Jump to content

Malaguti Madison 3 250 ie

39 replies to this topic

#1 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 31 March 2013 - 14:44

Pozdrav drugari, ovaj put u ovoj temi...
Kao sto naslov govori, moram da se pohvalim da sam juce postao srecni vlasnik pomenutog skutera. Skuter je proizveden 2006. godine, i u odnosu na prethodni model donosi nekoliko manjih inovacija: injektor, zadnji tocak od 14 cola, redizajniran vetrobran, satove... Na digitalnom displeju se moze ocitati da je do sada presao nesto preko 30k km - ni mnogo ni malo za svoje godiste, reklo bi se realno. Kao sto se vec zna odranije Madison je neka vrsta kompromisa izmedju udobnosti klasicnih GT skutera i okretnosti i zivahnosti "sportskih" maksi skutera (VXR-ST Gilera, Nexus, Sportcity i sl.). Nisam stigao da ga vozim jer je "na ime kupca" tj neregistrovan, ali nisam odoleo da ne se ne provozam do Miseluka i nazad (2-3 km). Sta reci nego - letiiii :D Narednih dana sledi registracija, pa servis i provera event. zamena potrosnih delova.
Evo i par slicica:
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Nije mi jasno za cega sluzi ovaj taster - kada ga pritisnem nesto se cuje da "radi", da nije "automatsko" podizanje na nogare?
Posted Image

Toliko za sada, nesto sam u velikoj guzvi pa se izvinjavam unapred ako ne budem mogao odmah da ogovorim na pitanja ili komentare koji, naravno, dobrodosli.
:kurbla:

#2 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 31 March 2013 - 15:07

Nek je sa srecom dragane, jako lepo izgleda motor, vidi se i dobro ocuvan :D kako mi smesno sada cpi izgleda pored, madison je prava ladja :kurbla:

#3 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 31 March 2013 - 15:30

Jako ocuvan primerak. Neka te sluzi dugo, dugo. Samo redovno menjaj ulje i nemoj da te guja ujede da teras preko dzombi :kurbla:
To dugme sluzi za gasenje motora. Killswitch.

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 31 March 2013 - 16:23

čestitke, da te dugo i pouzdano služi, vrlo lep motor....

#5 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 31 March 2013 - 16:28

kada daš kontakt ključem i pretisneš njega čuje se zujanje što u prevodu znači da priprema injektor i tome slično.trudi se da pališ motor kada se zujanje završi a ono traje oko sekunde.
jedno pitanje ima li možda podatak na displeju o potrošnji da ne pišem bord kompjuktor?

#6 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 31 March 2013 - 17:06

Hvala svima drugari! Maltene cele zime merkao sam po oglasima neki ovakav skut: i da bude ocuvan, da ne bude preskup, da mi se vizuelno svidja... Bio sam blizu odluke da uzmem jedan VXR 200 2007. ( kao ST 200) ali sam ipak dao prednost Malagutiju zbog udobnosti. Dobio sam i kofer ali ne moze da se zakljuca pa moram kod nekog kljucara da to sredi. Isti je problem i sa sedistem, nece da se zakljuca. Osim tih sitnica uocio sam mali otpor na osovini volana tako da ce se mozda menjati i njen lezaj. Ostalo je sve ok, skut je uzivo kao na slici - gotovo neogreban.
Fantom: tnx!
Venom: nisam nesto analizirao ali video sam da ima switch taster za izbor km/h, obrtaljke, ukupne kilometraze, predjenih km u jednoj turi, napon u akumulatoru, spoljnu temp i jos neke podatke... Sad da li je to bord komp kao kod X9, ne znam.

#7 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 31 March 2013 - 17:17

Ako je kao kod mene, onda nema ocitavanje trenutne potrosnje. Ima samo to sto si gore naveo. Pretpostavljam da ces zameniti ulje i filter.
E sad jedan savet, da ne bi jurio kako da resetujes interval menjanja. Taster koji sluzi za menjanje funkcija na displeju drzis pritisnut i tek onda das kontakt. Displey ce se posle nekoliko trenutaka ukljuciti i resetovace se termin za zamenu ulja.

