Jump to content

My Phantom Story :)

• This topic is locked This topic is locked
243 replies to this topic

#101 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 07 June 2011 - 11:03

View PostBlack Adder, on 07 June 2011 - 06:22, said:

Bravo momci, i vreme je bilo! Damire, oćeš li dočekati i lakiranje ? :):)

Haha, razmisljam se da montiram ovako :) Mozda se vidimo u nedelju ako si free?

View PostMario, on 07 June 2011 - 10:30, said:

odlično izgleda,

I ja sam odusevljen bojom, iskren da budem nisam ocekivao da ce ovako dobro izgledati :)

#102 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 07 June 2011 - 11:51

Nekako mi lepsa ova boja sada nego ona sto si pre imao :)

#103 aca92

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoAleksandrovac
  • VozimPeugeot VivaCity SportLine & Keeway Focus

Posted 07 June 2011 - 14:00

Perverzija od boje... :) :) :)

#104 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 08 June 2011 - 23:50

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#105 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 09 June 2011 - 08:12

Svaka cast drugaru na farbanju, extra je ofarbao :)

#106 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 28 June 2011 - 01:38

Evo nekih slika skutera, za sada je sklopljen samo prednji deo jer se ceka na izradu stop svetla kako bi mogao da se montira i zadnji deo. Skuter je u voznom stanju i vozi se svakodnevno, za te potrebe je montirana fabricka stop lampa i LED migavci.
Evo gotovih plastika http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

Posted Image
Posted Image

Posto sam skuter sklapao sam nisam imao vremena da slikam proces, Evo jedne u toku sklapanja

Posted Image

Nakon sklapanja masina oterana u garazu Black Addera na stelovanje prenosa. Posto je Black imao neka posla ostavio me je u garazi da se igram sam ;)
Stavio sam obrtaljku i odmah ubo rolnice od 5,1 gr. Te sam nasao u garazi :) Stavio Polini zelene oprugice i odusevio se sta sve replica moze
Ja zadovoljan performansama! Ostaje jos prostora za stelovanje. Trenutno je dizna 80, fabricki airbox sa fabrickim sundjerom. Dostelovace se kad bude bilo vremena. Zamenjen akumulator i sada pali na dugme ;)
Vozen par dana i desio se peh. Posle punog gasa i kocenja na semaforu se samo ugasio. Nije hteo da upali ni na dugme ni na anlaser. Skidao sam svecicu i video da ima varnicu, bilo je i goriva ali nije hteo nikako da upali. Posle guranja od nekih kilometar stigao sam kuci i uterao ga u garazu. Nastavio sa strazenjem kvara sutradan i krenuo od toga da je neka karika zalepila i da sada nema kompresije i nece da upali. Skinuo cilidar i video da sam ga dzabe skidao, cilindar kao nov, jos ima sare od honovanja. Klip takodje, malo je zagaravio ispod karika ali to je normalno. Ajmo dalje. Skinuo karburator i ocistio ga. Opet nista. Ako je cilindar ok, karburator ok, ostaje mi jedino to da negde vuce fals vazduh. Skinuo sam prirubnicu i imao sam sta da vidim...

Posted Image

Lamelice zamenjene karbonskim i skuter upalio iz prve. Hvala Black-u na lamelica i na tome sto nije hteo da uzme novac za iste ;)

Zbog skidanja cilindra i otklanjanja kvara skinuta i donja plastika pa skuter trenutno izgleda ovako

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Maximalna merena GPS-om iznosi 83,4 km/ok na cajgeru prelazi 100km/h. Kada se prenos usteluje kako treba ocekujem brzinu od nekih 90-95 km/h...

