Jump to content

Pitanja -blokovi, ram, plastike

aprilia sr50r factory

12 replies to this topic

#1 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 11 September 2013 - 14:11

Kako namontirati bočnu nogaru na apriliju sr50r novi tip, a ne uništiti donju plastiku? Kupio sam u Motobike RMS bočnu nogaru, krenuo da je namontiram kad eto problem, treba iseći dobar komad kadice, do te mere da se pola nalepnice "aprilia" baca, pa bi ostalo samo "LIJA" :skola: što mi nikako ne odgovara. Jel ima neko ideju, ako se već bavio ovim problemom? Razmišljam o pomeranju mesta montaže nazad bliže mašini, da se ne seče plastika.

Edited by goggyso, 11 September 2013 - 14:13.

#2 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 11 September 2013 - 15:54

Moraš rezat plastiku, nećeš bit ni prvi ni zadnji ko je to radio.
Imaš označeno na plastici gdje treba rezat, ali ti probaj manje od toga pa stavljal plastiku gore i isprobavaj sve dok ne dobiješ da nogara ne zapinje.
Nedavno smo stavljali prijatelju bočnu na novu SR-ku, taman smo odrezali da dođe do naljepnice(ona spain replica, neka lotus naljepnica ako se ne varam).

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 September 2013 - 16:23

ovako stoji na sr1 i ne treba seći plastiku, možda možeš neku ideju da izvučeš, slika je u 9-tom redu

http://forum.pyrothe..._4519#entry4519

#4 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 12 September 2013 - 10:41

View PostGrale, on 11 September 2013 - 15:54, said:

Moraš rezat plastiku, nećeš bit ni prvi ni zadnji ko je to radio.
Imaš označeno na plastici gdje treba rezat, ali ti probaj manje od toga pa stavljal plastiku gore i isprobavaj sve dok ne dobiješ da nogara ne zapinje.
Nedavno smo stavljali prijatelju bočnu na novu SR-ku, taman smo odrezali da dođe do naljepnice(ona spain replica, neka lotus naljepnica ako se ne varam).
Kako bi dobro bilo da imaš fotku pa da vidim kako to izgleda, na mojoj apriliji ona nalepnica ide skroz odozdo, gledao sam, kako god da sečem sj.. ću je, faliće deo.

#5 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 12 September 2013 - 10:43

Oni u fabrici kao da nisu baš razmišljali puno o tome. Da su mesto pričvršćenja pomerili 20-tak centi nazad nebi bilo problema, čini mi se, ovako odokativno. Zašto su je predvideli na sred squta umesto nazad pod mašinu, kao na NRG-u... A treba ta bočna svakodnevno, već me taban boli od dizanja na centralnu, obična okrugla gvožđurija, nema ni papučicu na kraju, sramota, na Falconu je bila fabrički i dobro urađena. Moraću nešto navariti, neko parče flaha. Boli kroz patike, a nedaj bože bos, nema šanse da se digne na nogare.

Edited by goggyso, 12 September 2013 - 10:45.

#6 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 14 September 2013 - 22:24

Našao sam konačno neke fotke na netu, pa evo da ih okačim kako to treba da izgleda.

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Identična nalepnica "aprilia" je i na mom skutu, da nije nje nebih se dvoumio oko sečenja.

Edited by goggyso, 14 September 2013 - 22:28.

#7 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 15 September 2013 - 14:26

Ja samo zbog nalepnice necu da stavim bocnu :D :D

#8 Neno

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoBijeljina
  • VozimKeeway f-act

Posted 15 October 2014 - 23:22

Ima li ko kakvu ideju kako bi mogao napraviti undertail za f-act-a ?