#8 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 31 March 2013 - 18:13

:superiska:

#9 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 March 2013 - 18:41

Opaaaaa ne mogu da verujem kako si lep skuter uzeo...plus je tako dobro očuvan!! Svaka čast!! mora biti da si presrećan... :superiska:
Svakako treba promeniti:
ulje, filter ulja, filter vazduha...
Treba prekontrolisati kaiš, rolnice, kvačilo itd..

To dugme je killswitch kako su ti rekli i to što čuješ je injektor kad ga upališ...Ček sad jel ima mogućnost digitalnog merenja obrtaja ili ne??

#10 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 31 March 2013 - 19:38

Ma vidim ja Dragan ga nesto nema,kad ono bio u potrazi za dobrom makinom :D Ajd nek je sa srecom 250cc :superiska:

#11 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 31 March 2013 - 19:45

Trebalo bi da ima digitalni obrtomer.

#12 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 31 March 2013 - 19:53

Bas lep max-i nek je sa srecom.

#13 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 31 March 2013 - 22:12

View PostPita, on 31 March 2013 - 18:41, said:

Opaaaaa ne mogu da verujem kako si lep skuter uzeo...plus je tako dobro očuvan!! Svaka čast!! mora biti da si presrećan... :D
Svakako treba promeniti:
ulje, filter ulja, filter vazduha...
Treba prekontrolisati kaiš, rolnice, kvačilo itd..

To dugme je killswitch kako su ti rekli i to što čuješ je injektor kad ga upališ...Ček sad jel ima mogućnost digitalnog merenja obrtaja ili ne??
Pitomire, priznaj da sam dobro kulirao pre neki dan, a vec sam bio dogovorio pazar za subotu - plasio sam se da se nesto ne izjalovi. Imao sam i malo srece jer nisam bio u prilici da putujem i biram uzivo novi motor nego sam od sve ponude izabrao bas ovaj i maltene ga preko slika odabrao. Bilo je i dve-tri godine mladjih "trojki" u ponudi ali im je cena skoro 1000e veca od ovog mog. Srecan jesam ko mali majmun a da li cu biti i zadovoljan pokazace se u eksploataciji: nadam se da nema neku "skrivenu manu" pa sve kucam u drvo dok ga hvalite. Sve ovo sto si napisao kontrolise se pod obavezno cim zavrsim regu. Ima i digitalni rpm...
Damire, mislim da sam ga vec resetovao igrajuci se sa tasterom :superiska: Ako imas jos neki dobar savet, sugestiju i sl. vrlo sam rad da ga cujem. Nisam dobio nikakav user manual pa ako neko ima zamolio bih da mi posalje. Btw koje su dimenzije remena i rolica (i tezina) za Quasar 250?
Cvele, Zoksi, Neso - :ziveli: Hvala svima, jos jednom!

#14 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 01 April 2013 - 00:33

imaš ovde manual da skineš

http://www.manualede...ice-Manual.html

#15 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 01 April 2013 - 08:27

Pa čestitamo! proveren piaggio agregat, nema puno zezanja.

#16 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 April 2013 - 16:51

ovo se ljudi zove opuštanje od tuning-a.... :ziveli:

#17 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 01 April 2013 - 19:28

View PostBlack Adder, on 01 April 2013 - 08:27, said:

Pa čestitamo! proveren piaggio agregat, nema puno zezanja.
Otprilike tako mu dodje, tnx!

View PostMario, on 01 April 2013 - 16:51, said:

ovo se ljudi zove opuštanje od tuning-a.... :)
Bas tako :ziveli: - ove sezone cu samo da se vozam, jer kad pogledam da sam sa Oliverom presao samo 10000 km za 6 godina nekako mi dodje zao propustenog vremena...

#18 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 01 April 2013 - 19:56

evo ja sam sa Atlanticom za 2 sezone pretrčao 10.000 km-a
Sa maxiem ćeš se nauživati..obavezno isplaniraj neki put od 100-200 km-a za početak...lepo je kad uživaš u vremenu, vetru, krivinama i prirodi, videćeš..
Možemo i u zajedničku turu nekuda...

#19 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 01 April 2013 - 19:58

Ja sam prosle sezone presao 11 000 :ziveli: A za ovu cemo da vidimo...

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 April 2013 - 23:48

nemoj da palite vatru ... :seronja:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users