Jump to content

Sprint max 50 -> 80cc 4t

Sprint max 50cc 4t

118 replies to this topic

#101 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 28 August 2015 - 05:27

Neso, hvala na odgovoru..

Da se pohvalim prvim "vecim" putovanjem. Vozila se marsuta Pancevo-Smederevo (50km u jednom pravcu). Prosecna brzina 50km/h sa jednom pauzicom na tamo i dve u povratku zbog velike vrucine.

Koji sam bajker majko moja! :-)
Posted ImagePosted Image

#102 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 17 May 2016 - 20:35

Radilo se i dalje se radi.. :D

Zagrizao sam preveliki zalogaj i dok se kolege voze, moja masina je rasklopljena u potpunosti.. umesto da se vozim ja sedim pored motora na koklici..naravoucenije: sredite masine na vreme tj. pred sezonuuu!

No..ovako je sve pocelo..

Resih da sredim far koji je skroz pozuteo, bilo je tu puno smirglanj, pa poliranja, pa smirglanja, pa poliranja..sve pokusavajuci da skinem taj zuti sloj i svaki put sve gori rezultati jer sam od silne zelje da dodjem do providnog belog sloja koristio pregrubu smirglu i..sve u svemu far je bio unisten!
onda resih da pokusam nesto..
napravio dve rupe na faru, uzeo dve svetiljke koje se ugradjuju u gipsane plafone(najvise zbog zgloba koji omogucava da stelujem farove..
Posted Image
Posle uzeo zensku carapu i malo fiberglasa i napravio nosace,
Posted Image
Pa ojacao iznutra vlaknima
Posted Image
Pa proba kako to odprilike izgleda..bice valjda nesto..ako ne, nov far kosta 1900din ;)
spric kit, pa prajmer, pa bumper sprej, cisto da vidim sta se desava..
Posted ImagePosted Image
Planiram da jedno bude svetlo, drugo dugo svetlo i da napravim angel eys kao pozicije..videcemo..

vidim ja imam bumper spreja..reko: mogao bih malo crne plastike da osvezim..
Posted Image
pa malo cukicu ofarbao(prekrio onaj odvratan karbon i ofarbao pozutele kazaljke)
Posted Imagei tako resim da opet ofarbam motor.. :icon_scratch:
Ihahaaaj sta je tu bilo smirglanjaa..da skinem staru farbu..pa prajmer za plastiku, pa body filer za vece rupe, a spric kit za male, pa smirglanje pa prskanje, pa opet smirglanje i tako do najboljih mogucih rezultata..
Posted Image
Ove tri plastike sam spoio u jednu fiberglasom jer su sve zabice bile polomljene i sve se to treslo i nerviralo me prilikom rada motora. Zapusio sam i one dve suvisne rupe koje su sluzile za kacenje kofera..
Posted Image

Cekajuci razne slojeve na plastikama da se osuse, za oko mi zapade motor, te resih da ga malo skinem sa rama kad sam vec tu, jer mi se cinilo da mi tocak malo vuce u stranu pa da zamenim selen blokove..
Posted Image
zamenio ih vec dobro poznatom metodom, cukanjem po metalnom prstenu za napolje, pa natezanjem nekim duzim srafom i nekim vecim maticama ili klucem od gedore za vracanje unutra..
Posted Image
Reko..aj da pogledam u kakvom je stanju svecica, pa da vidim ventile, pa glavu, pa klip, pa radilicu..i tako ga rasturim celog! Eh! kad sam vec tu, daj da narucim glavu sa ventilima za 80cc i promenim karike klipa i tako ja narucim paket od 9hiljada :janpi:
Sve zamenim lepo, nabavim kilo kljuc od komsije Mirka i desi se peh..puce mi nosac klackalice na nepunih 1kg..sve ravnomerno unakrsno stezano..narucim novu, stigne i ona mi pukne,,ocigledno nesto ne radim kako valja :(
Na slici se vidi gde je najveci problem..sto se sile utezanja matice na vodjici ne prenose preko mesa na nosacu, vec preko dela koji je mnogo oslabljen rupom za bolcnu klackalice i cim pocnem da utezem glavu ovaj savijeniji deo se iskrivi i pocne da vuce vodjicu napolje i polomi nosac..prvu ne znam kako sam zeznuo, ali sa drugom sam bio jako pazljiv i pukla je odmah..
Posted ImagePosted Image
Demoralisan, batalim sredjivanje na neko vreme do danas gde sam narucio NAJNOVIJI nosac klackalice..

Zanima me vase misljenje..
Sto se radova tice?
Boje u u koju da farbam motor(ja se razmisljam izmedju bordo i crne)? da napomenem da ce felne biti bele..
I naravno ovih nosaca klackalica?

Napisah roman..

