Jump to content

Kiwi Hurri

• This topic is locked This topic is locked
459 replies to this topic

#441 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 March 2014 - 21:51

Super izgleda,nebi bi lose da sredise ove vile naprijed :)

#442 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 12 March 2014 - 21:58

Hvala :)
Imam u planu da ih odradim samo jos nisam skontao kako , boje fazoni... :D mozda nabacim samo karbon preko... :/ ?

Edited by Johny, 12 March 2014 - 22:49.

#443 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 13 March 2014 - 11:16

Moze i karbon..Samo bi ja polirao to.. :D

Edited by Apriliasr 70, 13 March 2014 - 11:18.

#444 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 03 April 2014 - 23:44

Coovjece... zamalo pa mjesec dana od kako nisam bio na forumu.. trebat ce mi vremena da pofatam dokle je ko i sta je ko uradio u svom projektu.. :) Skola, maturski , obaveze , nigdje me covjece :D ... hurri stoji na istom mjestu jos od proslog ulaska na forum... nista posebno nisam uradio na njemu...ali posto je veci dio maturskog zavrsen , dajem si oduska pa sutra prljam prste ... pa se nadam za koju sedmicu da cu sjesti i svecano se provozati :D

#445 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 April 2014 - 08:07

to je zaključak do kojeg stignemo, od silnog lickanja i prckanja, slabo se ko vozi, po meni je mnogo bolje namestiti mašinu da se kotrlja, pa postepeno raditi uz malo uživanja

#446 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 04 April 2014 - 16:19

pa se nadam za koju sedmicu da cu sjesti i svecano se provozati ,pa to je kraj sezone !.ppp..

#447 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 11 April 2014 - 00:36

radilo se malo proslog vikenda ali sam nesto mrzovoljan bio da slikam.. jos ovaj vikend malo pa ce past voznja

Nego... dosta je on meni problema zadao , planiram rijesit ovih sitnica sto ima preko vikenda pa da ga stavljam na prodaju (nek nekom drugom pravi probleme :D ) (nesta drugo se kuha u pozadini a potrebni novci ) .. do sad u njeg sam ulozio oko 250-300e , da nije bilo mojih gluposti i gresaka vjerovatno bi to bilo 150-200e max ali.. sta da se radi...na greskama se uci nadam se da ce ovaj iduci projekat ici bolje :)

od djelova ono bitnije ima >
Neki Taiwanski kit 70cc - nov klip 0km presao (ima oko 30 min rada na leru)
LeoVince TT
RMS stelujuce kvacilo
107mm zvono
Blok sa Sprint Exactly-a
Felge 12
novi lezajevi i semerinzi
novi lezajevi viljuske
i frisko ofarban : D

ostale sitnice rolnice i to necu pisat jer to bas i nisu neka ulaganja.. sutra/prekosutra cu se potruditi da uslikam skut detaljno i staviti..

pa ako moze da padne neka procjena vrijednosti ? :D da napomenem .. na ovim dijelovima nije puno vozen.. mozda pola sezone..

Edited by Johny, 11 April 2014 - 00:37.

#448 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 13 April 2014 - 14:12

jedna "umjetnicka" :)

Posted Image

#449 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 April 2014 - 17:14

Lijep je huri,samo steta sto ga prodajes,posle svega sto ste prosli u zivotu,i dobro i lose :)

#450 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 13 April 2014 - 19:03

ma ne bih ga ni prodavao al jbg.. trebaju mi pare .. naletio mi jedan skut pravo jeftino a starci ko i obicno ne guraju sa parama kad su skuteri u pitanju :)
ako na neki drugi nacin skontam pare ostaje hurri..

nego maloprije cackao oko njeg .. opet neke sitnice i upalim ga da odradi u mjestu (jer jos nisam rijesio problem sa reduktorom.. nesto ne bih da ga vozam dok melje...) i pocne gorivo malo da kaplje iz filtera za zrak.. vjerovatno lamelice ? jos su one serijske a ima oko 11,5t km .prilikom sklapanja bile su ok zatvorene ali mekane :/ p koliko se sjecam u ove 3-4 godine koristenja pika nisam jos ni jednom naisao na njih ?(osim polovnih)

i tako one meni upropaste deklo koje sam neki dan ofarbao (sprej naravno :D)

danas sam 'vario' blatobran ... posto nije bilo drugog nacina , komad lima ispod nitne i git preko .. slike sve govore .. :D

