Jump to content

aprilia SR50 Factory PureJet

Piaggio agregat injection

5065 replies to this topic

#3641 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 27 April 2015 - 01:39

View PostBoza, on 27 April 2015 - 00:45, said:

Meni je lepsi sa sivim, sa plavim izgleda ko ciganski trotinet.
:0takoje:

#3642 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 April 2015 - 01:43

View PostAcaPostar, on 26 April 2015 - 23:12, said:

Sive su meni skroz ok, samo neki detalj u crveno, kao sto je na kadici.

Sklanjaj tu sliku suzukia, da te ne vide sad ovi iz aprilije :P
Da se ne inficira.. :D

#3643 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 April 2015 - 23:03

Evo novih iskustava sa gumom. Danas sam pred veče našao malo vremena da se provozam SRkom, trknuo na vikendicu kod Čobe, tamo drugi stari prijatelj niskoletač Šanker, vlasnik svih mogućih dozvola, zemlja, vazduh, voda.. kupio čovek Beverly 500, zeza me da i ja kupim nešto sa više kubika, nasmejem se ja na to i kažem da ću mu pokazati ko je startniji, brži sigurno nisam, pa u povratku kući smo se malo povijali vijugavim asfaltnim putem, grize on, grizem ja, računam da sam tu na svom terenu, kratki pravci, puno krivina, molim boga da gumama podari dobar grip da se nebi vozio ispod SRke.. bogami gusto, ide i Beverly, nije to šala, 500ccm al ja lakši, manji i srčaniji, zaleganja po krivinama, ja malo hrabrije... stigli do glavnog puta, stanemo, kaže on nisi loš, ide taj tvoj prdavac... uh, dobro je, nisam se izljubio sa asfaltom, to mi je najbitnije, držala Continentalka nazad al bogami i ova prednja, ispljuvana, bez i malo proklizavanja, a baš sam se zainatio da me Beverly ne ostavi bar po krivinama. Zaključak je da ova nova guma radi posao sasvim solidno s obzirom na cenu, sutra stavljam i zadnju, pa opet na probu. Za sada sam prijatno iznenadjen.

#3644 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 28 April 2015 - 12:06

Lijepo iskustvo, ali moje stajaliste se ne mijenja. Sve kineske stvari drze do jednom, i onda samo odjednom.... ovisi sta je u pitanju, a to nece mnogo da potraje.

Ja volim samo provjerene gume, znaci kad mi par ludjaka koji se voze nenormalno voze ovo je dobra guma, ja ih poslusam :D

Edited by dajteh, 28 April 2015 - 12:07.

#3645 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 28 April 2015 - 13:24

View Postdajteh, on 28 April 2015 - 12:06, said:

Lijepo iskustvo, ali moje stajaliste se ne mijenja. Sve kineske stvari drze do jednom, i onda samo odjednom.... ovisi sta je u pitanju, a to nece mnogo da potraje.

Ja volim samo provjerene gume, znaci kad mi par ludjaka koji se voze nenormalno voze ovo je dobra guma, ja ih poslusam :D
Sve te ja razumem, ali opet kažem, neću ja na trke sa ovim gumama, to je samo jeftino privremeno rešenje da se mogu voziti do posla i po gradu dok ne sredim moje plave felne, onda ove sive idu opet dole, a možda i na oglas ako budem zadovoljan sa izgledom "plavih".

#3646 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 28 April 2015 - 13:34

View Postgoggyso, on 27 April 2015 - 23:03, said:

