
Edited by ALIEN SM, 29 March 2013 - 19:34.
Posted 29 March 2013 - 20:25
Posted 29 March 2013 - 21:48
Posted 29 March 2013 - 23:27
Posted 30 March 2013 - 11:02
Hvala Weseli...
Posted 03 May 2013 - 23:18
Ovo nije nekultura u saobracaju, vec mnogo gore...
Ne verujem kakvim pacijentima se daje vozacka dozvola...
Losa je slika, ali jbg...
Malo da pojasnim na slici je raskrsnica, i ovi se nasli pametni parkirali se na sredini ulice jer im je tu bila najblize...Ne daj boze da se desi neki hitan slucaj pa gde ce da prodju ti ljudi?!? S' kojim glavama oni razmisljaju nisu mi jasni...
edit: Znaci najobicnija raskrsnica u strogom centru grada, ulica pored glavnog trga...
Ovo crno je drvece pa se zato ne vidi sve...
Edited by Vita010, 03 May 2013 - 23:23.
Posted 03 May 2013 - 23:20
Posted 10 June 2013 - 22:01
Smestio lepo covek svog Opela na moju cupriju, za samo dva minuta dok sam bio u magacinu ! A, imao mesta nazad koliko hoces! Sa druge strane ulice isto ...Ali , moja cuprija je magnet za budale...i kakve mere sad da preduzmem ? Slucajno se setih da bi to mogao biti brat od one moje komsinice Sladje preko puta sto se jbemo preko onih nasih macaka, i poslah joj SMS, da posalje ako ima popa u gostima ( brat joj je pop ) , da hitno makne kola...i stvarno , dok sam ja otvorio vrata od garaze , upalio , isterao , pop je vec makao kola...nije se ni izvinio , iako se znamo dugo godina ...jbem ti kulturu, pa makar bio i pop...
Posted 12 June 2015 - 16:50
Grad je prugom presecen tako da je otprilike jedna cetvrtina grada sa jedne strane pruge , neka periferna naselja su tu smestena ...po prirodi posla cesto idem tamo , pa prelazim prugu , pruzne prelaze sa rampama , kojih ima dva - tri duz Mitrovacke trase ,...lose je to sto su putevi pregradjeni rampama , ne postoje nadvoznjaci ili podvoznjaci koji ne usporavaju saobracaj , a zeleznica svojim delovanjem doprinosi i ovako velikoj nekulturi u saobracaju ...
Pre par dana se vracam sa terena iz onih perifernih naselja , rampa spustena , sa ove moje dolazece strane se vec skupilo dvadesetak vozila , a i sa druge slicno ...zvezda je upekla maksimalno , preko 30 stepeni je , gori nebo i zemlja ...na usijanom asfaltu jos i vise , dize se ona fatamorgana od treperenja vrelog vazduha ....proguram se Maticom do skoro same rampe , naravno , stanem , onaj znak blinkuje crveno ...stajga sa vozom se vidi na nekoliko stotina metara niz prugu ...voz u njoj ...valjda ce brzo ...skinem kacigu , ne zna se jel gore sa njom na glavi ili kad se skine ...posle tri - cetiri minuta voz prolazi ...obicno posle minut po prolasku podize se rampa ...ali, sad se nista ne desava ni posle ko zna koliko , rampa je i dalje spustena ...sunce nemilosrdno pece , na asfaltu je pedeset stepeni , iako sam naviknut na sunce , pregoreo sam k`o Arap ruke mi izgorese ono sto nije pokriveno majcom , pece samo tako ...drugo je na motoru , ima hladjenja , a kad stojis izgore ispod lakata sve ...ljudi se unervozili , sviraju , trube , neki se okrecu , skupilo se i dvadesetak pesaka , negoduju ...slabo se ko usudjuje da predje pored spustene rampe , prosle godine sam bio svedok kako je sa druge strane pandur na motoru sacekivao takve , a tu su kazne zestoke , gubitak velikog broja bodova i oduzimanje dozvole vise meseci , kao prolazak na crveno ...
Na kraju , posle oko 15 minuta nikakav voz nije prosao , rampa se otvorila kao da nista nije bilo ...jbem ti drzavu ! Da smo neka normalna drzava ovakve stvari ne bi smele da se desavaju ! Za ovakve stvari , a to nije prvi put , vec se ovo desavalo , nikad niko nije odgovarao , kao da je nase vreme za dzabe ...na ovaj nacin zeleznica znacajno usporava saobracaj sa svake strane po stotinak vozila , i nikog nije briga za to ...ocigledno , neko ne radi dobro svoj posao ,
Na ovakav nacin zeleznica svojim neodgovornim delovanjem jos vise podstice nekulturu kod ljudi , provocira ih da prelaze na crveno pored spustene rampe , prosto ih gura u nesrecu ...neko bi trebao da odgovara zbog ovakvih stvari ...
Edited by ALIEN SM, 12 June 2015 - 16:52.
Posted 12 June 2015 - 16:54
Posted 17 October 2019 - 09:12
Pre neki dan stojim na semaforu , čekam da se otvori da krenem , stoje i ovi na raskrsnici levo i desno od mene ...sa desne strane dolazi neki kombi , staje , vozač drži mob i priča ...to se ne sme - prekršaj za kaznu ,,,koji sekund kasnije , pored njega bočno patrola saobraćajne policije ...E, baš mi drago - sad ćeš naj***..., pogledam malo bolje -pandur što vozi isto drži mob i priča ... ONO ŠTO MU JE POSAO , DA KAŽNJAVA ONAKVE , ON ISTO TO RADI ! Kad se semafor otvorio , bori se da jednom rukom smota na raskrsnici ! Šta više reći ?
Juče stojim na semaforu , čekam zeleno ...kraj mene staje Aprilija ...marsovac , onaj sa dudulejom odpozadi ...malo me zagleda iz radoznalosti , kad se otvorio semafor , on po gasu i ode ...na stotinak metara od nas , stoji auto u kontrasmeru , upaljena sva četiri , al tako ne sme ...dok sam ja stigao , marsovac već izvadio onu njegovu fasciklu ...e, jbg brate ! U toku dana , toga sam video tri puta , ordinira na bulevaru , lovi prekršaje , mora se biti jako oprezan , nemaju milosti ...možda tako i treba ...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users