Posted 20 April 2013 - 21:16
Bio danas kod Kineza ( ne mogu ja bez njih , pa to ti je- stigao poziv iz njihove ambasade da dodjem ) , opet sam se iznenadio sta sve imaju ...nama bi bilo bolje da ucimo kineski umesto sto se guramo da udjemo u EU, gde nas nece...
Kad sam ispregledao sta sve imaju, narocito one LED- ovke i razne vrste sijalica i ostalih gluposti koje samo kineski mozak moze da smisli , za nesto nisam mogao da odolim da ne kupim...
Naslov teme kaze kako su ga nazvali, u sustini je brzinomer za bicikle, ali ne samo to vise je kao neki multifunkcionalni uredjaj koji po broju funkcija predstavlja pravo malo tehnolosko cudo ( kuva , pere, pegla ,pusi i sta sve ne ) , to je nesto kao sa mobovima i kompovima , svake godine su sve ` pametniji ` sa vise funkcija i sve jeftiniji...tako i ovaj- kosta svega 550,00 dinara, a sta sve ne radi! Sta i kako radi moracu da otkrijem danas - sutra , ima uputstvo kako se sve podesava, a vrlo bitna stvar je da je VODOOTPORAN , tako bar pise na njemu...
Sta sam namerio sa ovim ? Posto je km sat na skuteru totalno neupotrebljiv za bilo kakva merenje brzine , da koristim ovo ...Sutra ce putem GPS-a biti ocitana krajnja brzina na skutu da znam koje su mogucnosti i koliko laze analogni sat ugradjen u njemu ( i to je vec nesto kad znas ko te laze i koliko ) , pa , ako bude tehnickih mogucnosti da se lepo izvede da nadje svoje mesto na kokpitu uz obrtaljku...ako uspem da ga podesim u nulu sa GPS-om to bi bio pun pogodak i krajnji cilj...
Ma kako izgledalo jednostavno , ipak ce mi trebati malo vremena da mu otkrijem sve funkcije, da sam mogao da biram, sigurno bi uzeo neki sa sto manje funkcija i sto jednostavniji , ali to je- sto je...bice ovih dana igranja i eksperimentisanja ...nikad za manje pare nije bilo zanimnljivijih igracaka za nas matore...
Samo da napomenem da npr. SIGMIN slican uredjaj sa svega cetiri funkcije kosta nesto vise od 1600,00 din. to je donja cena za slicne uredjaje na njihovom sajtu, a ima ih i za preko 30 hiljada ( sta ti sve znaju, za te pare, Bog ce ga znati ? )...
I jos nesto sam zaboravio da napomenem : secate se one LED- ovke sa socivima koje sam prosle godine kupio kod istih ovih Kineza i ugradio na skut i sto razbija kako sija ? E, to sad vise ne kosta 850,00 koliko sam ja platio, sad kosta svega 600,00 din...PADAJU CENE ! ( cak i u Srbiji )...
Posted 20 April 2013 - 21:20
Posted 20 April 2013 - 23:42
Posted 21 April 2013 - 09:54
Posted 21 April 2013 - 12:08
Ako sve ispadne kako treba, Piti jedan u maju kad se budemo videli, na skupu...
daj Neso broj posta da ne trazim ...
Posted 22 April 2013 - 18:46
http://forum.pyrothe...dpost__p__28426
Posted 23 April 2013 - 10:21
Nije mi bas najjasnije uputstvo, ali sam racunao da cu se nekako snaci u svemu tome i tako bi i bilo da se nije pojavio problem...po paljenju motora instrument je poceo da baguje , da se resetuje sam od sebe, menja rezime rada i gasi se...ugasim motor , zavrtim tocak i sve radi ...na ponovno paljenje opet baguje...zakljucak : neupotrebljivo za skut , SMETA MU RAD SVECICE...
Kad sam pre par meseci bio u prodavnici biciklisticke opreme da vidim sta od toga imaju, trgovac me je upozorio da ne moze na motore upravo zbog toga sto mu smeta rad svecice , sve nisam verovao i mislio sam da ovaj nema pojma ...ispostavilo se da je ipak, u pravu...
U konsultaciji sa Nesom saznao sam da on nije na svom imao tih problema i da je radilo super, a meni se cini da je njegov u dlaku isti kao i moj...e, znaj ga sad sta ovom mom smeta! Ako ne uradim nista , bice to lep poklon nekom ko ima bicikl...
Posted 23 April 2013 - 11:39
Posted 23 April 2013 - 11:42
Posted 23 April 2013 - 11:49
tuningfanatic, on 23 April 2013 - 11:42, said:
Posted 24 April 2013 - 22:07
Svecka je BOSANSKA, mogu probati sa nekom NGK , pa cu videti...
Posted 05 November 2013 - 02:45
Posted 06 November 2014 - 01:03
Dilema je dal uzeti neki za bicikle ili ceo sat kod motormanije[950din]...ovaj za bajsove mi se vise dopada al me brine rad zbog gore pomenutih problema....
http://www.ebay.co.u...302983742&rt=nc
Posted 06 November 2014 - 01:44
Nego, zna li neko da li ovi sa pozadinskim osvjetljenjem mogu da sijaju stalno, ili samo odredjeno vrijeme npr dok se drzi tipka ili mozda 5-10 sekundi?
http://m.ebay.co.uk/...5579?nav=SEARCH
Posted 06 November 2014 - 09:24
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users