Jump to content

Piaggio Zip SP

29 replies to this topic

#1 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 15 August 2013 - 02:56

eto konacno kod mene jedan piaggio zip sp 1...toliko sam ga dugo zeleo i konacno je u mom dvoristu.treba da se odrade neke stvari da bi bio tip-top.inace ja sam presrecan.imam vec u glavi kako ce da izgleda mislim na kombinacije boja,setup-a itd...valjda ce upasti neke pare vremenom pa ako i da radim mog novog ljubimca.na njemu je giannelli sp6.evo i par slika dok je bio prljav...nisam imao vremena da ga operem a morao sam da ga slikam. :)
Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Posted Image

Posted Image

oduvek mi je brutalno izgledao bez ove zastite za farove tako da sam to skinuo i odlucio da tako i ostavim.naravno vratio sam mu sociva.
Posted Image

poceo mic po mic sa radovima zamenjeni semerinzi na radilici.dok sam menjao cuo sam kako nesto opasno ne valja u bloku izgleda da je donja pesnica radilice.nista sada necu da cackam oko toga na zimu se otvaraju blokovi i sve to sredjuje.sada cisto ono osnovno,svecica,antifriz nov,ulje u prenosu,tebam i plocice i pakne da uzmem.na zimu cu da ga picanim celog.zadnja guma je pravila problema izdrzace ovu jos sezonu pa sam stavio unutrasnju finasiski sam dosta los ovih dana.to je to ukratko.ima da se radi na ovom sp-u ali necu odustati dok ga ne sredim kako sam planirao jer odavno sam ga zeleo i evo ga sad!
o upravljanju necu ni da pricam i da ide 20km/h vozio bi se ovo je za mene prava uzivancija.kao stolica na tockovima!ja sam zaprepascen...odusevljen!

Edited by cvele, 15 August 2013 - 12:24.

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 August 2013 - 09:54

čitao sam te već na MS forumu, samo nisam skapirao jesi li menjao SR ku za ZIP-a ili kako ..

ovo je najbolji model za trke izmišljen, svaka čast, taman i da ga središ u base ili mid race fazonu i da bude odličan, unikatan

čestitke, puno sigurnih kilometara

#3 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 August 2013 - 11:26

Kakav base ili midrace fazon, u kom si ti fazonu Mario, pa ide u high end klasu..pa ovo je greota ne upucati da vrišti u 14 iljada....Mora pasti ili neki MHR 70/77 ili Stage6 R/T ili Polini evolution, nemoj zebavati...polako i sigurno!!!

Muhi. svaka čast na skuteru, em što je bombonica en što je napravljen za trke!! Sređuj to polako Muhi i idi ka svom cilju koji imaš!! :)

#4 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 August 2013 - 12:20

Cestitke Muhi :) pa da sledeci dragrace nikako ne prodje bez zipa i tebe na njemu :angry:

Edit-malo sam ti sredio slike ...

#5 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 15 August 2013 - 14:28

da dao sam sr-a za zipa.
hvala svima. :angry:
sto ga vise vozim to ga vise volim. :blink: bice samo polako da ja finansiskim ojacam ali bice od ovoga ne odustajem.prvo sto ce ici to je radilica i lezajevi c4 ofc to cim zahladni sada se vozam.valjda ce ova radilica da dotraje do zime. :)

Edited by Muhi, 15 August 2013 - 14:30.

#6 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 23 August 2013 - 18:38

kako mogu tacno da proverim da li je motor kriv?jer cini mi se meni i drugu da prednji tocak ima malo neki ugao...nisam siguran.kako mogu da proverim tacno?

#7 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 23 August 2013 - 19:31

View PostMuhi, on 23 August 2013 - 18:38, said:

kako mogu tacno da proverim da li je motor kriv?jer cini mi se meni i drugu da prednji tocak ima malo neki ugao...nisam siguran.kako mogu da proverim tacno?
Nekad je dovoljno zalegnuti i pogledati odpozadi dal su oba tocka i gume u istoj liniji...pravu dasku-letvu pa prisloni na iste i vidi dal ima odstupanja...jbg to su "odokativne" metode ;) sad ima i sigurno boljih...laseri i ta sra**....

#8 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 August 2013 - 19:48

neka ide neko iza tebe kolima na 15m, tako se lako vidi da li motor ide u dva traga!!

#9 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 23 August 2013 - 22:12

ovo sa letvama mi se cini kao dobar fazon.videcu jos da pokvasim gume i vozam malo po ulici sto ravnije mogu.samo se nadam da je ovo gadan trip.a nebi me cudilo da me ne mrzi da poskidam sve plastike i tako jos detaljnije od gore vidim.

Edited by Muhi, 23 August 2013 - 22:13.

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 August 2013 - 22:19

ja nisam primetio kad sam se vozio na druženju da zanosi, meni je delovalo ok

#11 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 23 August 2013 - 22:25

ma ni meni ne zanosi.ali ocu da ga proverim i da budem siguran da je pracka.

#12 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 24 August 2013 - 17:43

zagledao sam danas evo i slikao pa vi procenite.
polio sam gume vodom i vozio sto ravnije mogu i msm da se poklapaju tragovi ko jedan je isao.
moram ga zaleti negde i pustiti skorz ruke da vidim oce li bezati negde.

Posted Image

Posted Image

misljenja?

#13 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 24 August 2013 - 18:10

Najbolji test idi negde gde je skroz ravan asfalt onaj gladak i idi negde oko 30km/h.I polako skloni ruke sa volana samo iznad ruckica tipa 1cm ne vise ukoliko krene nesto po zlu da reagujes,tako ces najbolje proceniti da li negde zanosi.

Edited by Alexandar :D, 24 August 2013 - 18:10.

#14 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 24 August 2013 - 20:01

evo sada sam bio da probam na bulevaru evrope gde je nov put.tamo ne vuce ni ujednu stranu.vozio sam ga i brze i sporije.ali po nekim ulicama vuce malo u levo a u nekim ulicama ne vuce nigde znaci ladno sa 50 mogu da pustim skroz ruke i dok bukvalno nestanem.bas sam seo ravno.samo me nervira sto u nekim ulicama vuce malo u levo a u nekim ne!

#15 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 24 August 2013 - 20:05

Obzirom da ce kad-tad da bude midrace makina tesko da ces ga voziti bez ruku :) pa se za sad ne zamaraj time...sa ovih slika sve deluje ok...

#16 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 24 August 2013 - 20:21

pa to da.al ovo me sada jako nervira.

#17 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 24 August 2013 - 20:23

Kad prodje sezona -alat u ruke i skidaj sve pa proveri stanje selena i nosaca...

#18 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 24 August 2013 - 20:34

to sam vec zagledao i sve je ok sto se toga tice.pala je kisa nedavno i vozio kroz barice i tamo gde ima suvog iza mene ostaje smao jedan tanak trag...nzm do cega je ovo sto ponekada vuce u levo.moracu od nekog da uzmem drugi motor da probam.jako me sada zanima.jel do puteva mozda.

#19 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 24 August 2013 - 20:37

..moguce i da je do asfalta i nagiba pod kojim je ulica radjena ... u kakvom stanju kakve su ti gume ??

#20 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 August 2013 - 20:39

Do puteva je sigurno...ako na nekim putevima uopste ne vuce a na nekim da to je definitvo do nagiba puta!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users