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#451 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 13 April 2014 - 20:04

Smije li se znati koja je cijena? Mozes i na pp pisati :)

#452 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 13 April 2014 - 21:13

ma nista ne krijem 'ta ce pp :)...
iskreno nezz koja bi bila postena bila... oni su po netu (serijale) od 250 pa do 400-450e .. mada mislim da je postena cijena serijale po 250-300e .. sad... meni se nebi isplatilo dati ga ispod 350-400e iako znam da se moze i ljepsi i bolji nac za te pare .. kao sto je tvoj matrix i sl..

Edited by Johny, 13 April 2014 - 21:14.

#453 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 13 April 2014 - 21:21

Daleko od tog da je moj nesto bolji, al ajde :D
Nego gledam neke 50-ke ovih dana po netu, mozda bi nesto kupovao da mogu kit nabaciti, pa rekoh da vidim koliko bi trazio :)

#454 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 13 April 2014 - 21:29

Ja sam mislio ako ne prodam hurrija a budem imao pare ovo uzet http://www.pik.ba/ar...eway-matrix/... zaribala masina..,imam onu radilicu jednu ispravnu.. u njeg metnut u slucaju da je ta stradala... prebacit djelove sa hurrija na njeg .. hurrija na serijalu vratiti i ostavit mu 12ke i dati ga za 500-550 KM .. mislim da bi lako otisao .. al bi mi puno draza bila solucija da se hurri ovakav proda a na ovo naslazem posteniji setup :).. nek je on 200e s prevozom , jos 500e ulozit u njeg .. dobar skut :D.. ali ako ga zelis.... uzimaj ! : D ahah

Edited by Johny, 13 April 2014 - 21:33.

#455 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 13 April 2014 - 21:39

I ja sam bas njega gledao... I jos nekog Sprinta bijelog bez karba, vidjao si sigurno.. Pa sad cekam kupca za mog Kiveja, pa bi onda uzimao nesto :)

#456 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 13 April 2014 - 21:48

nisam tog sprinta vidio... ma ja cu vidit ako budem imao pare a ovaj u medjuvremenu ode .. zna se :) multivar i produzenje :D taman.. :D

#457 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 13 April 2014 - 21:55

Ako ja prije prodam, Matrixa cu vraticu na serijalu a ostace mi Naraku variomat i nekih dijelova pa se mozemo dogovoriti :)

Послато са Xperia Mini уз помоћ Тапатока

#458 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 13 April 2014 - 22:03

View Postsinisa93, on 13 April 2014 - 21:55, said:

Ako ja prije prodam, Matrixa cu vraticu na serijalu a ostace mi Naraku variomat i nekih dijelova pa se mozemo dogovoriti :D

Послато са Xperia Mini уз помоћ Тапатока

Vidio sam da je na piku , spasio ga odmah :D imam te u planu kako god :)

#459 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 April 2014 - 23:52

Bolje odma primar i produzenje,vjeruj mi neces se pokajat...

Iphone 4s

#460 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 18 May 2014 - 13:23

Eh... dodje vrjeme da se i mi pozdravimo i da se baci ova tema pod kljuc (privremeno) :D.
Jbg.. zao mi vise da patim i sebe a i ovog kineza... jbg nije on zasluzio da se bilo kakvi djelovi mecu na njeg i u njeg :D... pa kao sto vidite dugo me nije bilo na forumu.. jednostavno sam izgubio volju za ovim "cheap tuningom" gdje sam stavljao sve i svasta na njeg da bih dobio nista, tako da sad pravim pauzu , da malo odmorim od sveg , da novcanik malo zadeblja, pa onda definitivno krecem ozbiljnije i sa ozbiljnijim dijelovima pa vjerovatno i komplet drugi setup...ali za sad.. ostaje u garazi ,ceka bolje dane (i dijelove)
pa eto.. vidimo se svakako na forumu u drugim temama :D Pozz

Edited by Johny, 18 May 2014 - 13:25.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users