Jump to content

Kymco Super 9 sport [AC]

kymco super 9

• This topic is locked This topic is locked
138 replies to this topic

#121 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 25 June 2015 - 21:08

Ubacen klip
Posted Image

Zamenjeni lezajevi na radilici
Posted Image
veliki sta strane variomata 25x56x12
mali sa strane magneta 20x52x12 i
semerinzi 20x31x7 i
15,6x25,5x7

Ubacen produzenje primara 15% i zamenjeni semerinzi na osovini primara/tocka
semerinzi su dimeznija:
27x42x7
17x30x6
Posted Image
Malo zvizdi pri brzini do 50k/h ali nije strasno, videcemo kad nalegnu lepo, i javljam kako se cuju pri punom gasu.

Na fabrickom malom zubcaniku koji se nalazi na osovini, vidi se da je malo skinuta cementacija, mada to nije nista...ali mislio sam da ce biti kao novi, na ovaj veliki nema nikakvih tragova.
Posted Image

I jedna za kraj
Posted Image

Ocekujem neki odgovoro u vezi starta sto sam napisao na pocet :)

Edited by BaneX, 25 June 2015 - 21:15.

#122 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 25 June 2015 - 21:36

Kakav ti je polozaj remena?Treba da ti stoji na bolcni naprijed a pozadi par mm iznad remenice ili pri samom vrhu...

Edited by Stefan p, 25 June 2015 - 21:38.

#123 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 June 2015 - 21:44

dosta je sitna ta mrežica, sad jbg ako si okrenuo samo jedan red onda možda i prođe, u svakom slučaju ona mora da zaustavi taj prvi sloj ulja i toplotni udar da se ulje ne natopi i ne zagore po površini vune (tada uopšte ne radi posao).. sad ako je presitna ne valja ni to jer talasi ne mogu da se probiju do vune, pa bude kao da je i nema...

najbolje bi radilo kada mrežice ne bi bilo, ali je to veoma kratkog daha, bukvalno ni mesec dana ne izdrži... tako da što se tiče zvuka tu moraš korigovati protok prema vuni...

za start, je klasika.. položaj remena treba da je do same bolcne ali ne i da klizi kada ga rukom povučeš.. ostalo su rolnice-kvačilo-centralna

i da ne zaboravim. trek je glasniji od RS2, jer RS2 ima manji ugao oba protivkonusa pa se zvučni talasi bolje priguše, a ima i kalibracioni prsten 12,5mm na kraju protivkonusa,. generalno RS2 je za klasu bolji auspuh, ali je ubedljivo najtiši serijski,.. čak i kada se ugreje katalozator pa dobije malo dublji ton

#124 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 25 June 2015 - 22:00

Jedan krug sam namotao bas zbog toga sto je jako sitna, ali videcu nakon nedelju dana vožnje kako stoji stanje, jel se zacepila mrežica.
Remen je prešao oko 1500km kevlar, a i pomerio sam ga i nije potrošen. Napred stoji na bolcni, a pozadi je normalno na Kymca da je oko 4mm izmedju remenica.
Pod istim gasom kad krenem do tih 20 km/h se muci i nakon toga povuče kao lud, i mora da smanjujem gas.

Aha... E je#bem ti i auspuh...

#125 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 June 2015 - 22:12

da da Trek je malo low cost spuh, tako je...

ovo do 20Kmh , pa sad ti je produžen prenos pa moraš da setuješ kvačilo i rolnice ponovo.. ne znam sa kojom centralnom se voziš , ali stock je kod mene brzo posetila đubre... vozio sam polini plavu..

zaboravio sam napisati 3-4mm u zadnjim remenicama je uvek bilo tako reći normalno za ove dužine remenova koji se pišu za devetku

#126 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 25 June 2015 - 22:33

Kvačilo je u skroz popustenom stadijumu, znaci da hvata odmah,a rolnice od 6, 5g. Videcu kad ga razradim da ga ustelujem, ovako ne mogu da ga cepam.
Centralna je nova uzeta prosle godine malossi 5% bela

Pa da, tako stoji remen na Kymca, zato sam i napisao da je to normalno.

Edited by BaneX, 25 June 2015 - 22:34.

#127 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 26 June 2015 - 00:12

E da, taj problem do 20km/h nisam imao sa fabričkim spuhom i rolnicama, znaci ima da se igram oko prenosa...