#9 Koce

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • MestoKumanovo,Makedonija
  • VozimAprilia SR50R

Posted 02 November 2018 - 21:19

Raspar blokovi.
Kad se sastave veliki i mali blok (piaggio) masina ne diktuju lepo jedan sa drug. Druga slika je onaj prostor imegju gde ne diktuju, oznaceno na prvu sliku. Svakako ide dihtmasa pri sklapanje ,ali dali je to resenje?Posted ImagePosted Image

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

#10 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 November 2018 - 23:38

Proveri na kom bloku fali materijala, nanesi malo dvokomponentnog epoksija i kada se dobro osuši pažljivo pobrusi da bude ravno sa aluminijumom i pakuj. Rešiće problem.

#11 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 November 2018 - 15:59

Nije samo to problem kod piaggia, u 99% slucajeva su na dosedu cilindra i na dosedu usisne piramide neslaganja u visinama, vidjao sam od 0,05 do 0,5mm razlike izmedju malog i velikog blokа, cak i kada su u pitanju fabricki, nikada otvarani skuteri. U svim slucajvima pomaze diht masa...

#12 Koce

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • MestoKumanovo,Makedonija
  • VozimAprilia SR50R

Posted 04 November 2018 - 02:09

Kao sto je Nesa rekao, stavicu dvokomponetno lepilo, pa kad se osusi postrugacu na staklo da se izramni mali blok posto na njega fali minimalno, da i diht masa obavezno, nadam se da nece da pusta kompresiju.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

#13 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 16 February 2019 - 18:33

Pošto je Alien već dva meseca u servisu na red su došle plastike na popravku ...ima se tu što-šta poraditi ...sa jedne strane visi donji patos ...stubići ...rađeno pre neku godini , sad je popustilo , mora se nešto uraditi ...
Posted Image
rešeno ovako - aluminijumska pločica ...

Posted Image
neće se to ništa videti , preko toga ide traka ...

Posted Image
puklo na bubregu ...isto rešio al limom ,,,

Posted Image

na spoju gornjeg i donjeg patosa postavio sam onu signalnu fluo traku ...dobro izgleda

Kad je ženica u Aprilu pre nepune dve godine nastradala i kad je skut bio razbijen ko kanta , sve sam ispopravljao , jedino nisam mogao naći kasetu sa farovima , nekako sam je iskrpio i u funkciji je , ona je ispod maske koja je zamenjena ...jedino što je u sklopu te kasete je far , a spolja se vidi pleksiglas ...on je bio razbijen u više komada koje sam prikupio . a neki komadići su i nedostajali , tu sam improvizovao i nekako sam ih poubacivao i ulepio ,,,uglavnom , far ima svoju funkciju , ali se vidi da je pleksi ulepljen ...na tehničkom sam pitao , jel mogu da prođem takav , pa mi je Gojko rekao , paaaaaaa, bolje bi bilo da se snađeš , a ako baš ne , ajde gledačemo da ga proguramo na slikanju , ako uspemo da nađemo neki ugao da se ne vidi ...

Ajde da probam ,,,pleksi od vizira od kacige koju sam bacio... pošto ne može na licu mesta , mprao sam da rastavim pola skutera , izvadio kasetu sa svetlosnom grupom da bi mogao raditi ...pleksi od vizira ima veće zakrivljenje , moraće se grejati onim industrijskim fenom ...
Posted Image
ova razvalina je Alien ...

Posted Image

pleksi koji treba da se popravi ...

Grejao sam fenom , pažljivo , polako , razmekšao , lepo sam krenuo , oko dve trećine je bilo dobro , ali u silaznoj putanji stalno mi se pojavljivala naboranost i višak materijala koji nisam mogao nikako da ispeglam ma šta radio ...tako ne može , dobar deo dana sam radio , i nisam ništa uradio ...ostaje sve po starom , onaj iskrpljeni pleksi sam vratio , ulepio ga akrilom , vratiću ga kao što je bilo ...napravio sam sebi posla bez rezultata , sad imam dva- tri sata na sklapanju ...

Jbg , izgleda da će Gojko sa tehničkog morati da ga kako zna i ume da ga progura ...do daljnjeg , ne daje mi se baš 35 evra za kasetu sa svetlosnom grupom zbog razbijenog pleksija , a i loviću , pa možda nalovim ...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users