Zahvaljujući članu Vica, došli smo u poziciju da testiramo jedno ARTEK racing kvačilo i njemu pripadajuće zvono!!
Možemo ovo slobodno nazvati premijerom jer se ovo kvačilo izdvaja po tome što je štelovanje moguće odraditi BEZ skidanja zvona i kvačila!! sjajan patent!!!
Dolazi u kvalitetnom pakovanju, a samo kvačilo i zvono deluju veoma solidno i kvalitetno!
U pakovanju dolazi kvačilo, zvono, bele-mekše oprugice i crvene-jače, alat za podešavanje, uputstvo!! Ako pogledate uputstvo videćete kako je patent osmišljen, da otpuštanjem i sabijanjem 3 federa regulišemo otpuštanje lamela...(isto je kod Polini 2G kvačila) S tim da ovde imamo izbušenu samu lamelu i isto tako izbušeno zvono kako bi alatom dosegli do šrafa za zatezanje/otpuštanje!!
Evo ovde vidimo to malo izbliza
S obzirom da je kod mene dekla isečena ne moram ni nju skidati...znači samo stanem krk krk krk, podesim kvačilo i probam da li je start bolji ili lošiji...Gledajući na standardne patente ovo ne može biti bolje, zar ne???!!??
Ostaje je da vidimo kroz vožnju kako se ponaša i koliko je to lako podesiti start s ovim kvačilom i zvonom!!
izveštaj sledi...
0
4 replies to this topic
Posted 21 August 2013 - 22:11
Posted 21 August 2013 - 22:28
Nema sta,inovativno i pametno osmisljeno jos da vidimo kako se "ponasa" ...
Posted 21 August 2013 - 23:48
meni se isto dopada, koliko puta smo turpije terali na neki put izvan naselja i vraća li se natrag, samo zato što je trebalo skinjuti zvono i malo popustiti ili dotegnuti kvačilo
Posted 22 August 2013 - 16:11
E, da nisam video , ne bi verovao ...svaka im cast za patent ! Ova komponenta kao i mnoge druge ( pavese rolnice , varijatori sa 9 rolnica, J costa varijatori i slicno ) dokazuju da konstruktori ne spavaju na lovorikama i da se stalno osmisljava nesto novo i bolje ...
Posted 24 September 2013 - 13:06
Uhvatih vremena da isprobam i ovo Artek K2 kvačilo i zvono na putu...
Krenuo sam iz skoro skroz opuštenog položaja na kvačilu, to su mekše bele oprugice dok crvene nisam ni dirao, a s obzirom da je to start sa 2-3.000 rpm krenuo sam u dotezanje...Štelovanje je dečja igra..dovoljno je da stanem, dotegnem kvačilo i ajd u probu...Dotezanje oprugica ukupno traje svega 1min. pa sam sve ukupno naštelovao kvačilo i start u jednoj vožnji od ukupno sat i po vremena....
U međuubrzanjima kvačilo se lako razvrti i ima dobar grip, rekao bih isto kao i moja Polini kombinacija koja je daleko skuplja...
Ne dopada mi se to što nema repera na maticama za sabijanje oprugica pa tako nikad niste 100% sigurni da su sve oprugice u identičnom položaju tj da su isto sabijene...Ja bih ovo rešio nekom farbom tako da tanko označim položaj na svim maticama i onda se ima pregled..uglavnom najmanji problem!!
Za sve one kojima je problem stalno skidanje i vraćanje kvačila prilikom štelovanja starta, a verujem da je to svima problem, ovo kvačilo u kombinaciji sa zvonom daje idealno rešenje..Kvalitet pritom ne izostaje i dobija se stvarno jedan odličan proizvod po prihvatljivoj ceni!!!.
Krenuo sam iz skoro skroz opuštenog položaja na kvačilu, to su mekše bele oprugice dok crvene nisam ni dirao, a s obzirom da je to start sa 2-3.000 rpm krenuo sam u dotezanje...Štelovanje je dečja igra..dovoljno je da stanem, dotegnem kvačilo i ajd u probu...Dotezanje oprugica ukupno traje svega 1min. pa sam sve ukupno naštelovao kvačilo i start u jednoj vožnji od ukupno sat i po vremena....
U međuubrzanjima kvačilo se lako razvrti i ima dobar grip, rekao bih isto kao i moja Polini kombinacija koja je daleko skuplja...
Ne dopada mi se to što nema repera na maticama za sabijanje oprugica pa tako nikad niste 100% sigurni da su sve oprugice u identičnom položaju tj da su isto sabijene...Ja bih ovo rešio nekom farbom tako da tanko označim položaj na svim maticama i onda se ima pregled..uglavnom najmanji problem!!
Za sve one kojima je problem stalno skidanje i vraćanje kvačila prilikom štelovanja starta, a verujem da je to svima problem, ovo kvačilo u kombinaciji sa zvonom daje idealno rešenje..Kvalitet pritom ne izostaje i dobija se stvarno jedan odličan proizvod po prihvatljivoj ceni!!!.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users