#107 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 13 July 2011 - 22:20

Ovako stvari stoje, po povratku iz Novog Sada javilo se neko zveckanje, ali samo na odredjenom broju obrtaja, nisam preterano obracao paznju na to jer su performanse ostale iste. Presao sam Pancevacki most, stao na semafor, skuter je radio na leru jos nekoliko sekindi i samo se ugasio. Odgurao sam ga pored puta i pokusao da upalim, kurbla ni da makne. Znao sam sta mi je ciniti, pozvao sam drugara koji me je doslepao do kuce. Odmah sam rasturio masinu i imao sta da vidim. Klip je zalepio. Zalepio je tako da cilindar nisam mogao da skinem. Nije pomogao ni WD 40, ni bilo kakva cukanja. Uzrok lepljenja nisam ustanovio, ali ciljam na zupcanik uljne pumpe. Nisam imao snage da rasturam masinu, tako da sam to ostavio za neki drugi put. Posto je cilindar aluminijumski i nema mogucnosti busenja, verovatno ce uskoro leci neki novi kit :)
Evo par slika skutera pred polazak na skup u Novi Sad...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Brzina koju je sat pokazivao :)

Posted Image

Posted Image

Nalepnica je jako bitna :)

Posted Image

#108 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 13 July 2011 - 22:30

E jbg :)

#109 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 13 July 2011 - 22:36

E bas jbg.. :)

#110 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 13 July 2011 - 22:47

Smesi se jedan Street Race :)

#111 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 13 July 2011 - 23:49

A mislim da znam i ciji :)

#112 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 July 2011 - 23:50

vazdan problemi sa pumpom, doterao si 100km i u Bg-u ti zalepi.. :)

#113 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 14 July 2011 - 00:52

Zato je bolje spreciti nego leciti... Uljna ide napolje.

#114 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 14 July 2011 - 01:01

Ne znam koliko je to pametno, ali razmisljao sam da plasticni zupcanik uljne pumpe odnesem strugaru i da po uzoru na taj napravi novi ali od nekog metala. Mislim da tada ne bih imao problema sa pumpom...?

#115 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 July 2011 - 08:32

možeš napraviti od metala, mada ako je podmazan i ako pumpa ne zaglavljuje, ume da radi dok je vek motora... stvarno nisam imao prilike da vidim kako i zašto pukne ili preskoči...

potpuno te razumem za taj luksuz staneš i sipaš na pumpi, samo je kod tebe već nešto drugačija situacija, jači cilindar, jači auspuh, nešto skuplji setup.. pa možda nije na odmet raditi manuelno mešanje...

#116 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 14 July 2011 - 11:50

Od sutra sam na odmoru pa cu videti sta se desava sa zupcanikom. Bilo bi super kada bi mogao samo da sipam na pumpi i ne vukljam ulje i spric ispod sedista. Ali ako vec bude moralo, nosicu...

#117 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 17 July 2011 - 02:28

Zbog novonastale situacije morao sam da se otvorim za novi cilindar. Zbog nedostatka novcanih stredstava izbor je pao na Stage 6 Street Race 70ccm u LC izdanju. Dobio sam ga po jako povoljnoj ceni od Black Adder-a i sto je jos jedna pogodnost, dobio sam ga na rate :)
Evo i nekih slicica...

Posted Image
Posted Image
Posted Image
This is what I like the most :)
Posted Image

#118 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 17 July 2011 - 10:34

Super je to KIT,jak je dosta,otprilike kao sport pro,ali pazi molim te da i tebi ne zalepi kao i svima sa skuteri.org...trazi razradu bar 500km...ako ga jednom stisnes samo da probas odma ce da zalepi(svi su tako nerazradjenog cisto na kratko da probaju i motor se samo ugasi)...izgleda da je ili mnogo mala tolerancija,ili je mnogo grubo honovan pa mu treba mnogo da se razradi,tako nesto sam citao...

#119 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 17 July 2011 - 11:41

View PostMilos96, on 17 July 2011 - 10:34, said:

Super je to KIT,jak je dosta,otprilike kao sport pro,ali pazi molim te da i tebi ne zalepi kao i svima sa skuteri.org...trazi razradu bar 500km...ako ga jednom stisnes samo da probas odma ce da zalepi(svi su tako nerazradjenog cisto na kratko da probaju i motor se samo ugasi)...izgleda da je ili mnogo mala tolerancija,ili je mnogo grubo honovan pa mu treba mnogo da se razradi,tako nesto sam citao...
:rolleyes:

Potpisujem za podebljani deo... Samo polako 500km i bice sve u redu..

#120 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 17 July 2011 - 11:44

Viktor se i za to pobrinuo, kada mi je spakovao kit, spakovao mi je i rolnice od 8,5 gr :rolleyes: Tako da necu moci da budem nervozan na gasu :) A sada odoh da montiram to cudo...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users