Nemam nikakve slike kad sam bio rastavio blokove (da vidite na sta je to licilo), skuter je palio i sve, ali su lezajevi u blokovima bili totalno propali pa je rondao ko mutav. Nevjerojatna je stvar da mi je skuter nakon kupnje upalio iz treceg kurblanja, a bio je vani pod nekakvim drvetom tri godine, ma piaggio je to, moj brale

.
To smo ja i frend rastavili, skinuli cilindar , glavu itd i rastavili blokove. Na mjestu gdje se radilica okrece je bilo pjeska nekakvog, hrdje i vode, uzas jedan... Radilica je bila mrvicu hrdjava ali nije bilo nigdje nikakvog lufta niti nista. To sam naspricao wdom, i dobro namastio, vrtila se sasvim ok pa sam ju ostavio takvu, ta je i dan danas na motoru.
Kada sam kupovao semeringe ja sam (zbog neznanja) bio uvjeren da su oba isti i kupio 2 ista i vratim se doma (frenda sam ostavio tamo da sarafi dok ja skoknem u trgovinu) a kad ono gle cuda, nisu isti. Tek onda sam isao trazit po netu za semeringe i naravno brzo sam nasao prave mjere. Odem u trgovinu ovog jednog mi zamijene i uzmem SKF lezajeve. I zamijenimo ja i frend lezajeve i semeringe, i sada stavljamo klip nazad. Medjutim prilikom demontaze se negdje pogubio jedan zeger koji drzi bolcnu, odletio nekud po dvoristu. I veli meni frend sad cu ti ja to zacas napravit od zice (ovo je bila veeelika greska, vidit cete kasnije zasto). Stavimo mi klip, cilindar, glavu i sve, skuter upalimo, ma sve super, mali radi, ide 75 kmh po ravnom s original auspuhom (po satu od skutera) ja sav sretan, reko to, sad se mogu vozit ko covjek.
Kad nakon par dana cujem ja da nesto cijuka u motoru, reko ma to garant negdje ventilator od magneta nesto malo struze, nema to veze i skinem ja poklopac od ventilatora i ono kao da malo stane (to se meni samo cinilo). Nakon par dana vracam se ja od nekud s motorom i motor mi se ugasi. Stanem ja misleci da nemam goriva (bio na rezervi) a kad ono kad sam skinuo svjecicu nekakva garez se uhvatila i spojila obe elektrode i nema iskre. Ja to ocistim i tjeraj dalje (da sam imao vise iskustva shvatio bih odmah sta je u pitanju).
Iduci dan idem do sestre s motorom (10 km od mene) i na jednoj uzbrdici mi krepa skuter. Morao sam gurat nekih 400-500 m do sestre, a vruce bio sedmi mjesec, crko sam.
I ostavim ja motor tamo, uzmem njezinog gilera stalkera i idem doma, kad krepa mi i njen motor nekih 2 km od kuce (nije bio dan za voznju ocito). Ostavim ga kod frenda koji zivi u blizini i sutra pokupim oba motora sa svojim kombijem.