Jump to content

Piaggio Liberty 2T

piaggio liberty2t

384 replies to this topic

#361 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 15 July 2015 - 18:16

Ne znam da li bi mogao urezati jos jedan zarez na igli iznad ovih 5 postojecih ?

#362 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 July 2015 - 18:36

Teorija je ta.. sad bitno je da znas pa resices vec nekako

#363 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 July 2015 - 19:12

Ne bi mogao, jer igla i ovako udara u diznu, kada je skroz spustena.

Problem nastaje kada vlasnici ne zele da kupe set dizni, set igli i vise pilotki, inace problema sa original dellom nema.

Ako ti je igla najdeblja iz seta, i pri tom spustena do kraja, a i dalje imas problem sa tamnim nijansama svecice, treba da postavis manju pilotku i manju glavnu diznu.

Reference radi, kupovni dell dolaze sa pilotkama 36 i 38 i sa ostrim iglama A2 i A7.
Sve do midrace setupa mogu se odlicno nastelovati sa pilotkama 32 i 34 i sa debljim, siromasnijim iglama A20 i A22 i da pritom stvarno bude minimalna potrosnja ;)

Precnik otvora filtera treba da bude jednak ili 15-20% veci od precnika difuzora karba. U tvom slucaju 20mm je idealno.
Svecicu odgovarajucu, TEZE rolnice za stelovanje, set dizni u rasponu od 70 do 80, igla A20, A22 i par sitnijih pilotki (30-32-34), pa skolski od vece ka manjoj..

Sa takvim airboxom, standardnim paljenjem i tg trekom, trebalo bi da se pronadjes izmedju 75 i 80 dizne..

#364 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 15 July 2015 - 20:59

Hvala na detaljnom odgovoru, AcaPostar :)

#365 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 24 July 2015 - 14:03

Pojavio se novi problem:propustio semering na prijenosu i slini ulje na pakne. Ako netko zna dimenzije tog semeringa i pripadajuceg lezaja neka mi molim vas napise,jer ja nemam pojma. Slijedi rastavljanje prijenosa i zamjena. A usput cu izmjeriti prijenosni odnos kad vec sve rastavljam. Sto se tice fergazera, jutros sam isao kod vulkanizera stavljat nove gume. Bilo je malo hladnije nego inace nekih 25 stupnjeva. Pri toj temperaturi motor nema nikakvih knedli prilikom davanja gasa i na svim otvorima je perfektan. Trenutno je unutra dizna 82, pa mislim da bi se pri vecim temperaturama pronasao sa 80 ili 81,tako da cu vjerojatno ih narucit. 78,79,80 i 81 pa cemo vidjet.

Edited by mrgood, 24 July 2015 - 14:05.

#366 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 24 July 2015 - 15:33

Izvadi ih i otiđi kupit u obližnju trgovinu s ležajevima (ukoliko je imaš), trebali bi ih imat odma na stanju, jer je standardna dimenzija neka. Sad napamet ne znam, mislim da je ležaj 6204 čak. Izmjerim ti kasnije ako ne nađeš podatak na internetu negdje.
Zašto bi mjenjao ležaj uopće, ako nije otišao?
Zamjeni samo semering i kasnije dobro odmasti doboš i pakne.
Jer ako ćeš mjenjat ležaj ovako dok ti je blok na skuteru, namučit ćeš se pošteno.

#367 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 July 2015 - 16:01

Ja nemam iskustava sa tim dugim blokom, tu je deklica sa spoljne strane do tocka. Na bloku 811(remen) kada skines tocak i delklu, izbijes osovinu sekundara i mozes izvaditi lezaj i semering dok je blok na skuteru, na nogarama.

#368 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 24 July 2015 - 16:10

Hm ja sam jednom to rastavljao ali mi se cini da je deklo prijenosa iznutra kod mene, izvana sa strane kotaca su samo 2 sarafa ali su iznutra cini mi se jos 3. Doduse moguce je da nije tako i da osovina ostaje a da je deklo sa strane kotaca. Kad bi bilo tako izbio bi lezaj bez problema.