#128 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 26 June 2015 - 15:11

Probaj sa tvrdi federcinja na lamelu, da motor krene na malo visi obrtaj.. ??

#129 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 June 2015 - 16:01

Naravno, jer neko rekao da je montaza rezonantnog auspuha plug and play

#130 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 26 June 2015 - 18:33

Nek proba da ustela stage 6 pro rep :D da vidi sta je plug stelaj stelaj stelaj and play :P :dontunderstand:

#131 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 26 June 2015 - 18:42

Ako dotegnem malo opruge kretace na visim obrtajima i u samom startu je bucniji, sto mi se ne dopada...
Pa gledam clan stunkkiller ima isti setup, vozio je sa fabrickim kvacilom cini mi se, zelena TNT cenralna i ronice 6,7g.
Zelena TNT centralna je 15%, a kod mene je Malossi bela 5%, mada sumnjao sam odmah da treba tvrdja centralna, i da kod mene su rolnice 6,5g, mozda bi i tu trebalo + 0,5g...

Nisam ja neko iskusan sa stelovanjem pa da znam o svemu....

#132 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 June 2015 - 18:53

Moras staviti tvrdje oprugice ili nategnuti kvacilo tako da pri kretanju motor bude u obrtajima gde ima snage da te povuce, najprostije receno.
Sve ispod pocetka rezoniranja treka je mucenje jer imas produzeni prenos, a i trek nema neku snagu ispod 5-5500 obrtaja i skuter se vuce kao prebijen, motor se muci, rasipa i trosi gorivo, a ti stojis u mestu, eventualno putujes 10ak sekundi tih prvih 20 kilometara na sat..
Hocu da kazem, pregrmi tih 2 sekunde sto se dere, bolje je nego da ne mozes da krenes uzbrdo :)

#133 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 26 June 2015 - 18:59

Tacno si opisao situaciju, start do 20km/h traje otprilike 10ak sekundi :D

Hvala na konkretnom savetu, videcu da nategnem kvacilo :)
Sa dvoje nas verovtno ne bi ni dostigao tih 20km/h >.<

#134 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 June 2015 - 21:24

Ako si htio miran skuter i da se ne cuje uopste trebao si jednostavno ostati na serijskoj masini.
Sam Trek zahtjeva podesavanje prenosa bas kao sto je Aco opisao, a i produzenje prenosa trazi svoje podesavanje. Htio ili ne svakako ces morati ga pustiti da "zuji" malo vise sada. Trek zahtjeva start tu negdje oko 5500 obrtaja, a da mu obrtaji u medjuubrzanju budu negdje izmedju 8200 - 8600 obrtaja, grubo receno. Sve ispod toga ti je bacanje goriva i snage bez.

#135 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 26 June 2015 - 23:42

Obrati paznju na ovu temu,pa probaj da prosiris rupe na topu,sve je lijepo opisano i linku ipod...jbg sto se tice kvacila i prenosa to moras sredit bez obzira na buku i ostalo....
http://forum.pyrothe...sivacu-auspuha/

#136 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 June 2015 - 23:52

Ma ni to Stefane nece pomoci, Trek je ionako jedan medju tisim. Ja kako vidim problem je sto covjek nece da mu skuter ide u obrtaje, a to jednostavno mora inace mu dzaba i produzenje i rezona kada nema efekta...

#137 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 27 June 2015 - 00:38

Pogledao sam tu temu odavno, mada na Treku su rupe fabricki prosirene tako da tu nisam imao sta da diram, samo sam mrezicu i novu vunu ubacio kako sam i napisao.
Da, meni je buka problem jer sam mislio da ce biti dosta tisi sa novom vunom, mada nije problem, videcu da ustelujem da motor ide, na buku cu se navici vremenom :)

#138 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 27 June 2015 - 01:43

Stunkiller vozi mog starog kymca, pa crkla je ta tnt zelena odavno, los kvalitet pa mislim da smo stavili neki top performance onako srednje tvrdoce.. slican efekat u stsrtu postizes i sa tvrdjom crntralno ako masina ostane duze u prvom stepenu prenosa..

#139 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 27 June 2015 - 17:18

Preteske su te rolice, zato se i vuce na startu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users