Jump to content

KYMCO 2011

• This topic is locked This topic is locked
11 replies to this topic

#1 Zox036

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 324 posts
  • VozimSpeedfight 3 MHR

Posted 16 January 2011 - 21:32

Poznata Tajvanska firma KYMCO je najavila tri nova modela skutera za 2011god.I to modeli KYMCO Super8 50cc 2t,KYMCO Like200i 200cc i KYMCO Downtown 300i 300cc.
KYMCO Super8 fabricki podaci:
Posted Image
Kubikaza:49cc
Cilindri: 1 cilindar 2taktni 39mmx41.4mm
Hladjenje:vazdusno
Napajanje gorivom:karburator(dimenzije nepoznate)
Blok motora:Horizontalni
mesavina: automatska
Paljenje:kick stater i na prekidacu
Dimenzije:duzina 1339mm i visina 775mm
Tezina praznog skutera:106kg
Vesanje:napred viljuske,pozadi dvosmerni amortizer(gasni)
Kocnice:napred disk,pozadi disk(dimenzije nepoznate)
Pneumatici:napred 100/80R14,pozadi 120/80R14(marka pneumatika nepoznata)
Rezervoar:5litara
Cena:oko 1600eura

#2 Zox036

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 324 posts
  • VozimSpeedfight 3 MHR

Posted 16 January 2011 - 21:37

moj komentar za ovaj skuter je da za ovu cenu trebao je da bude vodeno hladjenje.Inace skuter mi se dopada i ima 14-ce gume sto je za svaku pohvalu.I naravno ostavili su vertikalni blok kao na Minareliju tako da ima na tone delova za tunning

#3 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 16 January 2011 - 21:41

Uh bice ovo extra gradska zujalica, vrv da je blok SF10, provereni u kymco agregatima, diskovi bi trebalo da su fi 190, karburator isto ocekujem Keihin 17, i ms da je veeelika prednost sto ima (bar do sada) obrtomer. Dizajn poboljsan, migavci lepo uklopljeni

#4 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 16 January 2011 - 21:45

Super 8 sam imao prilike da vidim i probam i mogu reci da mu je serijski 50ccm 2t ac agregat slabasan, dok je 125ccm 4t ac koji sam takodje probao potaman.
Skuter je povelik, ima dosta mesta ispod sica u koji na zalost ne mogu stati sve fullface kacige.
Iako je tezak to se na samom upravljacu ne oseca, njime se upravlja kao malim i laganim skuterom, neravnine na putu upija sasvim lepo, ali treba paziti jer nema veliki klirens.
Plastika je kvalitetna i dobro uklopljena.
Sic je prostran i udoban (ali ja sam mali i lagan tako da je udobnost sica relativna stvar).
Svetla nisam imao prilike da isprobam.
Da je fabricki skup, jeste, ali mislim da vredi taj novac.
Mislim da ima sasvim dovoljno mesta na njemu za preradu na lc :)

#5 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 17 January 2011 - 02:00

Nisam mogao da izdrzim, a da se ne javim kao neko ko je celu proslu sezonu proveo u voznji gore pomenutog modela. Skuter je stvarno lep i velik. Udobnost nije na zavidnom nivou jer je sediste pretvrdo i posle nekog vremena pocinje da trne donji deo ledja (da ne kazem zadnjica). Sa skinutim blokadama nakucava 75km/h po njegovom satu. Primerak koji sam ja vozio je imao ozbiljne problema sa strujom posle nekog vremena i ako je kupljen nov. Svetla su odlicna i osvetljavaju put maltene kao i auto. Problem je bio to sto je poceo da gubi struju i gasi se u voznji. Ali su ovlasceni Kymco serviseri to "popravili". Ubrzanje mu je solidno s' obzirom na moju i tezinu skutera. Snage ima da povuce i na uzbrdici. Veliki tocak daje dodatnu sigurnost i pri malo ostrijoj voznji. Ocena na skali od 1-10 je 9, ako zanemarim problem sa strujom jer je verovatno problem samo sa ovim primerkom.

#6 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 17 January 2011 - 06:44

View PostBlack Adder, on 16 January 2011 - 21:41, said:

Uh bice ovo extra gradska zujalica, vrv da je blok SF10, provereni u kymco agregatima, diskovi bi trebalo da su fi 190, karburator isto ocekujem Keihin 17, i ms da je veeelika prednost sto ima (bar do sada) obrtomer. Dizajn poboljsan, migavci lepo uklopljeni

Da se malo ispravim, na zalost nema ugradjen obrtomer, (a mogao bi imati), disk prednji je 240mm, pozadi doboš, malo mi je cudno da bude vertiklani blok, kymco je taj koncept napustio jos 2000god, pre ce biti horizontalni, postoje varijante 2t 50cc, 4t 50cc, 4t 125cc

#7 Zox036

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 324 posts
  • VozimSpeedfight 3 MHR

Posted 17 January 2011 - 08:47

mozda sam pobrkao u vezi bloka motora ali i pozadi idu diskovi tako je na njihovom sajtu pisalo.

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 January 2011 - 11:50

to će biti SF10 agregat ako je 2T horizontalni, nema greške 75.. nego za sedište isti slučaj i kod devetke, mada ako se malo spusti zadnjica, recimo na amortu mekše, ili kraći amortizer, sve postaje drugačije i vožnja postaje udobnija...

#9 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 17 January 2011 - 12:27

Moracu da te ispravim Mario. Imao sam prilike da vozim i devetku i razlika je ogromna. Devetka ima dosta udobnije sediste nego osmica. Mekse je i lepse postavljeno. Na osmici je sediste malo pognuto napred i dosta je tvrdo.

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 January 2011 - 12:35

ne i na devetki je nagnuto napred, jeste udobnije, ali to da malo trnu leđa posle sat dva vožnje je isto upravo zbog ugla... tek kasnije sam shvatio kada sam izmenjao amortizer i dobio ga pod drugim uglom....

#11 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 17 January 2011 - 12:38

O tome nisam razmisljao. Proveo sam dosta vremena i na jednom i na drugom modelu i mogu reci da je devetka mnogo udobnija :)

#12 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 17 January 2011 - 14:40

View PostPhantom F12, on 17 January 2011 - 12:38, said:

O tome nisam razmisljao. Proveo sam dosta vremena i na jednom i na drugom modelu i mogu reci da je devetka mnogo udobnija :)

Sto bi rekli Pirocanci, strpljenja Sinko, će se razgazi http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users