#369 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 24 July 2015 - 16:14

Joj da, ti imaš drukčije, moguće da su i dimenzije drukčije.
Kako god, ležaj nemaš potrebe dirat, zamjeni semering i tjeraj dalje.
Ako ti se skida deklo i u njemu nalazi ležaj sekundara, onda ga zamjeni, jer će ti bit puno lakše kad je na stolu.

#370 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 28 July 2015 - 12:46

Rastavljen prijenos maloprije. Deklo prijenosa ide dole kad se skine kotac i pakne, i drzi ga 5 sarafa. Prijenosni omjer sekundara kod mene je 13/54 (ne znam jel to dobro ili lose) a semering getribe je 30-47-6, ako kome bude trebalo. Lezaj necu dirati jer je u odlicnom stanju, mada bi ga mogao izvaditi bez greske posto ostaje na poklopcu getribe, tako da nije nikakav problem.
Edit: I da, lezaj je 6204D .
Edit 2: Primar mi je 14/53 , pa prema kalkulatoru izlazi da bi meni trebao primar 13/39 da dobijem produljenje getribe 20,75 % . ili sekundar 14/47 za produljenje od 19,18 % .

Edited by mrgood, 28 July 2015 - 12:59.

#371 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 28 July 2015 - 13:00

Da, ista je dimenzija ležaja i semeringa. Semering imaš za kupit bilo gdje skoro, jedino je mm širi, ali ne predstavlja nikakav problem. Košta par kuna.

#372 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 28 July 2015 - 13:03

Sta kazes Grale da li da idem na produljenje getribe ? Novi primar mi dodje cca 45 € .

#373 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 28 July 2015 - 14:14

Ako misliš da imaš dosta snage za izgurat, zašto onda ne.

#374 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 July 2015 - 15:14

Razlika izmedju ac i lc prenosa je neki 15-ak %, pa mislim da ce sve do 20% biti ok, ali sve mora da bude pod konac doterano (prenos-kvacilo-karb) inace ce biti muke na uzbrdicama i ubrzanju!

#375 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 28 July 2015 - 15:17

Onda nema druge nego kupovat primar :)

#376 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 28 July 2015 - 19:04

Evo nekih slika getribe:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#377 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 04 August 2015 - 16:40

Mali update: stavio sam na telefon Speedview program, i kada sam se vozio on mi je zabiljezio maksimalnu brzinu od 95 kmh, medjutim moj sat to nije pokazivao u nijednom trenutku, sat ne ide preko 86-87 kmh nikad. Mozda nesto ne valja sa kmh satom na skuteru ? Da li je ovaj GPS program ok, i kojeg vi koristite, prvenstveno me zanima da mi iscrta graf voznje na mapi u obliku gpx filea, i da mi zabiljezi maksimalnu brzinu tj. da ima i graf brzine.

Edited by mrgood, 04 August 2015 - 16:41.

#378 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 August 2015 - 16:44

Vidim da dosta njih koriste ulysse, ja koristim "spedometer gps", skinut sa play store-a, crta mi putanju kretanja po mapi (google) i zadovoljan sam.

Cini mi se da ovaj ulysse laze na vise :D

#379 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 04 August 2015 - 16:51

Ne vidim razlog da neki programi lazu a drugi ne.. Jer svi uzimaju podatke sa istih satelita.. Jedino ako su neki namjerno isprogramirani da pokazuju vise, ali ne vidim razlog za to... Znao sam korisiti po 3 programa ukljucena, Ulysse, SpeedGraph i iGO navigaciju, i na svima mi je biljezilo istu maksimalnu, mozda 0.5 - 1 kmh razlike..

#380 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 August 2015 - 17:43

Ma to se ja salim na racun zilketa i njegove serijske masine, nakucao je 82 gps-a, mereno ulyssom sto je za respekt!

Naravno da su odstupanja zanemarljiva, samo je fora kome se koja aplikacija vise dopada..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users