dajteh, on 29 March 2015 - 12:53, said:
Vidi, ja sam prosao cijelu zimu sa water trapom i evo sada sam probao kada je toplije vrijeme. Ono sto je sigurno, da se vise emulzije stvara kada je velika vlaga u zraku i ako se koristi full sintetika. Ja ga mozda nebi nikada ni stavio da nisam imao problem sa gasenjem svijecice zbog te vode i ulja koji su radili kratki spoj u odredjenim rezimima rada. Ovako sa njim mi je savrseno sve, u svakom slucaju ne moze biti losije.
Imao sam i na nrgu water trap, ali sam ga skinuo da vidim sta ce se desavati, i zanimalo me hoce li biti promjene u performansama. I za sada je dobro sve, ali u njemu je polusintetika.
Prodavala je Aprilia posebno izolirano crijevo, ali s tim se nisam bavio posto mi je water trap momentalno eliminirao probleme, i sistem zraka je stabilniji posto mu posuda povecava volumen.
Da, 'cedilka" bi trebalo biti sastavni deo svakog Pjeta/Ditecha, za stabilniji rad.
Jesi primetio kroz koliku rupicu u kucistu air kompresora on gura vazduh ka crevu, pa tu nema vise od 1,5mm u precniku. neznam sta bi se dobilo da se ta rupa tj kanal razbusi, mozda bi air kompresor bio u stanju da napravi malo veci pritisak, ovo mu dodje kao regulator pritiska, slicno radi i sam regulator, regulise protok, pa tako i pritisak. Imam ovaj rezervni sto se bas i nije pokazao pa cu ga mozda rastaviti i probati razbusiti taj kanal, zivo me zanima. A i ako to ne bude valjalo, nema veze, samo kuciste je najmanje bitno, ostatak delova moze jos da posluzi za rezervu.