#103 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 17 May 2016 - 23:40

Cekaj malo nemoz to tako da pukne,montirao sam preko 50 komada nijedan do sada nije mi puko,jel nalegne ljepo na lager,i dali mestis dobro one vodzice sto dolaze kod drzac klackalice.

#104 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 18 May 2016 - 17:54

Evo ako znam druze..
Da da, sve legne na mesto..vodjice na mestu, al eto..
Mislio sam da mi je mozda vodjica kriva..ali danas sam rasturao masinu..sve je kako treba.
Stigao mi je danas novi nosac, pa kad nadjem vremena za montazu probacu sve iznova :igrac:

#105 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 18 May 2016 - 20:19

Jel stavis dobro te EX nadole sprema izduvu,i probaj da montiras prvo na suvo bez bregaste,i ne preteruj sa stezanje 2kg maks.

#106 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 19 May 2016 - 19:09

Ova prva je pukla na nepnuh 2kg-a, dok je druga pukla na 1kg..tako da nije pretegnuto ako na to mislis..
Sumnjam na lose prenosenje sila, jer sam prvo utegao one dva srafa sa strane na nekih 0.5-0.7kg..ovog puta cu da preslozim sve, da pregledam caure i vodjice..zatim prvo da utegnem ona cetiri srafa na 2kg, pa tek onda ona dva sa strane..
Sad cekam kilo(moment)kljuc, posto nemam svoj..

#107 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 29 May 2016 - 21:11

Masina je upaljena B)
Sad sledi tezi deo..stelovanje..
Imam mali problem, za koji se nadam da mi mozete pomoci..
Posted Image
Kako da odaljim felnu od amortizera, i vratim je na sredinu? Mislio sam da cu zamenom blokova resiti problem, ali nisam :icon_scratch:

#108 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 May 2016 - 12:15

pa nikako, zamenom silen blokova si rešio da se ne uvija, pa to sad jedno vreme neće predstavljati problem, dok ponovo ne crknu,..

na GY6 inače ide 120 guma, i te 130 se jako približe, a u originalu je kod mene bio neki kineski amortizer sa manjim prečnikom opruge, pa kako promeniš na neki bolji bude tako mali zazor...

hah nisam u pravu, i taj sivi je bio istog prečnika, i ja sam uništio 130-ku gumu i sa njime, a tek posle sa aftermarket-om
http://www.pyrotherm...u_toreo_319.jpg
http://www.pyrotherm...u_toreo_350.jpg

#109 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 31 May 2016 - 20:29

To je bilo kad si isao na neki skup..secam se :čiča:
Meni ne kaci amortizer, jednostavno guma nije na sredini, i to me jako nervira..

#110 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 31 May 2016 - 21:17

Kako mislis nije na sredini ? Imas dva traga ?

#111 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 01 June 2016 - 05:35

Koliko mogu da vidim po slici, djeluje da tocak nije u centru. Valjda je na to mislio.

Sent from my C5503 using Tapatalk

#112 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 June 2016 - 06:58

Da jes stvarno malo iskošena gornja strana prema amortizeru

#113 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 01 June 2016 - 17:47

Jeste, na to sam mislio..tocak, ne guma, pardon.. :janpi:

#114 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 03 June 2016 - 21:03

Radi se B)
Attached File  20160602_181355.jpg   2.27MB   57 downloads
Jos malo pa gotovo..sad trazim prednji i zadnji blatobran, da kompletiram plastike..

Ima li neko predlog za svetlo? Koje sijalice da stavim? Da li postoje neke sa socivom?

Edited by boza146, 03 June 2016 - 21:05.

#115 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 June 2016 - 04:07

To sa tockom ako su sileni novi i posle toga stoji krivo onda ima neku devijaciju, pa treba proveriti nosač motora ili portal na ramu...

Ako se ne varam ima i u tom nosaču isto nekih silena...

#116 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 05 June 2016 - 18:08

Da ima nosac sa tri oslonca..moracu to da pogledam..

Napravio sam far, ali je preslabo osvetljenje..no to je privremeno resenje dok ne nabavim neko led osvetljenje sa socivima..

Posted Image
ni ovako ne izgleda lose :wub:

#117 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 05 July 2016 - 22:04

Kad sam pazario kit na 80cc, pazario sam i DLH racing variomat za gy6 masine i ukrotio ga rolnicama gde je medjuvrednost 7,5g(3x6g+3x9g)..
http://forum.pyrothe...&attach_id=2402
sad kad je motor uveliko razradjen mislim da je vreme da promenim rolnice, tj. da stavim lakse..
Koju gramazu da gadjam?

#118 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 06 July 2016 - 10:29

Kako se pokazao variomat? Planiram da ga kupim a cena je dosta povoljna.

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

#119 boza146

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint MAX

Posted 10 July 2016 - 14:54

Sta znam..ne osecam neku razliku..
Mozda kad olaksam rolnice..sad je ukrocen maksimalno..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users