Evo novih iskustava sa gumom. Danas sam pred veče našao malo vremena da se provozam SRkom, trknuo na vikendicu kod Čobe, tamo drugi stari prijatelj niskoletač Šanker, vlasnik svih mogućih dozvola, zemlja, vazduh, voda.. kupio čovek Beverly 500, zeza me da i ja kupim nešto sa više kubika, nasmejem se ja na to i kažem da ću mu pokazati ko je startniji, brži sigurno nisam, pa u povratku kući smo se malo povijali vijugavim asfaltnim putem, grize on, grizem ja, računam da sam tu na svom terenu, kratki pravci, puno krivina, molim boga da gumama podari dobar grip da se nebi vozio ispod SRke.. bogami gusto, ide i Beverly, nije to šala, 500ccm al ja lakši, manji i srčaniji, zaleganja po krivinama, ja malo hrabrije... stigli do glavnog puta, stanemo, kaže on nisi loš, ide taj tvoj prdavac... uh, dobro je, nisam se izljubio sa asfaltom, to mi je najbitnije, držala Continentalka nazad al bogami i ova prednja, ispljuvana, bez i malo proklizavanja, a baš sam se zainatio da me Beverly ne ostavi bar po krivinama. Zaključak je da ova nova guma radi posao sasvim solidno s obzirom na cenu, sutra stavljam i zadnju, pa opet na probu. Za sada sam prijatno iznenadjen.

sad si sebi skočio u stomak... ajd kad bude "burek" onda će biti, "ja sam mislio samo do posla i nazad".. sve jedno

#3647 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 28 April 2015 - 14:00

View PostMario, on 28 April 2015 - 13:34, said:

sad si sebi skočio u stomak... ajd kad bude "burek" onda će biti, "ja sam mislio samo do posla i nazad".. sve jedno
Hehee, znao sam. Pa morao sam da je testiram, naravno da sam bio spreman na situaciju, nismo vozili 200 već plafon 50 jer je put takav, nema se gde sprintati, a na tim brzinama još mogu da iskontrolišem eventualno malo klizanje, ja to testiram postepeno, prvo po gradu, na zebri pri 20kmh malo zalegnem, pa i ako krene da proklizava nogom se dočekam, a pošto je položila ispit na zebri, dao sam sebi malo više slobode, a i taj puteljak je uzak i trava je sa obe strane, čak i da sam tresnuo, nebi bilo strašno, al nisam ni ja baš od juče, imam ja brdo kilometara na 2 točka pod sobom, samim tim i iskustva, a i onaj senzor u stomaku koji mi nepogrešivo javlja da nešto ne štima sa trakcijom. Deva me je puno toga naučila, naročito njena prednja doboš kočnica, koja je obožavala da zablokira, naročito ako je vlažna... da ne drobim dalje, sve je pod kontrolom, znam gde su mi granice, rizikujem kontrolisano. Sreća je što SRka ima odličnu ciklistiku pa je time granica malo veća, da je to sve na Falconu, nebi mi palo na pamet da to radim.

#3648 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 06 May 2015 - 17:48

Ehh, upravo sam se vratio sa jedne ture solo divljanja, manje po gradu, više po obodu. Denserka polako ispušta dušu, sve češće troksa, čak i na srednjim obrtajima, ali na punom gasu (nije mi to baš jasno) nekako još i radi, valda je tada smesa u najboljem odnosu pa i njoj lakše.
Pošto je danas ovde kod nas zvezda baš raspalila roštilj, 31 stepen pokazuje moj spoljnji termomrtar, SRka kao da je jedva dočekala. Kao što sam i ranije objasnio, što je toplije ona sve luđa, za neverovati, obožava leto i vrućine, radna temperatura mašine tačno koliko treba i nema tendenciju da poraste. Krećem se gradskim ulicama, saobraćaja naravno uvek ima taman da smetaju, al SRka ih sve preskače ko od šale i sa manje od full gasa. Izađem na deo zaobilaznice koji je nešto kraći, možda kilometar i malko jače, odvalim po gasu, SRka se propinje, otima, ubrzava linearno na 9,5k i polako se približava desetki na obrtaljki, ja u majici kratkih rukava, padobran se smanjio :D a SRka samo grabi, 91,2,3,4,5,6,7..koči jbt proleteću kroz crveno.. a nisam zalegao ni mrvu, ono opušteno kao na krstarenju. Vidim ja da je voljna da prebaci stotku iz šale, samo da je bilo bar još 200m puta. Kez mi se zavukao u tapacirung od kacige, nemate pojma koja sreća me je obuzela, pa to moja žabarka konačno u punoj kodiciji??!! Vetra nigde, mirno i toplo vreme, a njoj nikad dosta puta. Nisam više imao vremena jer me čeka kući tek pristigao Woofer Magnatov kog treba raspakovati, povezati na Sondžu i novopristigle burazerove Pandže kutijice džepno izdanje, (mislio sam da su Baltici 30 najbezobrazniji mini zvučnici koje sam imao u kući al ovi džapanizi su ih prevazišli, o tom ću posebno u temi audio-video).
Sve u svemu, danas ima razloga za sretan filing, što u kući što na putu.

