Elem...pre nekog vremena sa poceo ovo da pravim i nikako da zavrsim, sve danas - sutra i tako se razvlacilo.
Danas resih da uzmem i napravim podnozje i support za donje bure za besak.
Zasto ovo pravim? - Pa trenutno radim 3 kompletne restauracije motora - Jawe is 67' dme, 1 x Tomos Tori, 1 x Solex
Pa mi trenutno a i generalno treba peskarenje za komilu delova, vise mi je muka da nosim na peskiranje, da ne pricam o novcu koji ode a tek na ne kvalitet peskarenja (preskoce i boli ih uvo tamo gde moraju malo da se pomuce). bas sam nosio ram od tomosa i Jawe pa sam vracao na doradu jer sam im ceo ram zaokruzio sa markerom gde treba sve da se skine...Elem...komora nije mala uopste...moze da stane glat 17'tica aluminijumska felna unutra i da se odradi. Mozda cak moze i vece. U svakom slucaju ce super posluziti.
Predmeti se ubacuju sa gornje strane. Ostalo je da resim dovod za vazduh, odstranjivac vlage, papuca pneumatska za aktiviranje, Turbina - usisivac sa vrecom za usisavanje prasine i materijala koji je skinut sa podloge - pesak ide dole ponovo u recirkulaciju.
Sa gornje strane ide zabravljivanje na 4 mesta zasrafljivanjem kako ne bi doslo do curenja peska.
Kad zavrsim sve - postavicu i slike kako to izgleda kad se rade rezervoari, i ostali metalni delovi starih motora
Elem...ovu komoru kao i mobilnu spoljnu ce pokretati monster kompresor Trudbenik - 4000l/min. - ovo moram da zavrsim jer moram sve da sapkujem na prikolicu za auto.
Evo pogledajte kako to izgleda:
Uskoro jos fotki
Edited by pallermo, 28 April 2013 - 20:43.