Posted 23 March 2015 - 10:52
Jutros skupim hrabrosti da idem na posao SRkom, vidim 4 stepena na prognozi na mobilnom, ajd nema veze, preživeću, opet se obučem ko eskim, sa rukavicama, kresnem makinu, pustim da malo radi u garaži, otvorim kapiju i kao da mi se učinilo da SRka diže obrtaje. Nemguće, ko bi sad sleteo u garažu ko burek s Marsa pa turira, vratim se u garažu, naravno nigde žive duše, a SRka turira sama do 4k rpm. Gledam i ne verujem, ovo prvi put vidim, pokušavam u glavi da stvorim film šta se dešava ali ne uspevam, sajla gasa stoji zategnuta ko praćka na TPu, na leru logično, ništa se ne pomera a ona turira i dalje, čak se i točak zavrteo, znači blizu 5k. Dohvatim se gasa, sad ja turiram, radi, odaziva se na ručicu, pustim na ler, par sekundi radi mirno na 2k pa opet krene da turira. E ovo sad već radja problem, kakvi su se gremlini sad zavukli u mašinu? I dalje ne mogu da dokučim u mozgu ovaj scenario, šta se tu dešava, onda mi sine senzor TP-a, od njega zavisi kako će se ponašati ECU, možda ko potenciometar na trandži "šušti i krči" tj loš spoj grafitne površine i klizača, pa od vibracija dolazi do promene vrednosti TPa a ECU to shvata kao pomeranje gasa...? Samo to mi je palo na pamet, nemam predstavu šta drugo. Konačno, ugasim je, izguram na ulicu, par puta odvrnem i vratim gas, ponovni start i radi mirno, ne turira više. Hm, čudne se stvari počinju dešavati al ajd, bar sad imam još jedan element rada PJta u "arhivi". Na putu do posla nikakvih problema, ide mala sasvim korektno, na semaforu mirna ko bubica. Sreća pa ima self control dijagnostiku, nisam imao vremena da pogledam jer sam žurio na posao, ali ću svakako popodne prelistati spisak grešaka, pa ako ima TP prijavljen onda je sve jasno. Ajmo gremlini RAAZLAAAAAZ!!