#3649 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 06 May 2015 - 17:58

SRka mali zmaj, lijepe ti cifre okreces :D
Svijecica nikad ne zeza na punom gasu, uvijek na polovici i 3/4 gasa, najizrazenije. Nisam uspio dokuciti zasto je to tako, a probao sam mu dati vise zraka pa goriva i opet ista situacija.

#3650 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 06 May 2015 - 18:08

Ma da, ova nova denserka N24EXRB me baš iznenađuje, i stara me je zezala još na stock termogrupi, al tamo je više zezala na punom gasu, valda je smesa bila standardno PJetovski malo siromašnija pa se pregrevala. Vraćam ja nazad onu BRISK četvorokraku, ta je i zimus radila bez greške, al nisam znao šta me je tad zezalo jer je i sa NGK CPR8E još jače trokirala, a na kraju je bila kriva oksidisana kapica svećice, a nisam vratio BRISK već kupio novu Denserku i nju uvrnuo. Sad ću da testiram BRISK u letnjim uslovima, pa ako se pokaže kako treba, završio sam sa istraživanjem zvanim svećica.

ZMRka je radila dobro dok je radila, ali čim sam je zalio gorivom ispustila je dušu, a to mi ide na živce, neću da razmišljam o svećici dok nešto čačkam, treba mi stabilna i pouzdana u svim situacijama, a ova BRISK je na dobrom putu, bar po onom što je do sada pokazala.

#3651 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 May 2015 - 00:43

Sad nešto rezimiram, izgleda da se Malossi special remen lepo namestio, a i onaj Naraku tork radi posao, stvarno sad imam apsolutno linearno ubrzanje, nema više onog zastajkivanja na oko 80kmh, km sat konstantno vrti cifre bez zastoja, čak imam utisak da bolje ubrzava kako brzina raste, a tu verovatno i nosate Dr. Pulley rolnice imaju svoj doprinos. Sve u svemu, lepo je sad sve leglo što se prenosa tiče, jedino bi mogao još malo podići momenat kretanja iz mesta, ove bele oprugice kao da se konstantno zamaraju na S6 kvačilu, ili kvačilo sve bolje grize zvono pa pre hvata, opet je start pao ispod 5k, mada to Malossi sa SCom nekako proguta jer čupa iz podruma, ali je ipak življi kad startuje na 5,5k. Ajd još to da sredim i ne diram više ništa... ili možda opet nakačim ZX-Ra, ko zna šta bi sad bilo kad se i sa SCom vrti skoro na 10k, a to je SCu već van dometa, ili na samom kraju.

#3652 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 07 May 2015 - 00:58

Vozi i uzivaj, a ZXra bi volio da nadjem al nigdje ni za lijeka. A imam ga za minarelli i za peugeot odmah na raspolaganju. Ala srece :D

#3653 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 May 2015 - 01:32

Zar nema na Racing Planetu? Nisam sad obraćao pažnju al tamo sam ga kupio.

#3654 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 07 May 2015 - 01:44

Eh, za probu samo polovan dolazi u obzir. A na karbu je bas dobar, primjecuje se da je malo iznad ZXa.

#3655 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 May 2015 - 02:05

Jbg da si bliže dao bih ti moj ZXR da probaš, verujem da bi odlično radio na stock 50ccm i na karbu i na PJetu, al meni na PJ trenutno SC08 radi najbolje.
Da, moram da primetim da ni svi SC-ovi nisu baš isti, imao sam dva, ovaj drugi što sam ostavio sebi je bolje radio na Malossi sportu, onaj prvi kao da je bio malo zagušeniji, možda od naslaga gareži, ko zna. Trebalo bi ga nekako spaliti iznutra, jer one silne cevčice u njemu baš su podložne taloženju i smanjenju protoka, to mu je veliki problem, ali ja sam mog toliko pržio na PJetu da sam mu verovatno spalio svu garež, sreća što PJ ne rasipa ulje pa je sagorevanje mnogo bolje, bezdimno, hehe.

#3656 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 07 May 2015 - 10:31

Moj SC22 je bio dosta zagusen. I zacepim ga dole na spoju grane i nalijem loze u njega i ostavim tako par dana.
Protresem sve i izlijem veoma garavu naftu. Prvo se provozao sa postojecim ZXom da zagrijem masinu tako da mogu odmah pun gas da se sto prije ugrije nafta u SC22.
I tako je i bilo, kad je to pocelo goriti i dimiti, veceg dima u zivotu nisam vidio 2 trake se ne vide. I auspuh je procepljen umjesto maksimalnih 65kmh, skut sam nagurao do 85kmh.

#3657 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 May 2015 - 11:32

Eto. Veruj mi da sam razmišljao kako da napravim da mogu da ga rastavljam i sastavljam na šraf, kao onaj Polinijev auspuh koji ima šerafe skroz po obodu, pa se skine jedna strana kao dekla na prenosu. Treba tankom ferodom iseći tik uz obod tamo gde je sastavljen iz dva dela i zavaren, pa kad se skine isečeni deo, da se od debljeg lima napravi novi obod i povari punim varom, onda se izbuše rupe za šerafe. Sastav bi zadihtovao diht masom za visoke temperature.
Ali za taj posao treba ozbiljnija radionica. Ovakva prepravka bi dala prostora za experimentisanje, možda bi mogao podići rezonancu auspuha da radi i na višim obrtajima, skraćivanjem ili produžavanjem cevki ili pomeranjem pregrada. U svakom slučaju, to bi bila zanimljiva igranka, bar meni, jbg najlakše je skupiti pare pa kupiti rezonu, ja više uživam u tome da od dobrog napravim još bolje. Kako bi to bilo dobro da SC08 rezonuje u špicu na 11k, savršeno. Meni lično je to prelep auspuh, no stvar ukusa, samo da se iz njega izvuku još bolje performanse, a tih, neupadljiv, policiji ne bode oči... a mogla bi se osmisliti i neka blokada kad je već rastavljen, pa ako mora na valjke, a on "jedva da radi" :D

#3658 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 May 2015 - 12:55

Danas lep dan al nije kao juče, vetar se opet razduvao a i temperatura je samo 22C, što mi ne ide na ruku, al sam ipak odlučio da izađem van grada i pokušam snimiti video kako sad ide sa ovom postavkom. Tražio sam deonicu sa najmanje saobraćaja i sa što manje vetra, gde god da krenem, duva, već na 60kmh osećam da nebih mogao voziti jednom rukom. Konačno posle dužeg lutanja po obodu grada, nađem jednu deonicu gde ne duva baš jako, ali duva s boka, što me itekako ometa u vožnji jednom rukom, al rešio sam da pokušam pa kako bude. U prvom pokušaju, taman da krenem, obiđe me jedan Punto, pa još mlađa gospođa (il g-đica za volanom) davi, jedva se kotrlja 60-70, put uzak pa se nisam usudio da se nadj*bavam s njom, da me iz straha ne izgura sa puta, a gazi po sredini ko narodni oslobodilac. Stanem, sačekam da ode što dalje jer bi je brzo stigao, pa kad se izgubila sa vidika, startujem novi snimak. Jbt kako je uterano voziti stotku jednom rukom, pa još kineska guma napred heheeeee.... al izdržali smo, SRka, guma i ja. Sad ću da uploadujem snimak pa kačim.. stay tuned..!Posted Image
Za početak slika...

#3659 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 07 May 2015 - 13:27

Jbt vidi koje je doba doslo, sa malim tablicama prebacujemo stotke samo tako :D

#3660 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 07 May 2015 - 16:00

Jedva sam stao, prednja ne koči gotovo ni malo jer su pločice popile ulja iz viljuške, a zadnja blokira ako malo jače stisnem, pa treba naći meru. Sve u svemu, ovo je ok, sad još da sredim vile i kočnicu...

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users